-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vitamine B?" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@stefanjo als je graan en mout gebruikt het je een minimale verhouding van 1:10 nodig maar met moderne granen waar meer zetmeel in zit is 2 : 10 beter. (Je gebruikt ongeveer 32 – 36 kilo totaal voor 10 liter… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Vitamine B?" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@stefanjo 25kg is hellemaal niet zoveel, ik gooi bijna bij iedere vergisting minimaal 1kg mout(op 25liter) zelfs bij een cider en dan is het binnen de houdbaarheid datum wel op.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vitamine B?" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@stefanjo Als groenmout beter is kun je ook een paar kg gerst halen en mouten, is makkelijker als je t niet hoeft te eesten. Dan is het een kwestie van een tijd onderwater, op een plaat uitspreiden en vershoudfolie erover,… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vitamine B?" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@stefanjo Dat ligt er even aan waarvoor je de enzyme mout wilt gebruiken. Ik ga deze gebruiken puur voor het diastatisch vermogen, dus 1 kg op 5 kg andere (licht diastatisch) mout. De 1 kg werkt voor mij omdat ik… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vitamine B?" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@stefanjo ik ben niet echt op de hoogte van merken mout . Ik mout meestal zelf . Ik weet wel dat er zeer goede resultaten zijn met enzym mout van viking . Dat is een gerste mout . Maar ik… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vitamine B?" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@stefanjo mout is de betere optie ? Nog beter een groenmout gebruiken
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vitamine B?" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@stefanjo @stefanjo b complex bevat,cobalamine b12, tetrahydrofolzuur en b9., Pyridoxaalfosfaat, dit zijn niet alleen vitamine maar ook co,, enzymen .deze ondersteunen gist enzym en bij granen ook de enzymen die de zetmeel omzetten. (Bij vers mout zijn ze al aanwezig… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ouderwets Lightbody rum maken" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@stefanjo fermentis C70 is een geweldig gist dat inderdaad ook het goed doet op iets hogere temperaturen ( kan ook eigenlijk nuets mee misgaan ) maar gist wat ik gebruik is toch andere samenstelling san c70 wat andere invloed heeft… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ouderwets Lightbody rum maken" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@stefanjo dit is normale tempo .eerst gaat het vlot dan zakt het iets langzamer met 18 a 21 dagen zou het gewoon door de ketel kunnen . Het is de gist die het doet . En bij elke gisting is… Read more»
-
Robbie antwoordde op het onderwerp "Hollandsche CCVM ketel" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@stefanjo de distilatie in flessen zonder dop. Deze zet ik in een inmaakketel gevuld met water op 56c. Dat laat ik 3 staan. 3 x herhaald en elke keer dat ik dit proces deed werd de smaal beduidend beter.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ouderwets Lightbody rum maken" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@stefanjo accasia schors bevat stoffen die mede onderdeel zijn van smaakvorming aan de rum .
Ik heb het via via . Het is wel op Internet in webshops te vinden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn ketel" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@stefanjo had niet alles gezien. Beetje overheen gekeken .
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Ik ben geen robot" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@stefanjo
1 x per week verwijder ik mijn geschiedenis ongeveer,
ik moest net alweer opnieuw geen robot zijn.
Groet, @ndré😎🥃 -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn ketel" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@stefanjo oh je maakt een spiraal koeler . Ja dat is inderdaad Voldoende lengte
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn ketel" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@stefanjo als de lengte ook voldoende is dan is dat in diameters prima
-
Grensjager2 antwoordde op het onderwerp "Mijn zelfbouw installatie" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@stefanjo binnenzijde is zwart! Is dat normaal en kan ik dat oplossen met de ontkalker?
-
Grensjager2 antwoordde op het onderwerp "Mijn zelfbouw installatie" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@stefanjo waar schuur je mee?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoe liter?" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@stefanjo nooit meteen de ketel koel zetten wacht altijd tot de co2 eruit is . Bij koud wegzetten word de co2 vastgehouden wat bij het overhalen problemen kan geven als onder anderen schuimen en ook nog binden aan andere vluchtige… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoe liter?" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@stefanjo ga uit van een goed verlopen vergisting en na vergistingen zo vers mogelijk verwerken . Wanneer een vergistinging 3 a 4 weken duurt wacht dan niet langer dan 14 dagen met verwerken . Zou je langer wachten moeten voeg… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ouderwets Lightbody rum maken" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@stefanjo 14,2 kg melasse en nu totaal 38 liter beslag .
- Meer laden