-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Help" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@roxyjai gewoon oud trukje . Aansteker , theelepel en stokje carnauba wax en je kunt al stoken. Als alcohol uit uitstroom op theelepel niet meer brand is ook tijd om te stoppen met opvang . (Meestal is smaak en geur… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Help" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@roxyjai als je geen alcohol meter hebt kun je een lepel en aansteker gebruiken voor kleine indicatie. Paar druppels uit uitstroom op lepel aansteken brand het meteen is percentage boven 48 % brand het bijna onzichtbaar is het boven 70… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Help" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@roxyjai Dan blijf opvangen totdat je ongeveer 1/3e van de beginhoeveelheid hebt, dat werkt prima als indicator.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Help" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@roxyjai Ruwstook of fijnstook?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Help" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@roxyjai Ik ben bang dat je pech hebt qua winkels, ik dacht eventueel nog aan Brouwstore maar dat is al een end en ook nog dicht vandaag.
Wat wil je gaan destilleren en met welke ketel? -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vraag 2e stook" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@roxyjai
http://home.scarlet.be/pedroalco/Praktisch_Stoken/Stoken_met_Suikers/stoken_met_suikers.htm
Ik neem aan dat die meneer het goed bedoelt maar heb wel meer dingen gevonden die niet kloppen, buiten dat is het algemene taalgebruik al een redelijke rode vlag voor me. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vraag 2e stook" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@roxyjai
http://home.scarlet.be/pedroalco/Praktisch_Stoken/Stoken_met_Suikers/stoken_met_suikers.htm
Ik neem aan dat die meneer het goed bedoelt maar heb wel meer dingen gevonden die niet kloppen, buiten dat is het algemene taalgebruik al een redelijke rode vlag voor me. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vraag 2e stook" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@roxyjai waar heb je dit gelezen van die 6 a 8 keer verdunnen?
-
Kevin antwoordde op het onderwerp "Vraag 2e stook" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@Roxyjai: Je hebt teveel terug verdund. Terugverdunnen tot onder de 40% en 2e stook uitvoeren. Op basis van jouw info ben je bij de 2e stookronde met een start percentage alcohol van ca. 13% begonnen. Dat scheelt nogal in je… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Vraag 2e stook" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@roxyjai hoeveel % alcohol zat er in de eerste stook en hoeveel % zat er in toen je dit voor de tweede keer stookte?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@roxyjai de mais bij de molen is meest franse mais voor bakkerijen dus voor o.a. consumptie en hoogwaardig .
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "vevor en koper" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@roxyjai je zou een koper schuursponsje of een rolletje kopergaasband in de kolom kunnen doen. Bij dit soort ketels wordt zoiets wel eens mee geleverd.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky mout" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@roxyjai ik haal mijn mais zelf bij de graanmolen in Burdaard . Maar ook hier kun je prima terecht : https://www.demolenwinkel.nl/product/maiskorrels-25-kg/
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Domme vraag" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@roxyjai het stoken van een goedkope wijn daar zijn wel resultaten mee te behalen al was het alleen maar om je ketel te leren kennen. Maar het vergelijken van jouw stooksel en een commerciële drank draait meestal uit op een… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "ff voor stellen" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@roxyjai Het kan maar het is niet heel erg praktisch, ook moet je ervoor zorgen dat bij iedere batch diastatisch mout (bijvoorbeeld pilsmout / pale ale mout / vienna mout / distillers mout) aanwezig is, want die levert de enzymen… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "ff voor stellen" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@roxyjai Welkom Jaimy, Let wel dat Wodka en Bourbon een beetje tegengestelde eisen hebben qua ketel, bij Wodka zoveel mogelijk smaak gestript van het product en bij Bourbon wil je het liefste het karakter van de granen in je… Read more»