Forum antwoorden aangemaakt
RE: Krijg pH meter niet gecalibreerd @martin74 ik heb zelf een wat duurder model waarbij men de elektrodes kan vervangen. Heb je zo'n geel pennetje? Misschien is de tip wat vies of gekrast. Als de elektrode droog heeft komen te staan tij... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: Zelf alcohol maken tbv olie @gmp wat ik vroeger veel voorbij zag komen waren de babyflessen verwarmers met flesjes waar bovenop een slangetje gemaakt was, maar precieze constructie even geen beeld meer bij. Spul ging in flesje e... |
In forum Stooktips |
2 jaar geleden |
RE: M n aller eerste keer suiker wash destilleren, @rino3-5 exact Rino, de 385 staat voor aantal mililiter alcohol 100% puur. Alcohol komt niet in de natuur voor op 100%, maar dit wordt gedaan voor het rekenmodel. Je rekent dus uit hoeveel pure alcoho... |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
RE: M n aller eerste keer suiker wash destilleren, @rino3-5 700÷100×55= 385 385÷40×100= 962,5 ml totaal van 40%👍 |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
RE: Rum uit de vensterbank?*%?! Oeh krijgen we er nog een porto bij? Hahaha 'post' zal het wezen 😋 maar opzich ook wel leuk eens te proberen, dus zeker intresse. Zal ff in pb gegevens zetten👍 |
In forum Spirits |
2 jaar geleden |
RE: Witte koolblad @rumo een zuurkool gebruik ik ook 2% zout op normaal gezien. Dat zilte milieu is goed voor een zuurkool-cultuurtje te kweken en krijgt de kans om de dominante cultuur te worden, waar een gemiddelde gi... |
In forum Gist vragen |
2 jaar geleden |
RE: Witte koolblad @rvdh om de gedroogde gist terug op te kweken heb je geen kool nodig hoor, kan gewoon door een deegje kneden en komt vanzelf tot leven (of in een beetje sap roeren als je als starter wilt gebruiken) |
In forum Gist vragen |
2 jaar geleden |
RE: Witte koolblad @robbert aha, ja ik had dus ook de gedachte van een 'normale' kool fermentatie, welke met zout juist voor juiste cultuur zorgt... maar of dit gewenst was bij het fermenteren van de kool was niet aange... |
In forum Gist vragen |
2 jaar geleden |
RE: Witte koolblad Heb ook wel eens met wat witte kool en magere melk een gist gemaakt op de zelfde wijze, ging prima... wel heb ik de kool niet vochtig gemaakt maar zo beurs gemaakt dat t in eigen sap lag. In een zakje... |
In forum Gist vragen |
2 jaar geleden |
RE: Projecten 2023 Meen me te herinneren dat er bij binnenstebuiten (tv programma) eens een kort stukje over de japanse duizendknoop ging, en dat het ook als een soort rabarber ingezet kan worden. Maar eens met Rinus55,... |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
RE: rum verder bewerken Kunt kijken wat verschillend hout doet voor rijping. |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
RE: volledige installatie @haak ik denk na 5 berrichten, maar het bestand moet ook niet te groot formaat hebben. Staat er ook bij terwijl ik an t typen ben bij "bestand kiezen" dat het maximale bestandsgroote 10mb is, soms wor... |
In forum Vraag en aanbod |
2 jaar geleden |
RE: Chemische geur in apricot destillaat Ik denk niet dat achtergebleven wilde gisten, al dan niet omgevingsgisten die op het gedroogde fruit zouden dwarrelen, genoeg autolyse veroorzaken om zwavelwaterstof in storende mate te af te geven. A... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: Eerste keer @arjan-van-d er is ook een 'conditioner' van stillspirits op de markt, heeft het zelfde doel maar heb je minder van nodig, nadeel is dat het siliconen bevat. Komt niet mee over bij distillatie, maar h... |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
RE: Eerste keer @arjan-van-d bier en whisky verschillen wel in maischen overigens, bij een bier wel je juist schuimstabieliteit (eiwitten), in een whisky wil je dat zo veel mogelijk gesloopt hebben om schuim te voork... |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |