-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Toevoegen act.kool" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@wp-wipriziggo-nl Ik zou het er zo snel als mogelijk alsnog bij doen
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Toevoegen act.kool" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@wp-wipriziggo-nl Ja dat kan hoewel het beter was geweest wanneer je dit direct had gedaan. Wanneer de vergisting is opgestart houd je het vat hel liefst dicht. Bij het gebruik van turbo gist is het zeer aan te raden om… Read more»
-
munckerik liked forum post "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 6 maanden geleden
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@alchemist Leuk proeverijtje dus. Ja onze Noorderling maakt verrassend leuk dingen. Proost alvast en een prettig weekend.
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@alchemist dan smaak het straks enkel lekkerder 😁
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@alchemist Er zit ook al heel lang een 5 in de klok.
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 6 maanden geleden
Eigen productie en uit eigen vriezer 😎
IMG_4343.jpeg -
munckerik antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@brenner werkt in de hobbysfeer ook prima.
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@rumo voor whisky is inkoken niet zo belangrijk want je wort is niet het eindproduct. Voor bier kan het wel nuttig zijn. Kan inderdaad wel heel lang duren dat inkoken
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@rumo Ik denk dat Nick koken als afsluiten bedoelt, dat doe ik altijd.
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@rumo calciumchloride 😉
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@alchemist nog haha…. ik kook inderdaad altijd na het maischen (maar eerlijk is braaf, het is minstens twee jaar geleden dat ik whisky heb gemaakt)
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@alchemist uiteraard Nick wanneer je ongemoute granen gebruikt moet je geen eenstap maish doen. Ik gebruik altijd wat CaCl, dan slaan de eiwitten ook goed neer.
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@robbert Helemaal waar, ik was even vergeten dat Odevie er ook roggemout bij had gedaan.
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@rumo hahaha je mag me gerust tegenspreken hoor, ik heb de wijsheid niet in pacht. 90 Minuten op 67ºC dan krijg je ook een prima resultaat. (Misschien nog wel beter dan 63ºC).
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@odevie Goed dat het probleem opgelost is met de toegevoegde amylase. Eenstap maisch kun je op bv 63ºC doen.
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@odevie 1026 is inderdaad wel aan de lage kant. Het maischschema wat je hebt aangehouden is niet zo heel belangrijk. De moderne mouten, en zeker die van Castle Malting (Malterie de Chateau) zijn in staat om zelfs met een eenstap… Read more»
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@odevie klinkt allemaal goed behalve de verkleuring naar bijna zwart dan. Kan zo niet zeggen wat er niet goed is gegaan. Heb je een SG meting gedaan? Kan zijn dat er toch behoorlijk wat zetmeel omgezet is naar suikers. Amylase… Read more»
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@odevie wat voor mout heb je gebruikt en hoe heb je e.e.a. geschroot?
- Meer laden