Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

rinus55

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van rinus55

@rinus55

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Rino3.5

    Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "M n aller eerste keer suiker wash destilleren," – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @rinus55  We zijn lang geleden ooit eens naar Schotland geweest waar we ook een echte destilleerderij bezochten, die trok een gigantisch grote bak open en daar mochten we de mash ruiken, je waaide met je hand de lucht naar je…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "We hebben een alcohol tester en net een PH tester besteld" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @rinus55 die kun je ook gebruiken.

  • Profielfoto van Rino3.5

    Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "M n aller eerste keer suiker wash destilleren," – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @rinus55 🍻  We komen redelijk bij elkaar echter ik begrijp nog niet helemaal goed waarom een 12 jarige wisky beter zou kunnen zijn dan een roggebrood borrel die jij opnieuw aan het maken bent, heeft het met reclame, onbekendheid, of…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Rino3.5

    Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "M n aller eerste keer suiker wash destilleren," – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @rinus55  Nu ik je reply, borrel ik aan m n aller eerste stook zeg maar, 40% naast een koud biertje, zo doen ze het in Ierland ook, niks de gehele avond nippen aan een duur wiskytje voor mensen met een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Rino3.5

    Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "M n aller eerste keer suiker wash destilleren," – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @rinus55  Tot nu toe vong ik de 50 ml voorloop op om weg te gooien, ik stook dan af tot 20% alcohol en de rest gooi ik weg, vaak een litertje of 2 nog, Nu was ik bij m n…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Rino3.5

    Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "M n aller eerste keer suiker wash destilleren," – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @rinus55  Zo, net jouw topic door genomen, nouw 29 paginas, was er wel even mee bezig zeg maar, — Ik heb  een vergistingsemmer van 21 Liter, 3 bakjes roggebrood a 500 gram=1,5 Kg 4.5 kg suiker Bakkersgist Ik las 1…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Rino3.5

    Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "M n aller eerste keer suiker wash destilleren," – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @rinus55  Ow, dat zoeken we op tussen alle recepten, tenzij je een kortere linkje hebt, dan proberen we dat? 😎 😊  Jij bent er tevreden over lijkt me, reden genoeg voor me het ook eens te proberen, bedankt voor al…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Rino3.5

    Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "M n aller eerste keer suiker wash destilleren," – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @rinus55  Heb de fles 2 X ondertussen achter me in de kast staan met de dop open geschroefd, ik ruik het dus zal er wel lucht bij komen! 2 maand is best wel een lange tyd! 😥    Van de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Rino3.5

    Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "M n aller eerste keer suiker wash destilleren," – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @rinus55  En nu gaan we het iets moeilijker maken schijnt? 😎 😉  Heb m n 650 ml 55% alcohol verdunt naar 40% =893 ml Voor 1 liter kan men 10 a 15 ml  essence toevoegen, heb 13 ml bij de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Rino3.5

    Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "M n aller eerste keer suiker wash destilleren," – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @rinus55 
    Daar was ik al eens geweest, bedankt voor je linkje, echter ze rekenen alleen met vanaf 1 liter, o.7 liter geeft een foutmelding, vreemd eigenlijk, het script zou vlot aan te passen zijn lijkt me?

  • Profielfoto van Rino3.5

    Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "M n aller eerste keer suiker wash destilleren," – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @rinus55  Ik heb jouw tips aan gehouden, 50 ml, weg gegooid, wil ik er wel bij vermelden dat ik geen volle airstill had maar ongeveer 3 Liter, Jij hebt gelijk met het proeven, kwam 80% uit in het begin na…   Meer lezen»

  • Profielfoto van @ndré

    @ndré antwoordde op het onderwerp "Diverse fruit" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @rinus55, een heerlijke fruit schnaps.
    Hij staat nu op eikensnippers en walnoten doppen om nog extra smaak te genereren.
    Cheers, 
    Groet, @ndré🥃😎

  • Profielfoto van Rino3.5

    Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "M n aller eerste keer suiker wash destilleren," – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @rinus55  Correct, het slaat helemaal uit, de graden weergave en de fan bovenop, Ow, dan doe ik het een volgende keer op jouw manier qua stoken, alles erdoor, is dan 60% alcohol wat ik over hou, dit versnijden naar bv…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Rino3.5

    Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "M n aller eerste keer suiker wash destilleren," – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @rinus55 
    Misschien een beetje brutale vraag van me , komt ie?
    Als ieder zelf zo veel lekkere dingen stookt, zijn er dan ook veele lid van de AA? 😎 🤭 

  • Profielfoto van Rino3.5

    Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "M n aller eerste keer suiker wash destilleren," – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @rinus55 
    Even bailys opgezocht, ik kende het niet, Irish likeur, en is het wat of? 😉 😊 

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @rinus55 ik ben benieuwd, laat maar weten hoe het verschil smaakt.
    Succes!

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @rinus55 nooit geprobeerd, maar het zal wel iets van smaak geven. De gehele pulp van een verse appel vergisting meestoken schijnt wel echt meer smaak t geven. Wellicht dat je er mu wat zuren uit extraheert die kunnen veresteren, maar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @rinus55  Hi Rinus Ik heb de ruimte maar aangezien die plant hier overal woekert langst beken (en onmogelijk te vernietigen is) verkies ik te gaan fourageren. Wel heb ik al begrepen dat ik super voorzichtig moet zijn en geen overschotten…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @rinus55 
    klinkt als een plan ! Succes!

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @rinus55  Hi Rinus Spoorwegbermen zijn altijd te mijden Uiteraard dien je een goede locatie te vinden waar niet gespoten is en ook waar honden en vossen geen besmettingen verooroorzaken (echinococose of zoiets)  Alhoewel ik twijfel dat die ziekte het fermenteren…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

Nieuwste topics

  • maboc

    Door maboc 17 uur geleden

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 2 dagen geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 5 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 7 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens