-
Munckerik waardeerde het bericht "mijn Keteltje" – 4 jaren, 5 maanden geleden
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "mijn Keteltje" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@frisian-outlaw je hoeft je niet te verontschuldigen hoor 😉 Ik dacht ik zeg het maar even anders zit je zo lang op antwoord te wachten wat niet meer komt.
-
Munckerik waardeerde het bericht "Fermentis gedroogde gist SafSpirit C-70" – 4 jaren, 5 maanden geleden
-
Munckerik waardeerde het bericht "mijn Keteltje" – 4 jaren, 5 maanden geleden
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "mijn Keteltje" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@ton ok oengabunga is al een aantal jaren niet meer actief op het forum
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "mijn Keteltje" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@frisian-outlaw Piet is al jaren niet meer actief hier.
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Kun je aardappels eesten?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@sjonnie eesten is niet hetzelfde als kiemen. Eesten is het op hogere temperaturen drogen van het al gekiemde mout. De temperatuur van het eesten bepaalt wat voor soort mout het wordt.
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Gisten en suikers" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@ener
iedere gist wordt op een natuurlijke manier vermeerderd en is GMO vrij 😉 -
Munckerik waardeerde het bericht "Gisten en suikers" – 4 jaren, 5 maanden geleden
-
Munckerik waardeerde het bericht "Gisten en suikers" – 4 jaren, 5 maanden geleden
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Opstart problemen" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@martinosenga klopt, het resultaat kun je met een alcohol hydrometer testen. Succes.
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Opstart problemen" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@martinosenga die hydrometer is prima maar daar kun je alleen geen stookwijn mee meten, die is voor neutrale alcohol (dus ook niet voor likeuren). Wil je een stookwijn testen dan zul je anders te werk moeten gaan. Je meet met… Lees meer»
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Gisten en suikers" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@patrickt bier- en wijngisten zijn specifiek voor een bepaalde biersoort of wijn ontwikkeld. Bakkersgist….. is voor bakkers maar er zijn hele volksstammen die erbij zweren 😁. Biologische gisten zijn in tegenstelling tot gangbare gisten op een biologische voedingsbodem gekweekt. Voor… Lees meer»
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Gisten en suikers" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@patrickt biologische gisten zijn bijna niet verkrijgbaar. Biologische bakkersgis is er wel.
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Opstart problemen" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@martinosenga alcohol gemeten met een refractometer?
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Vraag" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@robbert dat idee hebt ik ook.
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Vraag" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@daan123 met een alcoholrefractometer kun je geen stookwijn meten dus die 16% klopt helaas niet. Met een hydrometer start en eind SG meten en dan de van elkaar aftrekken en de uitkomst vermenigvuldigen met 0,13125 dan heb je het alcoholpercentage.
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Vraag" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Gepost door: @daan123
De vloeistof die in de destilleerketel zat had een alcoholpercentage van +/- 16%.
Hoe heb je dat gemeten?
-
Munckerik waardeerde het bericht "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 4 jaren, 5 maanden geleden
-
Munckerik waardeerde het bericht "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 4 jaren, 5 maanden geleden
- Meer laden