Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Murmillo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Murmillo

@murmillo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Chocolade likeur" – 2 maanden geleden

    @tamaravermulst gecondenseerde melk blikje  erdoorheen kloppen. 
     
    Maar makkelijker is vanhouten cacao poeder gebruiken . Gecondenseerde melk , suiker alcohol , klein vanille boontje en eventueel klein beetje espresso erdoor . En uiteraard alcohol 72 %>
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo, Rrbbrrt hier" – 2 maanden geleden

    @rrbbrrtt Welkom naam genoot en veel plezier hier. 
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Beslag moutwijn maken" – 2 maanden geleden

    P.s.  met een gewone  pan van 10 tot 180 liter . Een goede industrie brander een roerstok kun je een Beslag magische zelfs een 4 of 5 staps van begin tot eind in 2 u en 45  min zonder aanbranden…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum d'Agricole, Melasse of Panela" – 2 maanden geleden

    @opticase  het is lastig om dat juist te beantwoorden.  Dat komt omdat er in de producten  grote verschillen zitten maar voornamelijk in hoe geproduceerd.  Je hebt melasses die zeer donker zijn ” vuiler” dan de licht bruine.  Zo ook met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum d'Agricole, Melasse of Panela" – 2 maanden, 1 week geleden

    @opticase panella kun je een heerlijke “rum” achtige drank mee maken . Het is ook niet onbekend.  In landen zuidelijke van mexico en  venusuela, colombia is het niet ongebruikelijk . Nadeel hier is de prijs.  Je kunt het het best…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Beslag moutwijn maken" – 2 maanden, 1 week geleden

    @rero ik maakte regelmatig dergelijke beslag soorten . (Zie anders ook demo  filmpjes als whiskey maken deel 1  beslag maken ) Ik gebruik grote pannen met roerstok  . Op een gewone gasbrander. Een goede verhouding granen mout en water Nooit…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Droog" – 2 maanden, 1 week geleden

    @rummy-dummy white dog noemen ze whiskey alcohol wat nog niet op hout heeft gestaan. Dus het blanke destilaat.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Droog" – 2 maanden, 1 week geleden

    @kevin klopt . Een te hoog looizuren / tanines  gehalte geeft een droog stroef mondgevoel en vervelende afdronk. 
    Decanteren helpt maar vaak is blenden met een white dog de betere oplossing . 

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Basisrecept rum" – 2 maanden, 1 week geleden

    @odevie Weet je je start SG? Melasse geeft door zijn hoge viscositeit nooit een 1000 of 0,990 meting. Waarschijnlijk is het gewoon klaar om te verstoken 😉

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 2 maanden, 2 weken geleden

    @prutsstoker paar jaar geleden heb ik een topic neergezet hier “paar voorkomende problemen”.  En topic ”  Klaren , ontgeuren en smaakverbeteren -vervuiling .” Had ik in 2018 geplaatst. 
    Hierin heb ik meerdere veelvuldig gebruikte methodes beschreven. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 2 maanden, 2 weken geleden

    @prutsstoker natriumbicarbonaat is een product wat geur ,kleur en smaak jan reduceren. Hoewel het met een normaal suiker beslag onmogelijk is bijsmaak te hebben gebeurt het bij sommige stokers door toch gebruik van inferieure gist of andere foute producten of…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 2 maanden, 2 weken geleden

    @prutsstoker eetlepej per liter .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 2 maanden, 2 weken geleden

    Kurk in uiteinde  dan vullen met water waarin natrium bicarbonaat n is opgelost . Uurtje laten staan en dan naspoelen. 
    Je kunt ook eersr even met azijn spoelen en daarna de natriumbicarbonaat erin .  Dan is alles weg . 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 2 maanden, 3 weken geleden

    En inderdaad 10 dagen voorbij.  Geen verhoging in co2 meting meer . Dus vergisting voorbij sg ligt tussen 995 en 1000  .  Begin was 1070.
     
     IMG_20250316_175444539.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Op bezoek bij : – x -" – 3 maanden geleden

    @kevin inderdaad ik was verbaasd maar eigenlijk was het al ( meestal door mij ) te lang uitgesteld.  Maar zoals je weet Kevin, voorheen was je een stook kennis nu meer een vriend en je bent altijd welkom .Voor koffie…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Ketel" – 3 maanden geleden

    Voor de liefhebber heb ik eventueel nog een zelfde soort koffie ketel staan  . 
    J

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Ketel" – 3 maanden geleden

    @larsje40 op foto zie je onderdelen en oude horeca koffie ketel waarmee ik een stookketel voor iemand heb gemaakt ,( alleen de koeler staat er niet bij  ) Ik heb geen foto van resultaat bij de hand  . Het apparaat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 3 maanden geleden

    Chemisch gemodificeerd moest daar staan 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 3 maanden geleden

    Voordeel is je weet wat tijdsvak is waarin ik kan plannen, optimaal opbrengst en ik weet ook wat smaak profielen  zullen zijn . 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 3 maanden geleden

    @lemmy inderdaad fatsoenlijk gist . Geen chemisch gemotiveerd. Maar ouderwets en natuurlijk.

  • Meer laden
Profielfoto Vlisbier Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz

Nieuwste topics

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 11 uur geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 14 uur geleden

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 5 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 6 dagen geleden

  • Guus stelt zich voor

    Door Big G 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens