Forum antwoorden aangemaakt

RE: Robbert's tiny project's

Prachtig project weer! En creatief zo met een tajine.

In forum Het Café (praathuis)

5 jaar geleden
RE: Vragen over het maken van jenever.

Komt de scherpte niet door de suikeralcohol Heike? Om een betere alcoholsmaak te krijgen zou je beter nog van mout een wash kunnen maken, maischen dus. Voor jou als bedreven amateurkok moet dat toch ...

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Mijn eerste whiskey ( Hard Mocha Whiskey Bio van Biobrouwmaat )

SG 1.000 zal hij niet gaan halen denk ik maar het zal zeker nog wel verder zakken richting 1.016 of lager. Het staat pas een dag of 4 te gisten. Om van je CO2 af te komen kun je ook de mash, na klaren...

In forum Het Café (praathuis)

5 jaar geleden
RE: Mijn alcohol ruikt naar spiritus

Klaringsmiddel is niet echt nodig maar zorg wel dat je de CO2 er goed uit roert.

In forum Stooktips

5 jaar geleden
RE: mijn alcohol ruikt naar spiritus

Vloeibare actieve kool is wel aan te bevelen wanneer je turbogisten gebruikt. Na stoken filteren over actieve kool kan ook enigszins helpen maar veel minder dan vloeibare actieve kool tijdens de vergi...

In forum Stooktips

5 jaar geleden
RE: Energydrank

Dit was ook zo'n vies experiment ?

In forum Recepten

5 jaar geleden
RE: Energydrank

Moet je wel de variant met suiker nemen en niet die met zoetstoffen die je niet kunt vergisten. Maar of het lekker wordt..... ik vind het de meest afschuwelijke drank ooit gemaakt ?

In forum Recepten

5 jaar geleden
RE: Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )

Hoi Robbert, ik lees het nu pas. Bij deze al hartelijk dank! Ik ben niet eenkennig hoor en drink ook borrels van andere mouten. Het feit dat je de mout zelf hebt gemaakt is alleen maar bewonderenswaar...

In forum Het Café (praathuis)

5 jaar geleden
RE: Mijn eerste whiskey ( Hard Mocha Whiskey Bio van Biobrouwmaat )

Je kunt inderdaad eerst met 20 liter beginnen. Ook langer doorgaan met een maish stap is geen probleem. De maish schema's zijn een leidraad. Met de mouten van tegenwoordig zijn maischschema's ook niet...

In forum Het Café (praathuis)

5 jaar geleden
RE: Mijn eerste whiskey ( Hard Mocha Whiskey Bio van Biobrouwmaat )

Dat is geen fout, dat komt uit het originele recept Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, dit is er een van maar eenieder is vrij om zijn of haar zienswijze in dit recept aan te passen naar...

In forum Het Café (praathuis)

5 jaar geleden
RE: Mijn eerste whiskey ( Hard Mocha Whiskey Bio van Biobrouwmaat )

Wanneer je slechts 1 grote pan hebt zou ik de BIAB (Brew In A Bag) methode overwegen.

In forum Het Café (praathuis)

5 jaar geleden
RE: Mijn eerste whiskey ( Hard Mocha Whiskey Bio van Biobrouwmaat )

Ergens stond een typo, bij de maish stappen 75ºC waar 65ºC moest staan. Wanneer je je er beter bij voelt om je eigen maisch stappen te volgen is dat ook prima hoor, het wordt whisky ? Ook koken.... ...

In forum Het Café (praathuis)

5 jaar geleden
RE: Mijn eerste whiskey ( Hard Mocha Whiskey Bio van Biobrouwmaat )

Dat was het ? Is meteen na jouw bericht aangepast.

In forum Het Café (praathuis)

5 jaar geleden
RE: Mijn eerste whiskey ( Hard Mocha Whiskey Bio van Biobrouwmaat )

Jan, aging die beschreven is, is een voorbeeld/methode die veel toegepast wordt. Je kunt e.e.a. ook op andere manieren verouderen zoals hier vaker op het forum ter sprake komt hoor.

In forum Het Café (praathuis)

5 jaar geleden
RE: Mijn eerste whiskey ( Hard Mocha Whiskey Bio van Biobrouwmaat )

Maisch temperatuur was aangepast toch Eric. Moet je me even helpen. Er stond een foutje in de handleiding, was dat het?

In forum Het Café (praathuis)

5 jaar geleden
Pagina 19 / 343