Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Stephan

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Stephan

@stephan

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 10
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 4 maanden, 2 weken geleden

    @janne heb je  naast de t500 niet een gewone alembiek of dergelijke ketel ?  De T500 is een leuke hobby ketel voor hoog alcohol te stoken , de alembiek ( helm ) is een beetje een concessie in iets flexibeler…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 4 maanden, 2 weken geleden

    @janne de brug is de overgang van ketel naar koeler  . Ik vermoed dat bij jou ketel de thermo dan halverwege de hals zit . Daar zal de temperatuur inderdaad hoger liggen . Als de ketel optimaal werkt zou daar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 4 maanden, 2 weken geleden

    @janne als al gist kun je het ook gewoon laten gaan  , als je nu inkookt moet je opnieuw gist toevoegen. 
    Je hebt alleen wat meer volume nu  . 
    Destilleren tussen 81 en 88 graden brug temperatuur 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 4 maanden, 2 weken geleden

    @bewust bij te bittere smaken kun je met limoen of ook zelfs grapefruit smaak opfrissen  . Ook kun je wat extract maken uit zouthout en dat toevoegen voor zachtere vollere smaak

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 4 maanden, 2 weken geleden

    @janne  met 3 gram per keer omhoog brengen en elke keer na 10 min even controleren wat het ph dan is. Ik zou bin bessen nooit extra suiker vergisten. Bessen hebben al een fragiele smaak.  Wil je hoger sg kun…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Aankoop mais" – leuk 4 maanden, 2 weken geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 4 maanden, 2 weken geleden

    @janne natrium bicarbonaat zou tijdens stoken niet overkomen tenzij je te hoge temperatuur gebruikt  .  Ph van 2 is inderdaad te laag voor fruit is 3,4 – 4,2 prima. Je had dus iets minder natrium bicarbonaat kunnen gebruiken.   Eventueel wat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – leuk 4 maanden, 2 weken geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Robbert's Tiny Projects" – leuk 4 maanden, 2 weken geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 4 maanden, 2 weken geleden

    @murmillo als de drank gelukt is dan is de fles snel leeg ,,
    Doe maar achter slot en grendel, vrouwen zijn er gek op .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Robbert's Tiny Projects" – leuk 4 maanden, 2 weken geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 4 maanden, 2 weken geleden

    @rinus55 doordeweeks geef ik genoeg therapie. In het weekend is het gewoon rustig aan.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 4 maanden, 2 weken geleden

    @rinus55 tijd en geduld is het beste in deze hobby. Het vertraagd alles in het leven wat goed is. Ik heb wel eens een hork van een rum gemaakt maar na 5 jaar was het goed te drinken.  Alle mensen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 4 maanden, 2 weken geleden

    @rinus55 ja, niet mijn ding , wellicht veranderd dat nog. Staat in de kelder. Volgende winter weer proeven.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 4 maanden, 2 weken geleden

    Fles
     IMG-20250215-WA0036.jpeg

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 4 maanden, 2 weken geleden

    @robbert vandaag ook de tijmlikeur gemaakt. Ruikt heerlijk. 
    Nu even een periode rusten en ben benieuwd. 
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka van aardappelen" – 4 maanden, 3 weken geleden

    @pastorbelga met een goed actief mout heb je een zelfde resultaat met betere kwaliteit.  Bier maken  is een andere sport ! Het lijkt op elkaar maar Maischen voor likeur of whiskey heeft net een ander werkwijze.  ( Bier maken is…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Wodka van aardappelen" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Te koop 120 ltr koperen boiler" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 4 maanden, 3 weken geleden

    @rinus55 ik weet niet wat voor emmers dat zijn  . Maar er zit wel duidelijk verschil in materialen.  Sommige plastics kan je alcohol in opslaan andere kun je slechts even gebruiken met kort materiaal kontakt. En sommige zijn uit den…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Alquitara Profielfoto Bad Wolf

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz _DaanBanaan_

Nieuwste topics

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 2 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 4 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 4 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 6 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 2 weken geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens