Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

rummy dummy

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van rummy dummy

@rummy-dummy

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Dropshot maken" – 5 dagen, 16 uren geleden

    @rummy-dummy top daar ga ik over twee weken naar toe. THNX

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Dropshot maken" – 5 dagen, 17 uren geleden

    @rummy-dummy waar heb je het gevonden?

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Amylase in melasse" – 1 maand geleden

    @rummy-dummy smaak van mout verschilt naar mate manier van eesten  . Het geeft in iedergeval een warmere suggestie aan de drank . De smaak invloed kan variëren van iets zurig , bloemig, kruidig , noot of peper suggesties. Naar gelang…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Amylase in melasse" – 1 maand geleden

    @rummy-dummy ik gebruik 1 kg mout op een emmer van 27l stookwijn daar zit dan 5l melasse en 2,5kg rietsuiker in. De melasse is dan zo overheersend in smaak dat het knap zou zijn als je de mout zou proeven….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Pien

    Pien antwoordde op het onderwerp "Complete set" – 1 maand, 1 week geleden

    @rummy-dummy Dankjewel. Hij beleefde veel plezier aan het stoken. Zelf ben ik niet zo van het sterke spul (meer biertje-wijntje type). Na 2 jaar is het dus tijd om afscheid te nemen in de hoop dat iemand ander er ook…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Cees

    Cees antwoordde op het onderwerp "Sinaasappelborrel" – 1 maand, 2 weken geleden

    @rummy-dummy Het blijft lekker 
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Droog" – 2 maanden, 1 week geleden

    @rummy-dummy white dog noemen ze whiskey alcohol wat nog niet op hout heeft gestaan. Dus het blanke destilaat.

  • Profielfoto van @ndré

    @ndré antwoordde op het onderwerp "Basisrecept rum" – 2 maanden, 1 week geleden

    @rummy-dummy 
    dus als ik het goed begrijp kan ik het beste alleen melasse gebruiken voor het beste resultaat 
    groet @ndré

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 3 weken geleden

    @rummy-dummy mineralen voor de enzymen en vitaminen voor de gistcellen.

  • Profielfoto van KayP

    KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 3 weken geleden

    @rummy-dummy Ik heb inderdaad het idee dat het op deze stabielere hoge temperatuur sneller vergist. Zelfs ondanks dat ik gewoon bakkersgist gebruik, vind ik 2 weken een zeer snelle vergisting van ~1072 naar ~990. Voor de voeding heb ik gewoon…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 3 weken geleden

    @rummy-dummy ik gebruik bij het maischen een mineralen tablet en bij het gisten een vitaminen tablet.

  • Profielfoto van Harryd1969

    Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 4 maanden, 1 week geleden

    @rummy-dummy ik ben zelf niet zo’n knutselaar , daarom ben ik voor deze setup gegaan. Ook in de garage waar het nu een graad of 5 is, is de temperatuur goed regelbaar en houd hij hem keurig op temperatuur.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 4 maanden, 1 week geleden

    @rummy-dummy het in stellen van de koelkast hoef niet, je zet de koelkast op maximaal koelen want je gebruik de thermostaat van de koelkast niet. Immers de stekker van de koelkast zit in de Inktbird en deze schakelt de koeling…   Meer lezen»

  • Profielfoto van KayP

    KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 4 maanden, 1 week geleden

    @rummy-dummy Je krijgt een soort buffer. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je de temperatuur instelt op 22 graden, maar hij dan doorstijgt tot 22,1 en dan weer langzaam terug zakt. Door die instelling op bijvoorbeeld 5 of 10 minuten te…   Meer lezen»

  • Profielfoto van KayP

    KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 4 maanden, 1 week geleden

    @rummy-dummy in mijn situatie heb ik niet zo snel een koelkast nodig, al heb ik er wel alvast een klaar staan als donor. Ik denk dat je vooral moet spelen met de koeltevertraging, en de koelingsverschilwaarde. Het moet nou eenmaal…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergistings temperatuur" – 4 maanden, 2 weken geleden

    @rummy-dummy bakkers gist werkt het beste tussen 21 en 25 graden in meeste gevallen.  Maar look de viscositeit van de te vergisten massa heeft invloed .  Wat heel belangrijk is is ook dat de temperatuur onderin , midden en top…   Meer lezen»

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "Vergistings temperatuur" – 4 maanden, 2 weken geleden

    @rummy-dummy ik hou 24C aan in mijn kast en die zakt soms 2 graden als het vriest maar vergist wel gewoon

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "Beste wensen met recept" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @rummy-dummy ook fijne feestdagen gewenst en bedankt voor je recept.
    de rest van het forum ook fijne feestdagen

  • Profielfoto van Harryd1969

    Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Beste wensen met recept" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @rummy-dummy dank voor het recept! Ook hele fijne feestdagen! Harry

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoog percentage" – 5 maanden, 3 weken geleden

    @rummy-dummy een extra bodemplaat geeft ook meer wervelingen. Dat kan beneficiair zijn aan werking.  Toevoegen van glycerine en /of calcium heeft altijd voordeel bij een eenvoudige ketel.   Je zal altijd hoger percentage halen maar ook door de glycerine blijven meer…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 4 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 5 dagen geleden

  • Guus stelt zich voor

    Door Big G 6 dagen geleden

  • Eerste keer whisky

    Door tom182 1 week geleden

  • boiler 120 liter te koop

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens