Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

stookje

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van stookje

@stookje

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "gebruik vislijm" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    …
     IMG_2610-Large.jpeg

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "gebruik vislijm" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @robbert Dat is nou precies wat er misgaat. Het drijft ipv te bezinken en wordt niet dik genoeg om te filteren. Misschien is het duidelijker op de foto.
     IMG_2609-Large.jpeg

  • Profielfoto van stookje

    stookje posted a new topic "gebruik vislijm" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Ik heb het afgelopen jaar een groot aantal fruitlikeuren gemaakt met de ‘pantydropper’ methode. Dat wil zeggen, fruit macereren op sterke alchohol, afgieten, fruit bedekken met suiker om de rest van het vocht te onttrekken in een siroop, mengen met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "Boeken of website voor meer info over alcohol maken" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Wanneer je bij de fruitsoorten veel methyl kunt verwachten als pruimen , abrikozen kun je een voorstook doen op 65-67 graden . Ik lees op steeds meer plekken dat methanol niet alleen met de voorloop meekomt (door…   Meer lezen»

  • Profielfoto van stookje

    stookje vind forumbericht "myvodkamaker" – leuk 1 jaar, 6 maanden geleden

  • Profielfoto van stookje

    stookje vind forumbericht "myvodkamaker" – leuk 1 jaar, 6 maanden geleden

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @robbert Ik heb het recept gevolgd, en het is wel erg sterk met 45%, buiten de suiker is er weinig dat de alcohol verdunt. En wat bedoel je met filteren? Ik neem aan dat de rozijnen er in blijven anders…   Meer lezen»

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "striprun licht gekleurd van melasse" – 1 jaar, 9 maanden geleden

    Bij whisky en rum moet je altijd 1/3e minder in de ketel doen omdat het bij verhitting kan gaan schuimen (puken), dan komt de ongedestilleerde vloeistof er een beetje bij uit. Voorzichtiger stoken, max 2/3e vullen, scheutje slaolie erbij zijn…   Meer lezen»

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "myvodkamaker" – 1 jaar, 9 maanden geleden

    @ruler ben heel benieuwd. Zit zelf ook naar de grotere te kijken omdat die op een veel lager percentage kan waardoor er veel meer smaak moet overkomen. Met mijn kleine keteltje zou dat heel veel stripping runs kunnen schelen.

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "myvodkamaker" – 1 jaar, 9 maanden geleden

    @ruler cool, ik ben heel benieuwd, heb je de kleine of de grote?

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "myvodkamaker" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @alchemist het mooie is dat je niet hoeft te plannen hoe lang je er bij moet of wilt blijven, je kunt m direct aansluiten op een gistvat vol stookwijn en aan en uit zetten wanneer je wilt. Omdat ie maar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van stookje

    stookje posted a new topic "myvodkamaker" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    Heeft iemand deze al eens geprobeerd? Ik gebruik nu alleen een alquitara potstill voor zoveel mogelijk smaak, en zoiets als dit is natuurlijk vloeken in de ambachtelijke kerk, maar ik zwoeg zelf liever voor een rum of whisky of gin…   Meer lezen»

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @alchemist wilde gist opkweken ga ik zeker nog eens doen, maar niet vandaag. De vorige poging had een intens scherpe bijsmaak, en ik hoop dat de fruitige kveik van dit hete weer gebruik kan maken volledig tot zijn recht te…   Meer lezen»

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    Heb vandaag de melasse binnen en het is warm dus wil meteen de rum laten vergisten. Naast pruim, acacia heb ik bio ananas (voor de schil),wil alles met de dunder meekoken en dan aan melasse en water toevoegen, zodat de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "rum fermenter" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @alchemist daar dacht ik ook meteen aan. 6 liter suiker is al een stuk meer dan ik in 25 liter water zou durven stoppen. Samen met 5 liter melasse ga je een flinke fermenter met veel water erbij nodig hebben.

  • Profielfoto van stookje

    stookje vind forumbericht "rum fermenter" – leuk 1 jaar, 10 maanden geleden

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @alchemist ja het plan is om hem zo warm mogelijk te vergisten, ook om zoveel mogelijk fruitigheid uit de gist te krijgen. Jammer dat de zomer net afloopt..

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @robbert waarom is zo’n lage sg belangrijk? Ik heb daar tot nu toe bij rum minder op gelet omdat ik er van uit ging dat melasse allerlei onvergistbare suikers zou bevatten en de sg sowieso lastig te meten is bij…   Meer lezen»

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @robbert dat is juist het experiment, omdat dit type kveik uit Ebbegarden tropische fruitsmaken belooft, zie de beschrijving https://www.unibrew-nederland.nl/bierbrouwen/biergist/kveik-yeastery-5-gram/kveik-yeastery-k-9-ebbegarden-noorse-kveik-5-gram.html 
    Hier is Kveik de merknaam en hebben ze allerlei soorten met andere smaakprofielen. 

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    Met alle rum en ester praat hier en in mijn andere internetomzwervingen de laatste tijd heb ik toch maar weer eens een can melasse besteld bij Jan en ga het eens proberen met pruim, ananas en deze kveik die ook…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • RuMo Bazz tom182 _DaanBanaan_

Nieuwste topics

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 2 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 4 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 4 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 6 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 2 weken geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens