-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 5 maanden, 2 weken geleden
@bert1985 eerst een paar vragen.
Wat voor ketel gebruik je ?
Tot waar ben je door gegaan met stoken? percentage, temperatuur ?
Wat was percentage in jou suiker beslag ? -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – 5 maanden, 3 weken geleden
@handigehenkie engelwortel ,alsum en gember maken bitter , de hoeveelheid engelwortel per liter is vrij hoog in dat recept 2 tot max 10 gram bij desolaat bij enkel maceraten dan is 6 gr eigenlijk al max . Gelukkig is de… Meer lezen»
-
Kees22 vind forumbericht "Gerst mouten" – leuk 5 maanden, 3 weken geleden
-
Robbert vind forumbericht "batch zuur na gisting" – leuk 5 maanden, 3 weken geleden
-
Robbert vind forumbericht "batch zuur na gisting" – leuk 5 maanden, 3 weken geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Gerst mouten" – leuk 5 maanden, 3 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 3 weken geleden
@skoelie de graan leverancier of boer weet wat voor type gerst hij / zij heeft. Je hebt gerst met 2 rijige aar en 6 rijige aar. In de brouw en whiskey wereld is dit bekend. Je ziet het ook aan… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 3 weken geleden
@jagdhornblaser wanneer je 1 kilo vers mout hebt kun je daar 9 kg max aan ongemout granen aan toevoegen. Je kunt Dus met 10% diastatisch mout toe voor omzetting bij maisschen. MAAR !!!! Beter is 20% mout omdat moderne gemodificeerde… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 3 weken geleden
@jagdhornblaser Oh, gewoon: schroten of malen en dan mee brouwen. Ik doe dat wel vaker: mout van 1 kg graan en dan dat brouwen met een kg meel van hetzelfde of een ander graan. Met gerstmout kan dat goed.
-
Kees22 vind forumbericht "Gerst mouten" – leuk 5 maanden, 3 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 5 maanden, 3 weken geleden
@frans17 melkwei is oke . Als ph te laag is dan is beter om het vooraf omhoog te brengen. Rond 4 is voor destilleren oke.
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 3 weken geleden
@rumo Volgens mij bedoelt hij het verkrijgen van de gerst. En dat is aan het begin van de zomer. Het mouten zelf zou ik inderdaad later doen, in of vlak na de winter, zoals het ook in het echt gaat…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 3 weken geleden
@rumo inderdaad zomers is lastiger mouten. Temperatuur moet niet te hoog san krijg je sneller dat het gaat broeien , vetzuren of waar Kees het over heeft slijmvorming.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 3 weken geleden
@kees22 slijmerige rogge ? Dan heb je niet gespoeld. Of te warm. Na weken.afgieten en spoelen na rusten alvorens opnieuw in water zetten spoelen . Afgieten en dan in week zetten . temperatuur niet boven 18 graden . Dan krijg… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 5 maanden, 3 weken geleden
@frans17 wat voor zure geur ? Is het als schraal zuur bier of echt een azijn geur ? Schraal zuur bier kun je gewoon verwerken. Is het Azijn steek dan zal je eerst moeten neutraliseren van azijn geur . Let… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen: Bert" – 5 maanden, 3 weken geleden
Welkom hier! Veel stook, lees en deel plezier. Welke grainfather heb je?
De meeste grainfathers kun je met enkele koppelingen voorzien van een t500 reflux kolom en kun je recht toe, rechtaan, alcohol stoken. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 3 weken geleden
@kees22 als je maar paar,% azijnzuur gebruikt heeft mout daar geen last van . Je bevochtigd ook eerst mout en daarna doek erover. En niet door Doeken heen . Je kunt ook bestellen bij die molens en bij pars en… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 3 weken geleden
@jagdhornblaser Bijvoorbeeld. In mijn buurt zijn er wel een paar telers van graan. Bij jou vast ook wel, want het is wel in de mode. In de tussentijd kun je natuurlijk wat oefenen met tarwe of rogge of zo. Vooral… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 3 weken geleden
@robbert Goede tips, maar een beetje ver weg. Ik had een paar zakken van Botte Boer van het andere forum.
Die tip van spoelen met azijn is ook wel mooi, maar wordt de mout dan niet te zuur? -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 3 weken geleden
@kees22 graan handel Pars sint Jacobiparochie, Molen de vrijheid en de walvisch in Schiedam en de zwaluw Burdaard zijn een paar adressen waar je prima graan kunt verkrijgen dat perfect bruikbaar is . De Schiedamse molens leveren ook aan de… Meer lezen»
- Meer laden