-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Airstill infusion basket" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@profiteur als je zoekt onder ,” prototype ” hier vind je ook dingen die ik o.a. heb gemaakt voor die t500 ketel.
-
theKiD antwoordde op het onderwerp "Airstill infusion basket" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@profiteur En dat zit er bij mij dus niet in. Dat schijnt met de leeftijd te maken hebben. Series die erna uitkwamen, kregen dat mss als zg update mee. (Net zoals de t500 sinds vorig jaar een ander soort kraantje… Meer lezen»
-
Stookwaus antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@profiteur dan is je suiker gaan karamelliseren dat is niet goed dan wordt het 1 dikke brij troep 🥴
-
Stookwaus antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@profiteur heb je de suiker mee gekookt ? Dan is dat de reden dat het mislukt is.
-
Rumolist antwoordde op het onderwerp "Vergisting snel gestopt" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@robbert hier op t forum las ik dat; @profiteur, ik zelf gebruik 8 liter dunder voor 27 liter stookwijn(mee vergisting). Ik stook een keer of 4 achter elkaar en dan vernieuw ik de dunder iedere keer. De dunder wordt dus… Meer lezen»
-
Frank antwoordde op het onderwerp "Te koop Airstill" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@profiteur voor 120 wil ik ‘m wel hebben. Even kijken hoe ik je een pb stuur voor de gegevens van betaling en adres…
-
Frank antwoordde op het onderwerp "Te koop Airstill" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@profiteur In welke staat is ie? Ik zie dat ik een nieuwe kan kopen in de Stookwinkel voor 187… En dan moet ik ook nog even zo’n thermostaat erbij kopen en maken… Wat vraag je ervoor? En waar in Nederland… Meer lezen»
-
Frank antwoordde op het onderwerp "Te koop Airstill" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@profiteur Hoi, heb je die Airstill nog?
Groeten, Frank -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Stilvallende vergisting" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@profiteur 5,5 kilo suiker op 25 liter water is een prima verhouding voor bakkersgist.
Mits ook goed water , temp en voeding . -
gompie antwoordde op het onderwerp "T500 set" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@profiteur Het is nog te koop, ik heb het toen aangeschaft als een meer professionele set, en is als aanschaf een stuk duurder dan een T500 kolom. De set hoeft niet weg, ik wil er wel een bedrag voor krijgen… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@profiteur, ik zelf gebruik 8 liter dunder voor 27 liter stookwijn(mee vergisting). Ik stook een keer of 4 achter elkaar en dan vernieuw ik de dunder iedere keer. De dunder wordt dus keer op keer mee genomen. Na het stoken… Read more»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@profiteur daar is geen eenduidig antwoord op te geven; afhankelijk type dunder, kwaliteit melasse, verkregen manier van dunder (burned ale of dunderpit) en werkwijze. Als ik mee zou vergisten (zelf nog niet gedaan) zou ik voorzichtig zijn ivm invloed op… Read more»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@profiteur de gist heeft een beetje tijd nodig de complexere suikers af te breken, dus niet heel gek dat het nog zoet smaakte.. je hebt gewoon 3 weken geduld nodig, soms 4. Door dan suiker bij te voegen krijg je… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel rietsuiker?" – 4 jaren geleden
@profiteur de melasse is geen bijproduct maar een rest product bij het maken van rietsuiker. Er zit nog ongeveer 50% suiker in melasse en de rest is voor een groot deel smaak.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel rietsuiker?" – 4 jaren geleden
@profiteur, ik zou je aanraden om gewoon een jerrycan melasse te bestellen. Rum maken is niet veel werk en er staat heel veel over rum maken op dit forum. En je zou best wel goede resultaten kunnen behalen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel rietsuiker?" – 4 jaren, 1 maand geleden
@profiteur je heb dan alcohol met iets bijsmaak maar bij lange na geen rum .
-
RuMo replied to the topic "Air still en t500" – 4 jaren, 1 maand geleden
@profiteur, Het valt mij iedere keer weer op dat als stokers niet tevreden zijn over het eindproduct, dat ze dan de laatste handeling de schuld geven. En meestal komt dan het zelfde advies (nu ook weer) ga eerst terug naar… Read more»
-
Alchemist replied to the topic "Air still en t500" – 4 jaren, 1 maand geleden
@profiteur Let wel dat je nog wat smaakafwijkingen kunt hebben omdat het eerste gedeelte van de vergisting traag is gegaan.
Je kunt die nog het beste herhalen en dan meer gist in het begin gebruiken. -
Robbert replied to the topic "Air still en t500" – 4 jaren, 1 maand geleden
@profiteur wanneer je 93% alcohol stookt is en 7 % andere stoffen . Er zijn zelfs stoffen waarbij minder dan 0,2 % al smaak varianten kunnen brengen . Het aantal overhalen kan uitmaken in smaak . Een ketel is alleen… Read more»