Forum antwoorden aangemaakt

Het maken van Slivovitz

Omdat ik nog aan het nadenken ben over het pruimen-extract dat Jan tegenwoordig verkoopt, zat ik wat op internet rond te kijken en kwam HIER een leuke link tegen met een beschrijving van hoe met beper...

In forum Stooktips

4 jaar geleden
RE: Na ruim 2 jaar weer eens een stook.

@lucifertje Waar het stoken niet allemaal toe kan leiden 😉 Gefeliciteerd!

In forum Het Café (praathuis)

4 jaar geleden
RE: Alcohol meten na marcheren

Zoals Alchemist zegt, de hydrometer werkt op de dichtheid van de vloeistof, maar volgens mij gebaseerd op de verhouding water-alcohol. Bij macereren komen er andere stoffen vrij, zoals citroen-olie bi...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Thermometer van alambiek

@rumo Inderdaad zijn ze los te koop, maar gelukkig lijkt hij weer naar behoren te werken en trouwens, ik was best wel tevreden over de oplossing met de thermometer van de T500😊

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: Thermometer van alambiek

@carlosje is bekend😊. Alleen het uiteinde is even in het water gegaan...

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: Thermometer van alambiek

@alchemist ja, maar niet gedaan. Wel het aangedurfd om meer kracht te zetten en er beweging in gekregen. Hangt nu naast een digitale thermometer in de uitstroom van het koelwater en is zo te zien weer...

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: Thermometer van alambiek

@munckerik Ik denk dat je gelijk hebt, maar van de andere kant: ik heb nu een digitale weergave 😊.

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: Thermometer van alambiek

@munckerik Er zit en schroef aan de achterkant, maar daar krijg ik geen beweging in....  1639131722907566592651170847782.jpg

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: suikersiroop 65%

Als je googled op "suikerstroop 65%" vind je diverse recepten.

In forum Het Café (praathuis)

4 jaar geleden
RE: Thermometer van alambiek

En zo is de temperatuur keurig uit te lezen...  IMG_20211210_100419.jpg

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
Thermometer van alambiek

Gisteravond de spullen klaargezet om vanmorgen ouzo te gaan stijgen en toen zag ik dat de thermometer van de alambiek op zo'n 30 graden stond. De digitale kookthermometer die ik gebruik om de temperat...

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: Meer fruit concentraten bij Stookwinkel

@stookforum Klinkt heel goed! Melasse hier is net op en zo te horen gaat het interessant worden om een keer naar Deventer te rijden 🙂

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Alcohol in het nieuws

Weer eens mensen verkeerd bezig geweest....

In forum Het Café (praathuis)

4 jaar geleden
RE: Wijndruiven

En als je een kookzak gebruikt, dan zorgen dat deze boven de bodem komt te hangen anders gaat de pulp alsnog aanbranden. De kookzak zou je met een stukje gestript koperdraad kunnen ophangen aan de gat...

In forum Bieren en wijnen

4 jaar geleden
RE: Jamaica rum essence.

Wat ik gebruik voor mijn spiced rum (maar uiteraard ieder zijn smaak 😉 ): Per 750 ml 1 vanille boon (of 1 tl vanille extract), 1 kaneel stokje, ongeveer 5x1 cm sinaasappelschil zonder wit, 3 kruidnage...

In forum Recepten

4 jaar geleden
Pagina 15 / 34