Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Stephan

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Stephan

@stephan

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 10
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Hallo, Rrbbrrt hier" – leuk 3 maanden geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Kolom vulling" – 3 maanden geleden

    Keramische ringen werden vroeger ook gebruikt. Zaten ook in de eerste T500 kolom heb ik gelezen. Later werd alles rvs. 
    Volgens mij word hier op het forum oa door Robert ook geschreven over deze ringen als materiaal.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Chocolade likeur" – 3 maanden geleden

    @tamaravermulst gecondenseerde melk blikje  erdoorheen kloppen. 
     
    Maar makkelijker is vanhouten cacao poeder gebruiken . Gecondenseerde melk , suiker alcohol , klein vanille boontje en eventueel klein beetje espresso erdoor . En uiteraard alcohol 72 %>
     

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Basisrecept rum" – leuk 3 maanden geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo posted a new topic "Alembiek condensor. Grainfather/t500" – 3 maanden geleden

    Wegens opruiming.
     
    Condensor. Weinig gebruikt maar mag wel een poetsbeurtje. Ligt al een paar jaar hier in de stelling. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo, Rrbbrrt hier" – 3 maanden geleden

    @rrbbrrtt Welkom naam genoot en veel plezier hier. 
     

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Hallo, Rrbbrrt hier" – 3 maanden geleden

    @rrbbrrtt welkom hier en veel plezier met lezen en ontdekken.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Beslag moutwijn maken" – 3 maanden, 1 week geleden

    P.s.  met een gewone  pan van 10 tot 180 liter . Een goede industrie brander een roerstok kun je een Beslag magische zelfs een 4 of 5 staps van begin tot eind in 2 u en 45  min zonder aanbranden…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum d'Agricole, Melasse of Panela" – 3 maanden, 1 week geleden

    @opticase  het is lastig om dat juist te beantwoorden.  Dat komt omdat er in de producten  grote verschillen zitten maar voornamelijk in hoe geproduceerd.  Je hebt melasses die zeer donker zijn ” vuiler” dan de licht bruine.  Zo ook met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum d'Agricole, Melasse of Panela" – 3 maanden, 1 week geleden

    @opticase panella kun je een heerlijke “rum” achtige drank mee maken . Het is ook niet onbekend.  In landen zuidelijke van mexico en  venusuela, colombia is het niet ongebruikelijk . Nadeel hier is de prijs.  Je kunt het het best…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Beslag moutwijn maken" – 3 maanden, 1 week geleden

    @rero ik maakte regelmatig dergelijke beslag soorten . (Zie anders ook demo  filmpjes als whiskey maken deel 1  beslag maken ) Ik gebruik grote pannen met roerstok  . Op een gewone gasbrander. Een goede verhouding granen mout en water Nooit…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo posted a new topic "Liebherr Gistkast" – 3 maanden, 1 week geleden

    Een prachtige gistkast van liebherr.
    Gebouwd met aansturing van een stc1000. Werkt perfect. Gaat weg ivm opschaling.
    €75
     
     20250301_111115.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Droog" – 3 maanden, 1 week geleden

    @rummy-dummy white dog noemen ze whiskey alcohol wat nog niet op hout heeft gestaan. Dus het blanke destilaat.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Droog" – 3 maanden, 1 week geleden

    @kevin klopt . Een te hoog looizuren / tanines  gehalte geeft een droog stroef mondgevoel en vervelende afdronk. 
    Decanteren helpt maar vaak is blenden met een white dog de betere oplossing . 

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Basisrecept rum" – 3 maanden, 2 weken geleden

    @odevie Weet je je start SG? Melasse geeft door zijn hoge viscositeit nooit een 1000 of 0,990 meting. Waarschijnlijk is het gewoon klaar om te verstoken 😉

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 3 maanden, 2 weken geleden

    @prutsstoker paar jaar geleden heb ik een topic neergezet hier “paar voorkomende problemen”.  En topic ”  Klaren , ontgeuren en smaakverbeteren -vervuiling .” Had ik in 2018 geplaatst. 
    Hierin heb ik meerdere veelvuldig gebruikte methodes beschreven. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 3 maanden, 2 weken geleden

    @prutsstoker natriumbicarbonaat is een product wat geur ,kleur en smaak jan reduceren. Hoewel het met een normaal suiker beslag onmogelijk is bijsmaak te hebben gebeurt het bij sommige stokers door toch gebruik van inferieure gist of andere foute producten of…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – leuk 3 maanden, 2 weken geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 maanden, 2 weken geleden

    @rumo leuk thnx

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – leuk 3 maanden, 2 weken geleden

  • Meer laden
Profielfoto Alquitara Profielfoto Bad Wolf

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • maboc

    Door maboc 5 uur geleden

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 1 dag geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 4 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 6 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 6 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens