Forum antwoorden aangemaakt
RE: Mijn eerste whiskey ( Hard Mocha Whiskey Bio van Biobrouwmaat ) Volgens mijn gegevens is het pakket in distributie en wordt in de loop van de middag afgeleverd ? En nu is het afgeleverd ? Succes met maishen en stoken! |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Refractometer uitleg Meten met een refractometer bij een opgang zijnde vergisting altijd een correctiefactor toepassen. Hydrometer is wel nauwkeurig. |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Mijn eerste whiskey ( Hard Mocha Whiskey Bio van Biobrouwmaat ) Zit Distiller's Whisky Yeast van StillSpirits bij. Succes Jan het is onderweg. Hoop dat het morgen bij je is. |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: T500 , eerste 100ml weg of niet Is afhankelijk van het gebruikte gist en ingredient(en). Als je 6 kilo glucose met Pure Yeast van StillSpirits en carbon gebruikt hebt is het niet perse nodig. Ook afhankelijk hoe stabiel de vergisti... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Fermentis gedroogde gist SafSpirit C-70 Dat vergeet je nu nooit meer ? 28ºC is voor de C-70 niet te hoog hoor, optimale vergistingstemperatuur ligt tussen de 25ºC en 33ºC. Maar je kunt beter op de laagste aanbevolen temperatuur starten en d... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Fermentis gedroogde gist SafSpirit C-70 Maak er een goede gewoonte van om altijd je start SG meten te meten. Waarom ga je de temperatuur van 28ºC stapsgewijs terugbrengen naar 25ºC? Beste is om altijd op de laagst geadviseerde temperatuur t... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken? Beterschap William! |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Maischen met t500 Droogkookbeveiliging is eigenlijk een beveiliging tegen oververhitting. Doordat de warmte niet goed verdeeld wordt (geen circulatie) treedt deze in werking. |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
5 jaar geleden |
RE: Maischen met t500 Inderdaad gewoon goed roeren. |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
5 jaar geleden |
RE: Maischen met t500 Hoe maisch je en hoe regel je je temperatuur? Ik vrees dat je geen circulatie hebt en de temperatuur bovenin meet. Daarom heeft Bevie een Grainfather ontwikkeld, die is uitgerust met een moutkorf en p... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
5 jaar geleden |
RE: Macereren met kurken stop Kurk en alcohol gaan niet zo goed samen, niet vanwege de smaakafgifte maar vanwege het uit elkaar vallen van de kurk. Dit gebeurt niet heel snel dus daar zou ik me geen zorgen om maken. Wanneer je een... |
In forum Likeuren |
5 jaar geleden |
RE: Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos ) Calciumsulfaat, melkzuur, fosforzuur..... |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Wat is 'Red Wheat Malt' / Wat is '2-row en 6-row malted barley' Gelukkig liet de Grainfather je niet in de steek dit keer. |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
RE: Wat is 'Red Wheat Malt' / Wat is '2-row en 6-row malted barley' Red Wheat is een Amerikaanse tarwe soort en is in deze contreien minder goed te verkrijgen dan de tarwe soorten die hier groeien. Het proteïne gehalte ligt rond de 12% (in vergelijking mijn biologisch... |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
RE: Vervolg op wat eten we vandaag Hij wordt oud Bauke ? |
In forum De kookhoek |
5 jaar geleden |