-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
@skoelie Amerikaanse eiken hoeft niet op wijn of drank hebben gestaan even met water spoelen en toevoegen . Je keuze is de goede richting.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
@skoelie voor jou doelstellingen prima begin . Het aandeel caramel ongeveer 1/3 is prima. Dalwhinni achtige whiskey is niet erg complex Je gebruikt alleen gerts de 52 -55 gr kun je vrij korte houden . 10 min is al ruim… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
@skoelie misverstand is dat de secondaire pitch gebruikt moet wanneer de vergisting te vroeg stopt. Een te vroeg gestopte vergisting is meestal iets anders loos wat niet altijd is opte lossen met een secondaire pitch.!! Zie daarom eerst wat de… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
@skoelie white labs whiskey yeast . Redstar dady , fermentus usw 6 of gewoon de bruggeman met een secondaire pitch
-
OptiCase antwoordde op het onderwerp "Gevraagd: koperen alambiek met condensor voor de T500" – 4 maanden, 1 week geleden
@skoelie Dank voor je reactie. Heb je misschien een foto van het geheel? Ik heb namelijk wel interesse
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
@skoelie ik maak voor een goede whiskey altijd zelf mijn mout . Ik ben niet op de hoogte met commerciële pale ale mout hoe die uitwerkt. Voor een highland kun je uit de voeten met een standaard gerste mout …. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
@skoelie dalwhinni kopiëren gaat niet lukken omdat ze hun receptuur nuet vrij geven. Een benadering kun je wel doen . Je moet daarvoor gerst neutraal mouten en eesten zal zeker moeten op hete stenen en turf . Je krijgt daarmee… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alchemist" – 4 maanden, 2 weken geleden
@skoelie Beide niet, wat afgeleid en bezig met andere dingen. Bedoeling is om de hobby weer in Januari op te pakken.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Schrootmaat" – 4 maanden, 3 weken geleden
@skoelie helaas was het maar zo makkelijk. Je zal gewoon iedere keer in het begin even moet proberen en kijk wat het resultaat is. En ja, je blijf altijd maar weer afstellen want het is de bedoeling dat het geen… Meer lezen»
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Zegelrand schroefdop omzetten" – 5 maanden, 1 week geleden
@skoelie
Jammer dat het niet past voor jou doppen
misschien zelf iets maken?
Groet, @ndré😎🥃 -
Ger antwoordde op het onderwerp "Zegelrand schroefdop omzetten" – 5 maanden, 2 weken geleden
@skoelie er is een speciale tang voor te koop bij verschillende brouwwinkels.
Groet Ger -
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Zegelrand schroefdop omzetten" – 5 maanden, 3 weken geleden
@skoelie en het nut is??
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "10l Alambiek op 2000w kookplaat" – 6 maanden, 3 weken geleden
@skoelie zo doe ik het ook. Met de 2000w kookplaat. Aansluiten op een vermogensregelaar. De plaat op hoogste stand en dan de vermogensregelaar op 90 procent dan pendelt hij niet steeds met aan/uit. 10l is zo aan de kook. Moet… Meer lezen»
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Maïs malen" – 7 maanden, 3 weken geleden
@skoelie ik hou ervan super!
-
Bazz antwoordde op het onderwerp "Maïs malen" – 7 maanden, 4 weken geleden
@skoelie Mooi apparaat ik hou wel van deze oude techniek en degelijkheid.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mais gebruik" – 8 maanden, 3 weken geleden
@skoelie als ik aan mais denk kom gelijk Mountain Dew naar boven wat een bijzonder pittig drankje is dat.
Jouw mais ziet er goed uit dat was bij mij niet altijd het geval vandaar de popcorn mais uit de supermarkt. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mais gebruik" – 8 maanden, 3 weken geleden
@skoelie het spoelen doe je met water 10 – 15 gr . Het kiemen tussen 15 en 21 graden. Niet te warm. . Vooraf op nieuw op water zetten altijd eerst spoelen. Gebruik ook graan / maïs wat niet een… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "ABV ruwstook" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@skoelie je kunt een eerste overhaal doen tot max ,96 graden. Daarna verbranden de smaakstoffen. Je moet bij whiskey ook nooit te lage temperatuur aanhouden ook niet in de finale overhaal. Te lage temperatuur minder smaak te hoge temperatuur ook… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "ABV ruwstook" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@skoelie ketel inrichting , samenstelling te verwerken product , viscositeit, vlam verdeling , geleiding temperatuur, flow , terug slag koelingen op brug het Heeft allemaal invloed . En wat is alcohol percentage in beslag. Temperatuur op brug. Temperatuur kooknat . … Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "ABV ruwstook" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@skoelie de vulgraad en snelheid van destilleren (lees hoeveel warmte wordt toegevoegd) zorgt inderdaad dat er verschil kan zijn aan percentages die je haalt.
- Meer laden