Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

moonshineaandelek

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van moonshineaandelek

@moonshineaandelek

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Koperaanslag in spirit" – 3 jaren, 1 maand geleden

    @moonshineaandelek een tweede stook op een lage temperatuur .  Damp onder de 88 gr houden op de brug .
    Zeker eerst goed reinigen van ketel .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Koperaanslag in spirit" – 3 jaren, 1 maand geleden

    @moonshineaandelek bij lichte aanslag of kalk werk schoonmaakazijn of citroen zuur prima .. Als fruit erg lang staat is er grote kans op verzuren . Ph kan zelfs onder de 2,8 zakken.  Maar ook al bij ph van 3,5 is…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Koperaanslag in spirit" – 3 jaren, 1 maand geleden

    @moonshineaandelek je hebt of te lang gewacht met schoonmaken of het geen wat je hebt gestookt was te laag in ph. Dan krijg. Je versnelde oxidatie en rommel mee.  Bij ernstige vervuiling en verkleuring op de kop zetten kurk in…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gewetensvraag" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @moonshineaandelek hang er van af waar het fruit vandaan komt . Is het pluk fruit of val fruit . Veel Peren soorten hebben een ruwe schil , sommige wat harig deze moet je even door doek wrijven ander krijg je…   Read more»

  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "Opbrengst en hoeveelheid" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @moonshineaandelek 
    dan kun weet je donderdag of het werkt 😁

  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "Opbrengst en hoeveelheid" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @moonshineaandelek 
    misschien kun je peren met een banaan in een plastics zak doen ,door de ethyleen gas van de banaan rijpen de peren wat meer door 

  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "Opbrengst en hoeveelheid" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @moonshineaandelek 
    dan zou ik toch in de diksap zoeken ,dan blijf je toch bij fruit (suiker)

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Opbrengst en hoeveelheid" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @moonshineaandelek met 10% naar 30% bedoel ik dat je na vergisten bijv. 10% heb en dat dan disteleer en dan een drank heb van 30%. Of te wel 3 keer meer alcohol en 3 keer minder volume. Ik zou bij…   Read more»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Opbrengst en hoeveelheid" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @moonshineaandelek, mijn ervaring is dat als je de pulp mee stook de opbrengst altijd lager is. Je kan 3 dingen doen : 1 Fruit uitpersen dan vergisten en stoken. 2 Pulp vergisten dan filteren en stoken. 3 Pulp vergisten en…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Opbrengst en hoeveelheid" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @moonshineaandelek als pulp is gebruikt al tijden stook is het niet zinvol om het opnieuw te gebruiken .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Opbrengst en hoeveelheid" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @moonshineaandelek   opbrengst is lastig vooraf te zeggen met weinig info over product en manier van werken het suiker percentage hangt niet alleen af van water en kilo verhouding maar enorm van type peer ( of fruit maar ook oogst kwaliteit…   Read more»

  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "Opbrengst en hoeveelheid" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @moonshineaandelek 
    Fruit valt bij mij altijd wat tegen kwa opbrengst .Dus doe ik er wat diksap bij ,beetje smokkelen 
    en de puristen zullen het wel veroordelen ….zo lang het smaak niet negatief beïnvloed waarom niet 

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Opbrengst en hoeveelheid" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @moonshineaandelek , ik kan je niet hellemaal volgen met 28 liter, 20-25% , 35% en vooral de 1200. Ook weet ik niet wat jou verwachtingen zijn. Maar als je een volume maat neem en daarvan de SG meet en na…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Pruimen nu drie weken op gist de twijfel slaat toe" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshineaandelek  je kunt niet voorloop en naloop hoeveelheid bepalen in milliliters . Kleur , helderheid , geur , smaak zijn bepalend.  Hoeveelheid hangt niet alleen af van hoeveelheid liters . Kwaliteit van beslag , scheidend vermogen van ketel , en…   Read more»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Pruimen nu drie weken op gist de twijfel slaat toe" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshineaandelek, kan allebei maar is niet ideaal. Ik weet niet hoe groot je ketel is maar met mijn 25 liter ketel gooi ik altijd de eerst 150 ml weg, die stink namelijk altijd. Bij de 2 stook ook en daarna…   Read more»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Pruimen nu drie weken op gist de twijfel slaat toe" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshineaandelek wel een emmer er onder zetten 😆

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Pruimen nu drie weken op gist de twijfel slaat toe" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshineaandelek als het gisten is gestopt zakt de dode gist naar de bodem. Je kan dan van boven af voorzichtig je stookwijn uit de emmer scheppen. Als je een emmer met een kraantje heb kan je die gebruiken. Als je…   Read more»

  • Profielfoto van Theresa

    Theresa antwoordde op het onderwerp "Pruimen nu drie weken op gist de twijfel slaat toe" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshineaandelek pruimen mogen zelfs wel 5 weken gisten zolang er geen schimmel op zit . Gebruikt u gist of is het zelf gaan gisten . Pruimen gisten zelf snel en ander gist erbij verstoort elkaar en wil dan niet meer . Niet…   Read more»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Pruimen nu drie weken op gist de twijfel slaat toe" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshineaandelek, normaal is 3 tot 4 weken meer dan genoeg. Als je langer wacht zou de dode gist kunnen gaan rotten(vieze smaak en lucht), maar er zijn ook recepten waarbij de stookwijn wel maanden staat(meer smaak en aroma). Maar als…   Read more»

  • Profielfoto van Vanascx

    Vanascx antwoordde op het onderwerp "Pruimen nu drie weken op gist de twijfel slaat toe" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshineaandelek meet met de hydrometer

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • Murmillo

Nieuwste topics

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 2 uur geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 7 uur geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 3 dagen geleden

  • Grainfather G70² en destilleren

    Door Tropical 4 dagen geleden

  • Ik stel me even voor.

    Door TheoH 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens