Forum antwoorden aangemaakt
RE: En? Wat heb jij vandaag gedaan? @stephan dat bronwater is een luxe. Je hebt toch wel een mondkapje opgehad? Je wordt niet ziek van kou wel van een virus. |
In forum Het Café (praathuis) |
4 jaar geleden |
RE: Whisky recept 3 @walt klopt 😉 |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Vraagje @mullie geduld is het kostbaarste ingrediënt 😁 |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Whisky recept 3 @walt Ja de M-1 Safspirit van Fermentis dat is een korrelgist. Is enkel in 500 grams verpakking leverbaar (en heb ik op voorraad). |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Vraagje @mullie lekker even door laten gisten 😊 |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Whisky recept 3 @walt Ik heb met de M36 mooie whisky's gemaakt. White labs...... Braumarkt maar die hebben het niet op voorraad. Ik kan het wel bestellen maar enkel in 500 ml verpakking (is ook niet goedkoop) |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Whisky recept 3 @walt helemaal mee eens Walt, een goed maischshema is belangrijk. |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: En? Wat heb jij vandaag gedaan? @stookforum ook goed bezig geweest Jan. Mooi dat het dubbel verpakken van vacuüm mout goed uitpakt. Overigens geschroot mout blijft zeker 8 maanden goed zonder verlies aan kwaliteit (heeft de mouterij... |
In forum Het Café (praathuis) |
4 jaar geleden |
RE: En? Wat heb jij vandaag gedaan? @stookforum jij hebt ook overal een oplossing voor 😃 Is jouw fermenter alweer gevuld? |
In forum Het Café (praathuis) |
4 jaar geleden |
RE: En? Wat heb jij vandaag gedaan? @stookforum stephan zit in Tsjechië misschien heeft hij geen stromend water 🤭 |
In forum Het Café (praathuis) |
4 jaar geleden |
RE: En? Wat heb jij vandaag gedaan? @stephan goed bezig 😁 Benieuwd naar het resultaat. |
In forum Het Café (praathuis) |
4 jaar geleden |
RE: Whisky recept 3 @walt er zijn ook hele goede whisky gisten 😉 Bijvoorbeeld Fermentis SafSpirit M-1 is een van de meest bekende en meest gebruikte in Schotland. Produceert naast alcohol ook hogere alcoholen en ... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Whisky recept 3 @johnny ik zou het niet doen. Ook zou ik geen rookmout gebruiken maar whisky mout of whisky mout light. Rookmout heeft en geeft de smaak van rookworst/gerookt spek. En ik zou een maischshema aanhouden... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: (whisky) Hoog percentage alcohol na fermentatie @mccorner hydrometer of SG-refractometer, met toepassing van correctiefactor, is beter dan de lucifermethode. CO2 is zwaarder dan lucht dus er kan heel lang CO2 als deken op de mash/wort/wash liggen ... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Turbo yeast @kerkhofj citroenzuur is bij turbogist niet nodig, in een zakje turbogist zit ook gistvoeding 😉 |
In forum Gist vragen |
4 jaar geleden |