-
Pruttel antwoordde op het onderwerp "Waterkefir distileren" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@robbert Niet allen in bepaalde Aziatische landen; ook in oa Europa wordt het volop geconsumeerd, waarbij Yakult wel het meest commerciële product is, maar er zijn ’tig meer mogelijkheden.
-
Pruttel antwoordde op het onderwerp "Waterkefir distileren" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@robbert bedoel je dat als ik aan een sample kefir-water ongepasteuriseerde karnemelk toevoeg, samen met druivensuiker, ik een giststarter maak voor een betere vergisting (= hoger alcohol percentage) van de ex) Kefir?
-
Pruttel antwoordde op het onderwerp "Waterkefir distileren" – 3 jaren, 10 maanden geleden
Voor alle duidelijkheid: Na een paar dagen fermenteren; ‘oogst’ je de vloeistof voor consumptie; de vruchten hebben hun werk gedaan(, maar mijn hond vindt deze geweldig lekker) en spoel je de kefir-korels om hiermee een nieuwe batch op te zetten.Met… Read more»
-
Pruttel antwoordde op het onderwerp "Waterkefir distileren" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@robbert, Mwa, kefir-drank is puur ook te verstoken. (Best wel lekker.) Alleen, wat ik duidelijk wil maken, er zijn volgens mij nog heel veel restsuikers die dan niet gebruikt worden.
-
Pruttel antwoordde op het onderwerp "Waterkefir distileren" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@robbert Hallo Robbert, is de gist misschien ook uit de kefir-korrel, het ‘spoel’water, ofzo is op te kweken?(Sorry voor degenen die zoiets verafschuwen, ivm ontlasting en lijken. 😉 ) Nb, Nou heb ik begrepen dat gist iets anders is dan… Read more»
-
Pruttel antwoordde op het onderwerp "Waterkefir distileren" – 3 jaren, 10 maanden geleden
Nb, Een ieder die zich geroepen voelt hiermee te experimenteren kan een pb sturen om een sample kefir toegestuurd te krijgen, samen met een werkbeschrijving (< 50 deelnemers).
-
Pruttel antwoordde op het onderwerp "Waterkefir distileren" – 3 jaren, 10 maanden geleden
Even in het kort: Je voegt suiker, vruchten en kefir-korrels toe aan water en laat dit een paar dagen op elkaar inwerken. (Erg kort door de bocht…)Er ontstaat nu een (probiotische)drank die erg verfrissend is.Doe je alles goed dan zijn… Read more»
-
Pruttel posted a new topic "Waterkefir distileren" – 3 jaren, 10 maanden geleden
Hallo medestokers,’s Zomers maak en drink ik regelmatig waterkefir; een verfrissende, bruisende, licht-alcoholische drank die ik, persoonlijk, lekker en ook leuk vind om te maken. Niet in te laatste plaats omdat de ingrediënten puur moeten zijn om te slagen.
-
Pruttel antwoordde op het onderwerp "Winnen van etherische oliën" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@vanleeuwen, Hallo Eric, het is niet handig om je mail-adres bij de onderwerp trefwoorden te vermelden. Doordat fora automatisch gescand kunnen worden zal je mail-adres gemakkelijk gebruikt kunnen worden om spam naar toe te sturen… 😉
-
Pruttel antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@ErikA; McCorner, ben heel nieuwsgierig naar jullie ervaringen in deze.
@Alchemist & @Robbert; Dit item is voor mij een gouden info-bron! Hoop dat jullie hier ‘eindeloos’ mee doorgaan!!! -
Pruttel antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@Rumo. Vindt je reactie van dd 8 juni 2021 21:50 erg bekrompen!
-
Pruttel posted a new topic "Gistsoorten" – 3 jaren, 10 maanden geleden
Hallo medestokers. Wat ik van in forum begrijp zijn er twee basis-stammen van gist om een wash om te zetten in alcohol: Saccharomyces cerevisiae en Lactobacillus.Als ik op wikipedea zie, zijn het beide wijngisten (???).Toch zou ik graag het verschil… Read more»
-
Pruttel antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 3 jaren, 10 maanden geleden
??? Wat is wijsheid??? Uit berichten op dit forum maak ik op dat er recepten zijn die juist deze lijken aan een verse stookwijn toevoegen als voedingsbodem voor de gist… (Gist vooraf extreem verhitten zodat deze lijken gekannibaliseerd kunnen worden.)Verder… Read more»
-
Pruttel antwoordde op het onderwerp "Mijn ketel" – 3 jaren, 11 maanden geleden
Ben erg nieuwsgierig naar het resultaat van je fijnstook, of was dit je fijnstook(, dan ook benieuwd!)?!
-
Pruttel antwoordde op het onderwerp "Mijn ketel" – 3 jaren, 11 maanden geleden
Denk dat je dan, mss onbewust, ons deelgenoot hebt gemaakt van een manier om een efficiëntere koeling te maken?!?
-
Pruttel antwoordde op het onderwerp "Mijn ketel" – 3 jaren, 11 maanden geleden
Weet niet wat jou technische achtergrond is, maar vind jou koeling toch wel prijzenswaardig! Ga er dan vanuit dat je op 1/3 gestookt hebt?!?
-
Pruttel antwoordde op het onderwerp "Mijn ketel" – 3 jaren, 11 maanden geleden
Hmm, nou maak je me nieuwsgierig! Hoeveel liter mash heb je gestookt met die (maar) 40 liter koelwater?
(Toch niet al je opbrengst opgedronken?!? Tsjoch!) -
Pruttel antwoordde op het onderwerp "Mijn ketel" – 3 jaren, 11 maanden geleden
??? Zoals @stefanjo (terecht) opmerkte: eventuele lood-soldeerverbindingen zijn aanwezig in het koelwatercircuit, en niet in het alcoholcircuit… (En denk niet dat hij het koelwater voor consumptie, of verdunning gaat gebruiken. 🤣 ) Stefan, je hebt een mooie ketel gemaakt en… Read more»
-
Pruttel liked forum post "Basis Alcohol van graan" – 3 jaren, 11 maanden geleden
-
Pruttel antwoordde op het onderwerp "T500 op gas" – 3 jaren, 11 maanden geleden
- Meer laden