-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 maand, 3 weken geleden
@rumo bij puur alcohol heb je tot ruim rond 90% van de opvang over is gekomen hoog percentage 88 -95 % al na gelang kunnen ketel . Zodra dit instort stoppen . Dat kan dus nog ruim boven 50% zijn … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 maand, 3 weken geleden
@rinus55 carbonzuren ontstaan uit oxydatie van alcoholen en uit gisting en verwarming en vormen Esters wanneer ze weer binden aan alcohol. Carbonzuren is verzamel naam van verschillende zuren . de meest voorkomende zijn de azijn zuren en boterzuur. Reuk en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 maand, 3 weken geleden
@rumo het hangt ook af waar je de scheiding tussen hart en naloop maakt wat begin naloop is of eind hart . De definitie van naloop is in principe het deel wat nog alcohol bevat maar wat je niet meeneemt… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 maand, 3 weken geleden
@rinus55 je kunt niet naloop onbeperkt maar gebruiken. Je gebruikt en stapelt ook de vervuiling op . Let op je carbonzuren !
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 maand, 3 weken geleden
@gerbenb is naloop schadelijk ? Nee en ja . Afhankelijk van wat je destilleert en wat jou temperatuur Grenzen zijn . Bij hogere temperaturen komen meer stoffen mee ook weer andere alcoholen en stoffen die zich makkelijker binden en meeliften… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Grainfather G70² en destilleren" – 1 maand, 4 weken geleden
@erho ook is het niet handig om een grain father of t 500 een eerste stook te doen en 2e op koper . De eerste overhaal is ook belangrijk in smaak. Wat je weg stook krijg je in 2e overhaal… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Grainfather G70² en destilleren" – 2 maanden geleden
@tropical grain father of t 500 zijn ketels vrij gericht op slecht enkele taken. Wil je echt likeuren of dranken als whiskey ,gin of ook rum maken zal je zeker een ander type ketel erbij moeten hebben. Een alembiek op… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Amylase in melasse" – 2 maanden, 1 week geleden
@rummy-dummy smaak van mout verschilt naar mate manier van eesten . Het geeft in iedergeval een warmere suggestie aan de drank . De smaak invloed kan variëren van iets zurig , bloemig, kruidig , noot of peper suggesties. Naar gelang… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Amylase in melasse" – 2 maanden, 1 week geleden
@marcelleke bij verwarmen tot rond 80 gr word de melasse vloeibaarder en wanneer je citroensap of zuur toe voegt en dit een uurtje op temp houd zal het minder stroperig worden en ook bij makkelijker vergisten . In suiker riet… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 maanden, 1 week geleden
@_daanbanaan_ Absinth moet minimaal toch 18 mnd rijpen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 maanden, 1 week geleden
@lemmy compleet uitgeloogd eiken vat gebruiken is het best of kruik met grote hals met kurk of katoen afgesloten zodat de drank kan ademen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 maanden, 1 week geleden
@rumo de absinth in kleine fles is diezelfde ook in kleur. Kleinere fles laat meer licht door.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 maanden, 2 weken geleden
Laatste alcohol verwerkt tot Absinth volgens origineel recept van voor de absint wet 1912 Absinth zoals het hoort ! Grote fles lijkt donkerder dan absinth in mooie fles . Dit gaat nu tenminste 18 maanden de kelder in voordat het… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 2 maanden, 2 weken geleden
@ndre etos en kruitvat verkopen het in kleiner flesjes
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 2 maanden, 2 weken geleden
@ndre het is foodgrade je kunt d ze gebruiken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid." – 2 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 alcohol uit mout uit diverse granen of uit mout en granen . Nee mais hoort niet in gin . Omdat de geschiedenis / basis van gin jenever is . En je had jonge en oude jenever. Dat wilde nuet… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Urgent gist nodig (gist was overdatum)" – 2 maanden, 2 weken geleden
@leonvandorp heb je gist voeding toegevoegd en temperatuur rond 24 graden?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid." – 2 maanden, 2 weken geleden
Inderdaad zoals Theresa al vermeld is een koperen alembiekje of potstill met korf de beste keuze. Om zoveel mogelijk smaak te krijgen . Voor goede authentieke Gin is niet alleen vlierbes, jeneverbes, citrus , Koriander, karwijzaad en venkel van belang… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Urgent gist nodig (gist was overdatum)" – 2 maanden, 2 weken geleden
@leonvandorp wat voor gist gad je ,. Soms kan het 24 uur duren voor gist opstart. De meeste gisten kunnen ondanks dat er op verpakking beperkt houdbaar staat . Droog en koel tot wel 5 jaar bewaard worden. Ik woon… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 2 maanden, 3 weken geleden
Uiteindelijk van de restanten paar liter alcohol gemaakt een deel op fles met nog geen doel ( misschien nieuw project mini Alquitara ) en 1,5 liter 80 % in 2 wekpotten gezet met nog deel van voorraad genepi kruiden . … Meer lezen»
- Meer laden