Forum antwoorden aangemaakt

RE: Gist hergebruiken met turbo clear

interessant. dus quinoa blijkt dus nog wel ergens goed voor te zijn dan? 😀

In forum Gist vragen

5 jaar geleden
RE: Eikels en varkens

interessant. ik vraag me af: wordt de schil van de eikel verwijderd voordat je ze spoelt? of spoel je ze met schil en al?

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Gist hergebruiken met turbo clear

Mandala, als je zoekt op birdwatchers TPW ga je een uitstekend recept (wel versie 3) vinden voor een suikerwash met tomatenpuree. Goedkoop, gemakkelijk, en vergist relatief snel (5-7 dagen op 21 grade...

In forum Gist vragen

5 jaar geleden
RE: ginger ale / gemberbier

Komt kwa ingrediënten ongeveer uit op hoe ik het altijd maak, exclusief de hop. Dit is overigens geen Ginger ale, maar Ginger beer. Ale is frisdrank die niet gefermenteerd wordt

In forum Recepten

5 jaar geleden
RE: Klaren , Ontgeuren en Smaak Verbeteren - Vervuiling

Ik had ook geen "zekerheidsdiagnose" verwacht hoor Robbert. Je input heeft zeker geholpen met het uitzoeken wat het probleem was. Thanks.

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Klaren , Ontgeuren en Smaak Verbeteren - Vervuiling

de zwavel / scheet geur is nu 12 uur na toevoegen van de gist voeding compleet verdwenen. Zal dus toch geen autolyse geweest zijn van het gist.

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Klaren , Ontgeuren en Smaak Verbeteren - Vervuiling

de slurrie was slechts 2 weken oud. lijkt mij heel straf dat die cellen al in ontbinding zouden zijn, maar uiteraard niet onmogelijk. tijdens het prepareren van de nieuwe batch hebben ze slechts een h...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Klaren , Ontgeuren en Smaak Verbeteren - Vervuiling

3 dagen PH niet gemeten, was 5.3 toen vergisting startte EC1118, geen voeding, want ik nam aan dat de gestorven cellen van de slurrie voldoende voeding zouden vormen

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Klaren , Ontgeuren en smaak verbeteren - Vervuiling.

ik heb advies nodig. mijn sour mash staat te fermenteren, wat goed gaat, maar er zit een luchtje aan. de ingredienten is 10L backset van een stooksel van 5kg geturfd mout, en 2kg pale ale malt. + 25...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten.

Ziet er goed uit. Hopelijk is de smaak er ook naar

In forum Recepten

6 jaar geleden
RE: Kruiden / ingrediënten voor Mede

en het is een JAOM, niet JOAM. belangrijk verschil voor als je het recept wilt zoeken.

In forum Bieren en wijnen

6 jaar geleden
RE: Kruiden / ingrediënten voor Mede

voor de gisting kruiden toevoegen heeft in mijn ogen 2 voordelen: 1: minder kans op infectie van je eindproduct. 2: minder gedoe bij het klaren van je eindproduct, en minder gedoe met bottlen. De oplo...

In forum Bieren en wijnen

6 jaar geleden
RE: Bentoniet

Je zegt dat bentoniet op het einde toegevoegd wordt bij wijnmaken. Dit kan, maar dit is lang niet hoe dat het altijd gebeurt. Bentoniet heeft zelfs zijn grootste effect als het zeer vroeg, voor de fer...

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Kruiden / ingrediënten voor Mede

Ik heb geen idee of het beter is om het direct toe te voegen, of pas in secondary. ik zou denken dat je in secondary iets meer kruiden nodig hebt voor hetzelfde smaakeffect, maar dat je op het einde o...

In forum Bieren en wijnen

6 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten.

Zoals ik al vreesde zorgt de veel te hoge OG voor problemen... Mijn eerste generatie gist wilt niet aanslaan. Het is ten slotte ook maar een us05 gist, welke tolerant is tot 8 of 9%. Ik heb juist EC11...

In forum Recepten

6 jaar geleden
Pagina 1 / 4