Forum antwoorden aangemaakt

RE: Eerste keer

@arjan-van-d idd voorverwarmen onder goed roeren kan heel wat schelen. Zo klop je wat co2 er uit dat voor hevig schuimen zorgt. Ik ben zelf van mening van niet, als ie bij mij spuugt neem ik gas terug...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Eerste keer

Een spuger, het is schuim. Dit kan verschillende reden hebben, vaak opeengestapeld. Ketel niet te vol? Stookwijn voorverwarmd met goed roeren? Geen slaolie toegevoegd voor t stoken? Te veel vermogen? ...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Chemische geur in apricot destillaat

@moonshiner79 gedroogde abrikozen worden vaak vrij zwaar gezwaveld, sulfiet dus. Dit kan best prikkelend zijn in hoge hoeveelheid in oplossing.. misschien raadzaam de abrikozen voor gebruik te 'spoele...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Glycerine

@rumo voorraad??! Wat zeg je nu, hebben zij voorraad? 🤣 (sorry ben helemaal klaar met die winkel haha)

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Nieuwe hobby vanaf vandaag, gelijk een koolzwarte keuken + vloer. Kraantje sprong eraf. Hoe kan dit?

@daeno79 kraantjes zijn iig ook stootgevoelig, ben er ook wel eens achter blijven haken, de dop heeft dat niet. En eerlijk gezegd gebruik ik de kraantjes nauwelijks. Voor het stoken eigenlijk niet, ma...

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: Zure lucht in da house!

@rino3-5 verse bakkersgist haal je... bij de bakker 😆 soms is het makkelijk haha. Droge bakkersgist is over het algemeen bruggeman

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Nieuwe hobby vanaf vandaag, gelijk een koolzwarte keuken + vloer. Kraantje sprong eraf. Hoe kan dit?

@daeno79 balen zeg, kan niet zeggen dat het mij nooit overkomen is (vooral de oudere kraantjes hadden zwakke punten). Je hebt een 10L emmer denk ik? Van de rubberen ringentjes moet er een aan de buite...

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: vraag ketelbouw thermometer

@bas7726 beter iets met een fitting als schroefdraad voor bv een schroef thermometer, of gaatje met siliconen stop waar er een in kan. Temperaturen van zulke vlammen zullen meermaals 200 overstijgen. ...

In forum Mijn installatie

2 jaar geleden
RE: Pepernoten

@ndre taai taai is weer andere koek haha😜 pepernoten zijn echt hard, hebben een beetje een vorm alsof een kleuter met de vingers een dobbelsteel van klei heeft proberen te maken

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Pepernoten

@ndre pepernoten zijn van die harde taaie brokken, kruidnoten zijn de knapperige met een bollig en een platte onderkant... maar de pepernoot is beetje verdwenen en de kruidnoten zijn geliefd geraakt. ...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Eikensnippers vs. eikenvat, Hoeveelheden op basis van cijfers

@alchemist ook het deel dat achter het oppervlakkte zit maakt natuurlijk verschil. Bij een (goed) vat is de buitenkant droog, alhoewel er natuurlijk ook een deel intrekt. Bij snippers trekt de drank v...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Zure lucht in da house!

@rino3-5 heb het ook gelezen maar was van de veronderstelling dat je het 'probleem' al had opgelost door de lucht met een slangetje naar buiten te leiden, maar zurig luchtje is normaal inderdaad. Gist...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Botanische bitters

@psycat ik had ook al een gedachte omtrent vluchtige terpenen/terpenoïden/flavonoïden, verdampen die nie mogelijk? Verklaard ook de heerlijke geur bij Alchemist in huis haha

In forum Bier, Wijn en overige dranken

2 jaar geleden
RE: Zelf Amaretto maken

@robbert hoe zorg je ervoor dat het cyanide aandeel niet te groot wordt? Kan dat door rekening te houden met aantal amandelen en hoeveel glaasjes je consumeert? Of moet je neutraliseren (wat niet voor...

In forum Likeuren

2 jaar geleden
RE: Robbert's Tiny Projects

@robbert vond t voor een genepi het aandeel al wat laag in verhouding met de andere kruiden.. rechts daarboven lijkt wel wat op absinth alsem, en onder de rozenblaadjes zou misschien lindebloesem kunn...

In forum Recepten

2 jaar geleden
Pagina 3 / 55