-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum d'Agricole, Melasse of Panela" – 2 maanden, 2 weken geleden
@opticase panella kun je een heerlijke “rum” achtige drank mee maken . Het is ook niet onbekend. In landen zuidelijke van mexico en venusuela, colombia is het niet ongebruikelijk . Nadeel hier is de prijs. Je kunt het het best… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Beslag moutwijn maken" – 2 maanden, 2 weken geleden
@rero ik maakte regelmatig dergelijke beslag soorten . (Zie anders ook demo filmpjes als whiskey maken deel 1 beslag maken ) Ik gebruik grote pannen met roerstok . Op een gewone gasbrander. Een goede verhouding granen mout en water Nooit… Meer lezen»
-
Murmillo posted a new topic "Liebherr Gistkast" – 2 maanden, 2 weken geleden
Een prachtige gistkast van liebherr.
Gebouwd met aansturing van een stc1000. Werkt perfect. Gaat weg ivm opschaling.
€75
20250301_111115.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Droog" – 2 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy white dog noemen ze whiskey alcohol wat nog niet op hout heeft gestaan. Dus het blanke destilaat.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Droog" – 2 maanden, 2 weken geleden
@kevin klopt . Een te hoog looizuren / tanines gehalte geeft een droog stroef mondgevoel en vervelende afdronk.
Decanteren helpt maar vaak is blenden met een white dog de betere oplossing . -
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Basisrecept rum" – 2 maanden, 2 weken geleden
@odevie Weet je je start SG? Melasse geeft door zijn hoge viscositeit nooit een 1000 of 0,990 meting. Waarschijnlijk is het gewoon klaar om te verstoken 😉
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 2 maanden, 3 weken geleden
@prutsstoker paar jaar geleden heb ik een topic neergezet hier “paar voorkomende problemen”. En topic ” Klaren , ontgeuren en smaakverbeteren -vervuiling .” Had ik in 2018 geplaatst.
Hierin heb ik meerdere veelvuldig gebruikte methodes beschreven. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 2 maanden, 3 weken geleden
@prutsstoker natriumbicarbonaat is een product wat geur ,kleur en smaak jan reduceren. Hoewel het met een normaal suiker beslag onmogelijk is bijsmaak te hebben gebeurt het bij sommige stokers door toch gebruik van inferieure gist of andere foute producten of… Meer lezen»
-
Murmillo vind forumbericht "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – leuk 2 maanden, 3 weken geleden
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 maanden, 3 weken geleden
@rumo leuk thnx
-
Murmillo vind forumbericht "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – leuk 2 maanden, 3 weken geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – leuk 2 maanden, 3 weken geleden
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 maanden, 3 weken geleden
@rumo hoe kom je aan zon bal?
-
Murmillo vind forumbericht "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – leuk 2 maanden, 3 weken geleden
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 maanden, 3 weken geleden
@rumo klopt! Dit hebben we samen al eens berekend. Maar ik blijf gwn heel nieuwsgierig hoe deze qua smaak word. Ik houd je op de hoogte aangezien deze op de twp komt en niet op fles.
-
Murmillo vind forumbericht "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – leuk 2 maanden, 3 weken geleden
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 maanden, 3 weken geleden
@rumo prachtig!
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 2 maanden, 3 weken geleden
@prutsstoker eetlepej per liter .
-
Murmillo vind forumbericht "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – leuk 2 maanden, 3 weken geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Bier destilleren" – leuk 2 maanden, 3 weken geleden
- Meer laden