Forum antwoorden aangemaakt

RE: Bokbier.

William, ik heb ook wel eens een mislukt biertje. Maar dat spoel ik dan niet door de gootsteen, zoveel moeite voor niets, maar stook het. Als het alcohol percentage aan de lage kant is, kan je er eers...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

6 jaar geleden
RE: Bierbrouwen traditioneel

Hoi Auke! Ben je al aan het brouwen? Een prachtig weekend voor een goed biertje, of wat anders...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

7 jaar geleden
RE: Bokbier.

Goed bezig Wiliam. Ik lees graag mee.

In forum Bier, Wijn en overige dranken

7 jaar geleden
RE: Bierbrouwen traditioneel

Heel goed Chris! Het leuke van dit forum is dat het allemaal mensen zijn die toch gewoon hun eigen ding doen. Ik moet bij dit soort dingen altijd een beetje denken aan het liedje Red mij niet van Maar...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

7 jaar geleden
RE: Bierbrouwen traditioneel

Laten we ook gewoon met contant geld blijven betalen. Al dat elektronisch gedoe. Heel eng allemaal...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

7 jaar geleden
RE: Bierbrouwen traditioneel

Kom op Chris, niet zo somber. We mogen niet meer normaal Sinterklaas vieren, straks geen vuurwerk meer bij de jaarwisseling, het vlees gaat op de bon, vis ook en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar ...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

7 jaar geleden
RE: walnoot likeur 2

Een ander vraagje: je voegt behalve de noten nog een hele lijst andere kruiden toe. Haal je daarmee de notensmaak niet een beetje onderuit? Ik heb zelf inmiddels goede ervaring met kruidendrankjes (zi...

In forum Recepten

7 jaar geleden
RE: walnoot likeur 2

He leuk idee Robbert. Dat kan ik het weekend ook wel proberen. Noten zat. De boom zat erg vol dit jaar... Jij heb het hierboven over een kilo. Dat zijn ongepelde noten, neem ik aan? Als ik de foto's b...

In forum Recepten

7 jaar geleden
RE: Eerste stook zit erop 🙂

Juist ja. Ik vlas eigenlijk op een manier om de ketel te isoleren. Dan zou je die veel sneller aan de kook kunnen krijgen. Dat duurt bij mij nu al gauw 3 kwartier. Maar omdat ik met een vlam stook, is...

In forum Mijn installatie

7 jaar geleden
RE: Bierbrouwen traditioneel

Gewoon een moestuin beginnen.

In forum Bier, Wijn en overige dranken

7 jaar geleden
RE: Eerste stook zit erop 🙂

Dag Hein, Goed bezig. Leuke installatie. Zie ik nou goed dat jij je ketel in een ruime pan geplaatst hebt met daartussen isolatiemateriaal? Leuk idee! Hoe heb je dat met de bodem gedaan? Is jouw koper...

In forum Mijn installatie

7 jaar geleden
RE: Bierbrouwen traditioneel

PS de Caramout uit het verhaal heb ik zelf gemaakt. Bij 1 van mijn eerdere brouwsels heb ik een kg mout op een bakplaat bij 180 graden een uurtje in de oven gehad. Iedere 10 minuten even omroeren. Het...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

7 jaar geleden
RE: Bierbrouwen traditioneel

Dag Auke, Hierbij mijn logboek van het brouwsel van oktober. Gist: Bulldog – Bavarian Wheat B49 (info verpakking: gistingstemperatuur 18-25 graden, vergistingsgraad (attenuation) 75-80%) Hop uit eige...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

7 jaar geleden
RE: Alternatief schroten - de klompendans

Dag Auke, Dat logboek waar ik het hierboven over heb, heb ik gezet in het lijntje 'traditioneel bier brouwen'.

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Alternatief schroten - de klompendans

Hoi Auke. Kijk eens op www.twortwat.nl. Daar vind je veel recepten en zelfs een complete bierbrouw cursus. Zelf heb ik 2 20-l brouwpannen. Ik maak meestal 2 batches parallel waarover ik de 4 kg mout v...

In forum Stooktips

7 jaar geleden
Pagina 1 / 15