-
Robbert reageerde op het onderwerp "etherische olie en hydrolaten" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@grutte-pier volgens mij staat in doe boek alles en meer dan wat je zoekt .
Ik kan inderdaad wat kopieen eruit maken en bij jou door de deur schuiven .
Dat moet niet zo groot probleem zijn . -
Robbert reageerde op het onderwerp "Vervuiling ?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@didi ik vermoed dat je of op te hoge temperatuur hebt gestookt of te lang bent doorgegaan .
Gewoon in 2 e overhaal goed scheiden .
Komt helemaal goed dan . -
Robbert reageerde op het onderwerp "Ruw stook whiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@grad er os geen ideaal percentage . Ook voorloop ,naloop heeft geen exact percentage of volume . Het hangt af van kwaliteit, samenstelling , werking ketel wanneer de ziel ,/ hart tijden stook percentage paar % hoger ligt kan er… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Overig zuurstof uit suikerwash halen" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@dbogert wanneer vergisting opgang is mag je er moet in roeren zodat er weer zuurstof inkomt. Tijdens gisten vormt et een “deken “van co2 over oppervlakte .deze verdringt de zuurstof . Zolang gist actief is is er opstijgend co2 dat… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "etherische olie en hydrolaten" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Ik zou een deel kunnen kopieeren en opsturen .
IMG_20210112_201554893.jpg -
Robbert reageerde op het onderwerp "etherische olie en hydrolaten" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Pagina
IMG_20210112_201953915.jpg -
Robbert reageerde op het onderwerp "etherische olie en hydrolaten" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Een paar pagina’s
IMG_20210112_201936647.jpg -
Robbert reageerde op het onderwerp "Ruw stook whiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Voor Whiskey is doorgaan tot 20% erg laag .
-
Robbert reageerde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@stephan min 70 gr aan houden…
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Nieuw hier en bouw stookketel" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@stefanjo ik krijg ze niet gratis maar betaal ook niet de koperprijs .
soms kunnen dingen inder elkaar geregeld met gesloten beurzen.
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Vervuiling ?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Even eerst wat vragen Is jou ketel , kolom en koeler goed schoon ? is jou stook temperatuur niet te hoog . Is het de eerste Overhaal ? Als het eerste overhaal is geen zorgen in 2e gaat het er… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@stephan op hoeveel liter ? Voor 25 is dat echt teweinig !
-
Robbert reageerde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@stephan hangt een beetje af van wat voor gist je gebruikt.
De meeste gisten doen het prima op 20 – 23 graden .
-
Robbert reageerde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@stephan gist voeg je toe als temperatuur onder de 28 graden is en boven de 18 .
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Ruw stook whiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@kevin Helemaal correct .
1ste overhaal tot 1/3 of dat de uitstroom troebel . -
Robbert reageerde op het onderwerp "Hulp nodig, eindproduct met chemische geur/smaak" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@st3v3nsz Het zou aan de gist kunnen liggen . Vooral de turbo’s en andere alcotec gisten hebben wat ” smaak karakter” maar ook aan een niet correcte voorstook scheiden of te lang doorstoken waardoor er vervuiling is dat opkomt in… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Nieuw hier en bouw stookketel" – 4 jaren, 5 maanden geleden
t is weer de tijd dat die boilers volop aangeboden worden .
IMG_20210112_170112076.jpg -
Robbert reageerde op het onderwerp "Havermout wiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@thurstan ja inderdaad je zou 15 % kunnen gebruiken op de rest voor een granen vergisting kun je kiezen voor spontane gisting en voor gist toevoeg . Verschil het geeft verschil in smaak vorming maar is vaak lastig om een… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Havermout wiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@thurstan je kunt met havermout en amylase wel iets bereiken maar zal wat weinig smaak beleving geven . En waarschijnlijk zit je met een papperige lastig te filteren massa. Met diastatisch mout heb je meer smaakvorming en als de mout… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@psychonaut een simpele alcohol uit suiker bestaat uit : water , [geinverteerd ) suiker , gist , gist voeding en wat Citroenzuur . Meer heb je niet nodig .
verloopt je gisting normaal heb je verder geen toevoegingen nodig . - Meer laden