-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Topic 2000 ChrisV Moonshine" – 4 jaren, 2 maanden geleden
Laat ze maar mopperen Chris, het is een mooi stuk geworden! Ligt hier al op de koffietafel
16196945890765640446674602907525.jpg -
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@hilly dat is idd apart, ik ga ook eens testen met aardappels. Hoeveel water heb je gebruikt om te spoelen? Ben benieuwd wat het originele sg was. Blijkbaar zijn er zetmelen die niet vatbaar zijn voor dit enzym.
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@hilly hoe is het afgelopen? Ik vroeg me af wat het sg is geworden uiteindelijk. Hoeveel te vergisten vloeistof heb je in totaal gemaakt?
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 4 jaren, 2 maanden geleden
En laat je lepel met te testen vloeistof ook even tot kamertemperatuur afkoelen 🙂
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@hilly vol de kook er over, tot 105 graden werkt hij optimaal. Komt vast goed 😉
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 4 jaren, 2 maanden geleden
Ik ben ook erg benieuwd naar de resulataten van iedereen, er zijn al best veel mensen die er een paar meebesteld hebben. Nick heeft mais getest, ik een kilo bloem. Maar ben ook heel benieuwd naar de resulataten met andere… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Chatbox" – 4 jaren, 2 maanden geleden
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@odevie dat gaat wel lukken. Ben benieuwd naar de reultaten!
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@marcel1966 hier heb ik rekening mee gehouden, het is echt zo dun als normale wort van mout.
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Mout vervanger" – 4 jaren, 2 maanden geleden
Zie hier het testtopic over de High Temperature Amylase:
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 4 jaren, 2 maanden geleden
De vaste delen zakken keurig naar de bodem. Resultaat een lekkere zoete wort met sg van 1050. Weet niet of witte bloem beter kan, maar wat mij betreft is de test geslaagd. In amper 30 minuten. Ik neem niet de… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 4 jaren, 2 maanden geleden
Nu afkoelen bain marie en dan sg meten
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 4 jaren, 2 maanden geleden
Na 20 minuten 95 graden jodiumtest gedaan, gaat hard!
20210411_120257.jpg -
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 4 jaren, 2 maanden geleden
Geen rijst in huis, wel een kilo bloem. 8 liter water en een kilo patent bloem aan de kook gebracht en een zakje High Temperature Amylase erbij. Benieuwd 😀
20210411_112627.jpg -
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 4 jaren, 2 maanden geleden
Inmiddels is het binnen. Mischien een pannetje rijst opzetten met een kilootje rijst als test. Kan niet mislukken, maar ben wel benieuwd naar het SG dat het oplevert.
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Goed adresje voor ingrediënten ." – 4 jaren, 3 maanden geleden
Deze topzaak begrijpt straks niet waarom de kilozakken jeneverbessen ineens als warme broodjes over de toonbank gaan 😆
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Mout vervanger" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@odevie Ja hoor, naar frankrijk is geen probleem. Selecteer dan even belgie en dan bij opmerkingen dat het frankrijk is. Anders berekent hij de dure pakketkosten voor frankrijk, belgie is gewoon 6,95 en als brievenbuspakje kom ik daar naaar frankrijk… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Mout vervanger" – 4 jaren, 3 maanden geleden
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Vergistingemmer" – 4 jaren, 3 maanden geleden
Je kunt de ketelngewoon de 1e keer gebruiken voor consumptiealcohol hoor. Ook het schoonstoken van de ketel is niet nodig. Alles is nieuw. We verkooen ze nu zo,n 5 jaar en ik heb nog niemand gehoord die zijn hele 1e… Read more»
- Meer laden