-
RumDiDum antwoordde op het onderwerp "Limoncello schuimlaag/vlokken" – 2 weken, 1 dag geleden
@antonuithethogenoorden ik heb ze extra extra geboend want ik dacht dat ook. Maar de reactie hierboven is zeer waarschijnlijk de oorzaak.
-
RumDiDum antwoordde op het onderwerp "Limoncello schuimlaag/vlokken" – 2 weken, 1 dag geleden
@diets oh echt?? Ja dan is dat het. Want dat deed ik nooit. Leek me slim om dat laatste beetje smaak eruit te halen. Super bedankt, ik ga bij de volgende batch kijken of het werkt!
-
RumDiDum posted a new topic "Limoncello schuimlaag/vlokken" – 2 weken, 1 dag geleden
Hoi allemaal, ik maak al een tijdje limoncello maar dit jaar krijg ik een paar dagen na het bottelen een soort vlokkerige schuimlaag bovendrijven. Ik heb al andere citroenen geprobeerd maar helaas weer dat laagje, zie foto. Ik kan geen… Meer lezen»
-
RumDiDum vind forumbericht "Flessen ?" – leuk 2 weken, 1 dag geleden
-
RumDiDum vind forumbericht "Frambozen gin niet helder" – leuk 1 jaar, 3 maanden geleden
-
RumDiDum antwoordde op het onderwerp "Frambozen gin niet helder" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rinus55 oh das wel handig!
-
RumDiDum vind forumbericht "Frambozen gin niet helder" – leuk 1 jaar, 3 maanden geleden
-
RumDiDum antwoordde op het onderwerp "Frambozen gin niet helder" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rinus55 wat betreft filteren… hoe doen jullie dat? Ik gebruik koffiefilters of keukenpapier maar na een halve fles stroomt het niet meer door. Niet te doen met grote hoeveelheden. En dan heb ik het al door een kaasdoek gehaald…
-
RumDiDum antwoordde op het onderwerp "Frambozen gin niet helder" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rinus55 ah herkenning, dat is prettig! Ik zal het ook gaan filteren
-
RumDiDum antwoordde op het onderwerp "Frambozen gin niet helder" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@alchemist dank je wel, maakte me wat zorgen. Heb 10 flessen staan…
-
RumDiDum antwoordde op het onderwerp "Frambozen gin niet helder" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@alchemist de flessen staan in de woonkamer. Daar is het tussen de 17 en 21 graden denk ik. Het lijkt een wat slijmerig vlokkerig bezinksel.
-
RumDiDum posted a new topic "Frambozen gin niet helder" – 1 jaar, 3 maanden geleden
Hoi allemaal, Ik maak graag frambozen aardbeien gin. Eerst de gin en dan met het fruit een paar dagen trekken. Filteren en in de fles. Maar na een paar maanden vormt zich iets in de fles. Na schudden, zie… Meer lezen»
-
RumDiDum antwoordde op het onderwerp "Still spirits gin botanicals" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rumo ik ga het lezen, dank je wel.
-
RumDiDum antwoordde op het onderwerp "Still spirits gin botanicals" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@mccorner ja, lijkt mij ook een veilige keuze. En dan zien we het wel… als het niks is dan strippen we het wel weer 😉
-
RumDiDum antwoordde op het onderwerp "Still spirits gin botanicals" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@mccorner dank voor je reactie. Ik las echter op de verpakking en de website distilleer instructies… zie foto
17008547132916679478251914491437.jpg -
RumDiDum posted a new topic "Still spirits gin botanicals" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Hoi allemaal, Onlangs een zakje Artisan gin botanicals gekocht, zie afbeelding. Ik wil deze gebruiken in de botanical basket van de t500, met koperen alambiek. Ik twijfel alleen een beetje hoeveel neutrale alcohol ik in de ketel kan stoppen… Meer lezen»
-
RumDiDum vind forumbericht "Methanol, blind worden, fabels en feiten" – leuk 1 jaar, 6 maanden geleden
-
RumDiDum antwoordde op het onderwerp "Gin uit vloeibaar mout extract?" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@robbert absoluut waar. Ik ga het maar gewoon proberen. Dank voor je informatie
-
RumDiDum antwoordde op het onderwerp "Gin uit vloeibaar mout extract?" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@robbert dank voor je reactie.
Hoeveel bakkersgist zou je dan gebruiken op 1 kilo moutextract?
Ik zie overigens wel dat het ongeveer 10 euro per kilo kost, dat is best wel prijzig vergeleken met gewoon kristalsuiker… -
RumDiDum antwoordde op het onderwerp "Gin uit vloeibaar mout extract?" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@rumo Nou precies, het mouten en maischen is wel een klusje. Daarom wilde ik dit eens proberen. En inderdaad, genoeg te lezen over turbogist hier.
Ik zal eens kijken naar deze gistsoorten - Meer laden