Vond forum berichten leuk

RE: Rum van enkel rietsuiker?

@kingtb na je eerste overhaal laat je de ketel afkoelen . Hevel een deel van jou restanten af en vul de ketel bij met het destilaat van eeste overhaal. Stook dit met scheidingen van voor en naloop . ...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Rum van enkel melasse

@stephan het hangt even van de kwaliteit van melasse en hoeveel heid af . Stel je hebt 50 liter melasse van 20 - 21 brix . Neem dan het eiwit van 1 ei en klopt dit tot schuim . Dit roer je door de mel...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: De Winexpert wijnpakket ervaring

Leuk fotoverslag Stephan!

In forum Bieren en wijnen

3 jaar geleden
RE: Mais (voor veevoer)

@stephan ik snap jouw wel stephan, ik gebruik ook tarwe van ons eigen veld. Voor het geld hoef je het niet te doen, maar het is mooi omdat je het zelf ziet groeien en zelf oogst. Jammer dat er bij on...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Mais (voor veevoer)

@stephan je gebruikt 3,2 liter per kilo dus dat is niet moeilijk uit te rekenen . Waarom knoeien met diervoer ? Kans op weinig opbrengst , muffe smaak en meer kans op ongewenste infectie in beslag . ...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Rum mash

@stephan ja mijn plan was om het ook in 2x te doen.

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: Rum mash

@stephan het aantal x overhalen hangt af van hoedanigheid van het beslag , type rum wat je maakt en soort ketel waarmee je overhaalt. ik heb hier een geklonken keteltje uit rond 1890 waarmee in 1 ove...

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: Kruiden mixen na het macereren.

Je kunt potjes mixen inderdaad en op die manier kijken wat mogelijk is . Let op de lijst uit topic 2019 . Is niet compleet . Percentages waarop gemacereerd wordt kan verschillen i.v.m. temperatuur , ...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Kruiden mixen na het macereren.

@stephan let wel op het is niet compleet . maar er horen ook nog een paar pagina's bij. Welke vorm gebruik je van macereren . Op welke temperatuur macereer je ? Hoe lang ga je macereren ? Is het voor...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Kruiden mixen na het macereren.

@stephan Weet ik, maar soms toch fijn om te horen 😊

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Even keuren....

@stephan Per 750 ml 1 vanille boon (of 1 tl vanille extract), 1 kaneel stokje, ongeveer 5x1 cm sinaasappelschil zonder wit, 3 kruidnagels, 3 piment korrels, 1 segment steranijs, 1 cardamom peul, 1/6 ...

In forum Het Café (praathuis)

4 jaar geleden
RE: Aardbeien eau de vie

In het verleden week mousserende aardbeienwijn gemaakt, net rose champagne met aardbeienwijn. Voel vooral bij de dames erg in de smaak 😉 Recept dat ik toen gebruikte: 6 kilo aardbeien, 1500 Gr suiker,...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Aardbeien eau de vie

@stephan Misschien is een brandy maken, op basis van ander fruit zoals appel die wat hoger zit in suikergehalte, en daarin de aardbeien macereren ook geen slecht plan. Niet alles hoeft de smaak te k...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Aardbeien eau de vie

@alchemist je kunt aardbeien wanneer je het neutraal wil houden zonder suiker het best in alcohol maceren en dan filteren of als maceraat afstoken .

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Aardbeien eau de vie

@stephan Ik weet niet wat je precies gezien hebt bij Moonshiners en in hoeverre dat allemaal klopt 😉 maar wat zoekwerk levert me op dat aardbeien rond de 5% suiker zitten. Dat zou dus betek...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
Pagina 8 / 21