-
Cees antwoordde op het onderwerp "Sinaasappelborrel" – 3 dagen, 22 uren geleden
@rummy-dummy Het blijft lekker
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Droog" – 4 weken geleden
@rummy-dummy white dog noemen ze whiskey alcohol wat nog niet op hout heeft gestaan. Dus het blanke destilaat.
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Basisrecept rum" – 4 weken geleden
@rummy-dummy
dus als ik het goed begrijp kan ik het beste alleen melasse gebruiken voor het beste resultaat
groet @ndré -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 2 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy mineralen voor de enzymen en vitaminen voor de gistcellen.
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 2 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy Ik heb inderdaad het idee dat het op deze stabielere hoge temperatuur sneller vergist. Zelfs ondanks dat ik gewoon bakkersgist gebruik, vind ik 2 weken een zeer snelle vergisting van ~1072 naar ~990. Voor de voeding heb ik gewoon… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 2 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy ik gebruik bij het maischen een mineralen tablet en bij het gisten een vitaminen tablet.
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden geleden
@rummy-dummy ik ben zelf niet zo’n knutselaar , daarom ben ik voor deze setup gegaan. Ook in de garage waar het nu een graad of 5 is, is de temperatuur goed regelbaar en houd hij hem keurig op temperatuur.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden geleden
@rummy-dummy het in stellen van de koelkast hoef niet, je zet de koelkast op maximaal koelen want je gebruik de thermostaat van de koelkast niet. Immers de stekker van de koelkast zit in de Inktbird en deze schakelt de koeling… Meer lezen»
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden geleden
@rummy-dummy Je krijgt een soort buffer. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je de temperatuur instelt op 22 graden, maar hij dan doorstijgt tot 22,1 en dan weer langzaam terug zakt. Door die instelling op bijvoorbeeld 5 of 10 minuten te… Meer lezen»
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden geleden
@rummy-dummy in mijn situatie heb ik niet zo snel een koelkast nodig, al heb ik er wel alvast een klaar staan als donor. Ik denk dat je vooral moet spelen met de koeltevertraging, en de koelingsverschilwaarde. Het moet nou eenmaal… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergistings temperatuur" – 3 maanden, 1 week geleden
@rummy-dummy bakkers gist werkt het beste tussen 21 en 25 graden in meeste gevallen. Maar look de viscositeit van de te vergisten massa heeft invloed . Wat heel belangrijk is is ook dat de temperatuur onderin , midden en top… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Vergistings temperatuur" – 3 maanden, 1 week geleden
@rummy-dummy ik hou 24C aan in mijn kast en die zakt soms 2 graden als het vriest maar vergist wel gewoon
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Beste wensen met recept" – 4 maanden, 1 week geleden
@rummy-dummy ook fijne feestdagen gewenst en bedankt voor je recept.
de rest van het forum ook fijne feestdagen -
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Beste wensen met recept" – 4 maanden, 1 week geleden
@rummy-dummy dank voor het recept! Ook hele fijne feestdagen! Harry
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoog percentage" – 4 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy een extra bodemplaat geeft ook meer wervelingen. Dat kan beneficiair zijn aan werking. Toevoegen van glycerine en /of calcium heeft altijd voordeel bij een eenvoudige ketel. Je zal altijd hoger percentage halen maar ook door de glycerine blijven meer… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoog percentage" – 4 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy door kooksteen of een bolletje koperdraad of van latoen twisters maken en die onderin de lde ketel zal hij iets minder stampen. Dat geluid komt groter luchtbellen. Door ruwe dingen onderin te doen krijg je meer oppervlakte en daardoor… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoog percentage" – 4 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy door kooksteen of een bolletje koperdraad of van latoen twisters maken en die onderin de lde ketel zal hij iets minder stampen. Dat geluid komt groter luchtbellen. Door ruwe dingen onderin te doen krijg je meer oppervlakte en daardoor… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 4 maanden, 3 weken geleden
@rummy-dummy ik gebruik per overhaal bij 1 liter Alquitara 18 liter bij 6 liter glas opstelling 30 l water , bij 10 ,15 en 30 liter 60 liter . 50 liter ketel 90 liter koelwater bij 80 en 120 liter… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 4 maanden, 3 weken geleden
@rummy-dummy zeewier en kardemom heb je inderdaad goed. 2 punten gescoord. Nee geen rum maar het is wel een authentieke drank . Rum is een rietsuiker basis maar dit is een zetmeel / granen basis . Alcohol uit rietsuiker of… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appelsap" – 6 maanden, 1 week geleden
@rummy-dummy tincturen , essences hangt af van type en Fabrikant. Je hoeft niet altijd 96 % alcohol. En zelfs 96 % hoeft niet neutraal van smaak te zijn . . In 4 % kan nog veel bijsmaak zitten. En wanneer… Meer lezen»
- Meer laden