Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Robbert

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Robbert

@robbert

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 9
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing Bourbon." – 3 maanden geleden

    @kevin klopt !

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing Bourbon." – 3 maanden geleden

    @revalanche je vult de ketel met warm water en dan de stort erin dat scheelt ook in eerste opwarm tijd . Ik gebruik 40 en 60 liter pannen met industrie branders . ( Grote kruis branders ,soms ook wok branders…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing mengen" – 3 maanden geleden

    @antonuithethogenoorden   VISLIJM : gebruik 0,1 gram per liter meng dit met deel van de drank ,  alcohol of wijn bij 25 graden .   voeg dit toe aan de drank die op zelfde temperatuur is gebracht door afkoeling vlokt dit en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 3 maanden, 1 week geleden

    @rumo atago pal refractometer werkt perfect ook voor melasse.  Inderdaad het is verstandig om niet boven de 1100 uit te komen   , beter is nog 1090 als Max aante houden. Veel gisten starten moeilijk hierboven wat betekent ook veel stress…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 3 maanden, 1 week geleden

    @rein afhankelijk van soort beslag  voeding , gist en daarbij goede ventilatie en temperatuur kan een vergisting zeer snel verlopen .  Normaal is tussen 48 uur tot max 28 dagen dat vergistingen  verlopen. Hou altijd goed in de gaten door…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Honing Bourbon." – leuk 3 maanden, 1 week geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Honing Bourbon." – leuk 3 maanden, 1 week geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert posted a new topic "Honing Bourbon." – 3 maanden, 1 week geleden

    Er vroeg mij iemand om recept voor een honing bourbon . Dit is een standaard solide recept. Het beste is een beslag maken met verhouding.36 liter water , 6 kilo mais  , 4 kilo gerste mout ,1 kilo roggemout.  De maïs…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky stoken" – 3 maanden, 1 week geleden

    @dreden86 dat zijn wel een paar uitetsten waar je over hebt  de bourbon is vrij strak mais ,gerste mout en klein aandeel roggemout . Lagering op maagdelijk eiken. Kilkerran  single malt , vrij zacht voor een schot, licht / gemiddelde…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 3 maanden, 1 week geleden

    @skoelie geschroot mout even met water op 67 graden half uurtjes verwarmen

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 3 maanden, 1 week geleden

    @skoelie lauw water  , sinaasappelsap en wat mout , en dan met tarwebloem een deeg bol maken en op kamer temperatuur zetten.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky stoken" – 3 maanden, 1 week geleden

    @dreden86 er zijn meer dan 3600 gerenommeerde merken.  Daarin zijn grote verscheidenheid aan smaken.  Er zijn dus ook honderden verschillende recepten en methoden mogelijk. Ik heb diverser stijlen door de jaren heen gemaakt. Een paar staan hier wel beschreven en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing mengen" – 3 maanden, 1 week geleden

    @diederrick honing zit vol met ” vervuiling ” zoals pollen e.d.   Wanneer je honing opwarmt tot ongeveer 45 graden dan is het mooi vloeibaar en kun je het door een kaasdoek vrij goed filteren.  Wanneer je het daarna in een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 1 week geleden

    @rumo bij mout inderdaad minder maar ook afhankelijk van aanwezige aminozuren.  Bij knollen als b.v  aardappelen iets meer en inderdaad bij suiker ook meer. 
    Ga je uit van 0,5 gr per liter zit je altijd goed. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Deluxe Gin Tonic Botanicals" – leuk 3 maanden, 1 week geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 1 week geleden

    @rumo wanneer je fruit of granen vergist kun je lagere hoeveelheid aanhouden. Bij een product die voedingsarm is hoger . 
    Gemiddelde kom je uit op 0,5 gr per liter. In algemeen gebruik.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Paradijszaad in Gin" – 3 maanden, 1 week geleden

    @opticase zaden moet je inderdaad kneuzen om de etherische oliën en foezels vrij te krijgen

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 1 week geleden

    @skoelie 0,5 gram per liter .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Sg stop na 14 dagen op 1040" – leuk 3 maanden, 1 week geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Sg stop na 14 dagen op 1040" – leuk 3 maanden, 1 week geleden

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Naloop

    Door Gerben Beek 15 uur geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 3 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 3 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 6 dagen geleden

  • Grainfather G70² en destilleren

    Door Tropical 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens