Forum antwoorden aangemaakt
RE: Beginners vraag over T500 of alambic Je bedoelt de copper dome ipv het ss deksel icm de refluxkolom? Qua eindproduct maakt ook dat geen verschil. Copper dome met eigen condenser maakt van de T500 boiler een pot still. Eigenlijk is de cop... |
In forum Mijn installatie |
5 jaar geleden |
RE: Beginners vraag over T500 of alambic Of je nu een RVS of een koperen kolom gebruikt, maakt niets uit voor het resultaat. Met een T500 en een copper dome en condenser heb je ook een goede basis om een whisky etc te maken maar schaf dan we... |
In forum Mijn installatie |
5 jaar geleden |
RE: Gedroogde citroenschil Ze komen van verschillende vruchten. Zoete sinaasappelschil versterkt de zoettonen en bitter de bittere tonen. Je kunt ze naar believen gebruiken om meer balans aan te brengen |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Filteren. Een mash of wort filter je en spoel je door het filterbed dat gevormd wordt door de kafjes. Wanneer je het enkel filtert laat je veel vergistbare suikers achter in de bostel of draf. |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Zeer actieve instant gist 5 euro per kilo Ik denk het ook. Knap gevonden, Erik.Is tenminste al meer info. Het is een gave Nim ? |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Zeer actieve instant gist 5 euro per kilo Voor bier zou ik het niet gaan gebruiken, daar is het ongeschikt voor. |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Zeer actieve instant gist 5 euro per kilo Ik denk dat dit bedoeld wordt: |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: 6 of 8 kilo suiker? Dat heb je goed begrepen ? |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
RE: Volgende whisky stookwijn maken Ze hebben verschillende varianten 5ppm, 10-14ppm en 35ppm. Dat klopt maar Chateau Whiskymout is 30-45 ppm. De ander heet Chateau Whiskymout Light (15-25 ppm) en de ander 5-10 ppm is geen Whiskymout ... |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
RE: Volgende whisky stookwijn maken Daar zit geen rogge bij. En ze hebben waarschijnlijk het ppm gehalte verkeerd ingevoerd. Chateau Whiskymout heeft 30-45 ppm. |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
RE: Volgende whisky stookwijn maken Erik, dan ben ik er toch om je uit de brand te helpen! Ik kan wel wat missen hoor ? Helemaal top Jan ?? |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
RE: Volgende whisky stookwijn maken Ik kan helaas nog maar een paar pakketten maken want de gist is tijdelijk niet meer te krijgen. Wordt eind juli weer verwacht. ? Wel heb ik nog de fantastische M1 van Fermentis als je zelf een whisky... |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
RE: Vervolg op wat eten we vandaag Anders haal je er gewoon wat bij morgen ? |
In forum De kookhoek |
5 jaar geleden |
RE: Vervolg op wat eten we vandaag Geniet er maar weer van, hier blijft het ei uit vandaag. |
In forum De kookhoek |
5 jaar geleden |
RE: Vervolg op wat eten we vandaag Varkensvlees kan haast niet mislukken. |
In forum De kookhoek |
5 jaar geleden |