Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Stephan

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Stephan

@stephan

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 10
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum d'Agricole, Melasse of Panela" – 2 maanden, 2 weken geleden

    @opticase panella kun je een heerlijke “rum” achtige drank mee maken . Het is ook niet onbekend.  In landen zuidelijke van mexico en  venusuela, colombia is het niet ongebruikelijk . Nadeel hier is de prijs.  Je kunt het het best…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Beslag moutwijn maken" – 2 maanden, 2 weken geleden

    @rero ik maakte regelmatig dergelijke beslag soorten . (Zie anders ook demo  filmpjes als whiskey maken deel 1  beslag maken ) Ik gebruik grote pannen met roerstok  . Op een gewone gasbrander. Een goede verhouding granen mout en water Nooit…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo posted a new topic "Liebherr Gistkast" – 2 maanden, 2 weken geleden

    Een prachtige gistkast van liebherr.
    Gebouwd met aansturing van een stc1000. Werkt perfect. Gaat weg ivm opschaling.
    €75
     
     20250301_111115.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Droog" – 2 maanden, 2 weken geleden

    @rummy-dummy white dog noemen ze whiskey alcohol wat nog niet op hout heeft gestaan. Dus het blanke destilaat.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Droog" – 2 maanden, 2 weken geleden

    @kevin klopt . Een te hoog looizuren / tanines  gehalte geeft een droog stroef mondgevoel en vervelende afdronk. 
    Decanteren helpt maar vaak is blenden met een white dog de betere oplossing . 

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Basisrecept rum" – 2 maanden, 2 weken geleden

    @odevie Weet je je start SG? Melasse geeft door zijn hoge viscositeit nooit een 1000 of 0,990 meting. Waarschijnlijk is het gewoon klaar om te verstoken 😉

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 2 maanden, 3 weken geleden

    @prutsstoker paar jaar geleden heb ik een topic neergezet hier “paar voorkomende problemen”.  En topic ”  Klaren , ontgeuren en smaakverbeteren -vervuiling .” Had ik in 2018 geplaatst. 
    Hierin heb ik meerdere veelvuldig gebruikte methodes beschreven. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 2 maanden, 3 weken geleden

    @prutsstoker natriumbicarbonaat is een product wat geur ,kleur en smaak jan reduceren. Hoewel het met een normaal suiker beslag onmogelijk is bijsmaak te hebben gebeurt het bij sommige stokers door toch gebruik van inferieure gist of andere foute producten of…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – leuk 2 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 maanden, 3 weken geleden

    @rumo leuk thnx

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – leuk 2 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – leuk 2 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 maanden, 3 weken geleden

    @rumo hoe kom je aan zon bal?

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – leuk 2 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 maanden, 3 weken geleden

    @rumo klopt! Dit hebben we samen al eens berekend. Maar ik blijf gwn heel nieuwsgierig hoe deze qua smaak word. Ik houd je op de hoogte aangezien deze op de twp komt en niet op fles.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – leuk 2 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 maanden, 3 weken geleden

    @rumo prachtig!

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 2 maanden, 3 weken geleden

    @prutsstoker eetlepej per liter .

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – leuk 2 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Bier destilleren" – leuk 2 maanden, 3 weken geleden

  • Meer laden
Profielfoto Alquitara Profielfoto Bad Wolf

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Eerste appelstook 50l alquitara, pinksteren

    Door _DaanBanaan_ 5 dagen geleden

  • StookSmurf stelt zich voor

    Door StookSmurf 5 dagen geleden

  • Jaap stelt zich voor

    Door Jaap van Ganswijk 6 dagen geleden

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 1 week geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens