Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

munckerik

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van munckerik

@munckerik

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 4
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van munckerik

    munckerik liked forum post "Keuze Copperdome op t500 of kleine ketel" – 4 jaren geleden

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik liked forum post "Oosterse “look”" – 4 jaren geleden

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik liked forum post "Rubber ring helm voor T500 blijft niet zitten" – 4 jaren geleden

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik antwoordde op het onderwerp "Rubber ring helm voor T500 blijft niet zitten" – 4 jaren geleden

    @pirate vochtig maken wil vaak helpen. De ring is overigens een siliconen ring en geen rubberen maar dat terzijde 😉

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik liked forum post "Grainfather "in gebruik" genomen." – 4 jaren geleden

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik antwoordde op het onderwerp "birdwatcher, wel koolzuur, geen alcohol?????" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @mcjas refractometers zijn er in heel veel verschillende soorten. Er zijn er ook waar je het zoutgehalte vakje zeeaquarium mee kunt meten. Maar ik neem aan  dat je een alcoholrefractometer hebt, deze zijn bedoeld om destillatie mee te meten, stookwijn…   Read more»

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik antwoordde op het onderwerp "Rijsthulzen" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @odevie wijsheid is om geen meel te gebruiken. Rijsthulzen zullen met  meel ook niets uithalen, deze gebruikt je wanneer je grote hoeveelheden mouten gebuikt die zelf geen kafjes meer hebben zoals bv tarwe-, roggemout of gemoute haver.

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik antwoordde op het onderwerp "Show your (wo)mancave" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @kapisjon Handig met zo’n spoelruimte en ook lekker ruim

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @stookforum leuke test Jan!

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik antwoordde op het onderwerp "Wanneer is je wash klaar?" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @stefanjo nee als je alles rustig doet is er niet veel aan de hand

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik antwoordde op het onderwerp "Wanneer is je wash klaar?" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @stookabilities bij een suikerwash is methanol uitgesloten. Wanneer je vergisting klaar is? Meten is weten. Lucifertruc is aardig en kan een indicatie zijn maar wanneer je het milieu wat verstoord hebt kan de CO2 deken boven je wash verstoord zijn…   Read more»

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik liked forum post "Verschil Alpha Amylase en Gluco Amylase" – 4 jaren, 2 maanden geleden

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik antwoordde op het onderwerp "Verschil Alpha Amylase en Gluco Amylase" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @pikketanus mocht er ooit weer een stookforum barbecue komen dan hebben we meteen een groepsactiviteit 😁

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik antwoordde op het onderwerp "Verschil Alpha Amylase en Gluco Amylase" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @pikketanus hahaha niet dat ik weet. Wellicht heb je vroeger ook wel eens het proefje gedaan: lang op een broodkorstje kauwen en dan werd het steeds zoeter. In een ander topic heb ik het ook al eens aangehaald maar er…   Read more»

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik liked forum post "Diastatische Mout" – 4 jaren, 2 maanden geleden

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik antwoordde op het onderwerp "Diastatische Mout" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @gompie dat durf ik zo niet te zeggen, ik ken alleen roggemout

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik antwoordde op het onderwerp "Verschil Alpha Amylase en Gluco Amylase" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @stephan nee alpha amylase is een enzym en of het nu uit graan komt of uit speeksel (ja daar zit het ook in) of uit schimmels maakt allemaal niets uit qua werking

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik antwoordde op het onderwerp "Diastatische Mout" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @gompie het meest diastolische mout dat ik ken is Chateau Diastatic, heeft een diastatisch vermogen van 380 WK. Pilsmout ook er goed heeft in vergelijking een diastatisch vormogen van pak hem beet 250 WK. Whiskymout heeft voldoende enzymen, daar hoef…   Read more»

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik antwoordde op het onderwerp "Verschil Alpha Amylase en Gluco Amylase" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @stephan de amylases van StillSpirits zijn eigenlijk vreemde eenden in de bijt. De ene, Glucoamylase enzyme wordt uit een schimmel en de andere, High temperature alpha amylase, wordt uit een bacterie gewonnen. Vooral de laatste is een aparte vanwege de…   Read more»

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik antwoordde op het onderwerp "Diastatische Mout" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @odevie je kunt het beste basis mouten gebruiken. Pilsmout, Pale Ale Mout, lichte Munich mouten of Vienna mout. Als je ergens distillatiemout kunt vinden is dat ook zeer geschikt. Cara mouten en geroosterde mouten hebben weinig of zelfs geen diastatisch…   Read more»

  • Meer laden
Profielfoto kusleon Profielfoto Nimrax

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz

Nieuwste topics

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 16 uur geleden

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 1 week geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 1 week geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 1 week geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens