Forum antwoorden aangemaakt

RE: Vragen n.a.v. eerste sugar wash (T500 gerelateerd)

6 Kilo suiker geeft een mooier resultaat maar heeft, als het gist allemaal in goede conditie is, geen invloed op het verloop van de vergisting. Deze gist is voor 8 kilo gemaakt. Ik wil hier niet de d...

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Binnenkort migratie naar nieuwe forumsoftware

Mooi nieuws Jan!

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Slijmerige laag

Of als het toch blijft drijven er even afscheppen (wel eerst de inhoud ergens anders in doen ?)

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Slijmerige laag

Ik denk dat het etherische oliën zijn maar zeker weten doe ik het niet. Blijft het drijven? En wat gebeurt er als je het schudt, komt het dan na een tijdje weer boven drijven? Neem aan de de fles go...

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Slijmerige laag

Ik vermoed dat het etherische oliën zijn uit je kruiden.

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Fermentis gedroogde gist SafSpirit C-70

Nee StillSpirts Distiller's gisten zijn ook GMO vrij. Bijna alle gisten zijn GMO vrij.

In forum Gist vragen

5 jaar geleden
RE: Actief kool opnieuw gebruiken

Je wilt toch niet zeggen dat jij ook al zo'n oventje hebt he Robbert? ?

In forum Stooktips

5 jaar geleden
RE: Actief kool opnieuw gebruiken

Het regeneren van actieve kool gaat verder dan een kwartiertje op 250ºC in de oven. Actieve kool is een kostbaar product. In de meeste gevallen is het vervangen van een verzadigde hoeveelheid geen o...

In forum Stooktips

5 jaar geleden
RE: Vragen n.a.v. eerste sugar wash (T500 gerelateerd)

Met een alcoholmeter kun je geen stookwijn meten ? Watersloten borrelen doorgaans een dag of twee hevig, dat noemen we de hoofdvergisting. Daarna wordt het rustiger en dat noemen we de nagisting. Al...

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )

Heb hem zojuist ingeschonken en weer eens goed geroken. De geur bevalt me erg. Kleur wat Nick zegt, mooi helder. Dan de eerste slok.... ik moet meteen aan een Hven denken al is het 3 jaar geleden dat ...

In forum Het Café (praathuis)

5 jaar geleden
RE: Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )

Zojuist de sample ontvangen en nieuwsgierig als ik was ben ik meteen gaan ruiken. Wauw de naam Islay waardig. Ook de fles Lagavulin er maar eens bij gepakt. Dat scheelt niet veen reuk. Jouw sample Rob...

In forum Het Café (praathuis)

5 jaar geleden
RE: Stookwijn alcohol %

Ik zou buiten een meetfout geen andere verklaring weten. Misschien een beetje een afwijking omdat de temperatuur wat anders was dan de waarde die de hydrometer aangeeft maar ook dan zou je niet zulke ...

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Stookwijn alcohol %

Ik denk toch dat je een afleesfout hebt gemaakt. 1.110 Is gewoon niet haalbaar bij 5 kilo suiker in 25 liter water. Even uit mijn hoofd, 1 SG punt is ongeveer 2,5 gram suiker per liter. Je hebt 5 kilo...

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Stookwijn alcohol %

Waar meet je mee? Ik denk (weet het wel zeker) dat de eerste meting van 1.110 niet kan kloppen.

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Mijn eerste whiskey ( Hard Mocha Whiskey Bio van Biobrouwmaat )

Mooi verslag Jan en goed om te horen dat e.e.a. naar wens is verlopen. Houtsnippers kun je in principe niet te veel van in doen maar als er "te" veel in zit is het sneller op kleur en smaak. Ik zelf z...

In forum Het Café (praathuis)

5 jaar geleden
Pagina 18 / 343