Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Stephan

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Stephan

@stephan

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 10
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Stoken op Vermogen welke vesie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @miggym ik begrijp dat je kiest voor gemak maar een alles in een ketel waarmee je alles kunt stoken bestaat niet . Als je zoekt naar een ketel type om whiskey e.d. kun je beter kijken voor een alembiek of…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Hallo allen!" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @miggym welkom hier en veel plezier

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Hallo luitjes" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @ferry_h prachtig!!

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Hallo luitjes" – leuk 6 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Afvullen wiskey vat" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @martijnp  nee niet aanlengen . ,  en als je een var gebruikt is het altijd het beste om deze volledig te vullen.  Dus opties als je niet meer gaat stoken een kleiner vat gebruiken of anders op fles lageren met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Hallo luitjes" – leuk 6 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Hallo luitjes" – leuk 6 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Drank serie" – leuk 6 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Complete Alambiek 10L incl verwarmingsplaat" – leuk 6 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Drank serie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @bazz om smaak te delen moet er eigelijk een avondje geproefd worden ..

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @kevin inderdaad dat kan ook zeker als je de zwakkere eerst doet .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @skoelie misverstand is dat de secondaire pitch gebruikt moet wanneer de vergisting te vroeg stopt.  Een te vroeg gestopte vergisting is meestal iets anders loos wat niet altijd is opte lossen met een secondaire pitch.!!  Zie daarom eerst wat de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @skoelie white labs whiskey yeast  . Redstar dady  , fermentus usw 6  of gewoon de bruggeman  met een secondaire pitch

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @bazz de nootachtige en ” honing ” accenten komen uit het gebruite hout en uit de caramel mout  . . Het niet te zwaar geeeste mout geeft weer dat gras achtige . Je gebruikt uitsluitend mouten en niet ongemout graan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @skoelie ik maak voor een goede whiskey altijd zelf mijn mout . Ik ben niet op de hoogte met commerciële pale ale mout hoe die uitwerkt.  Voor een highland kun je uit de voeten met een standaard gerste mout   ….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @skoelie dalwhinni kopiëren gaat niet lukken omdat ze hun receptuur nuet vrij geven. Een benadering kun je wel doen  . Je moet daarvoor gerst neutraal mouten  en eesten zal zeker moeten op hete  stenen en turf  . Je krijgt daarmee…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Korrelig laagje op stookwijn" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @joostbos ja met zo een keteltje zal je inderdaad beter een zeef en misschien ook de vloeistof door een kaasdoek heen kunnen laten lopen . En klaren is misschien ook wel verstandig omdat het anders gaat aanbranden.  Zelf gebruikt ik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Calvados, appelvergisting-destilaat" – 6 maanden, 4 weken geleden

    @jjriet80 vriezen breekt ook celwanden open evenals de kook erover. Maar het heeft geen invloed betreft methyl afstotende enzym . 
    82 op brug is begin maar oplopen naar rond 88 gr want daar zal meeste smaak overkomen .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 4 weken geleden

    @lemmy intra rood brengt toch warmte in war sneller doet verdampen. Ja je kunt ook met kunstmatig verouderen te lang doen of te intensief waardoor juist smaken verloren gaan. Ook al geeft het kunstmatig verouderen een betere smaak je moet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 4 weken geleden

    @lemmy dergelijke likeuren kun je 3 uur eau bain marie zetten op 52 -55 graden en daarna hard afkoelen. ( Pas op dat fies op kruik niet knap ) Of in helder glas en 12 uur een u.v. kanon erop…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Alquitara Profielfoto Bad Wolf

Registreer nu!

Wie is online?

  • tom182

Nieuwste topics

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 10 uur geleden

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 10 uur geleden

  • Melasse

    Door ArjenLee 20 uur geleden

  • maboc

    Door maboc 2 dagen geleden

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 3 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens