Forum antwoorden aangemaakt

RE: Jenever / Sake maken

Al eens gedacht aan een smartstill? (zie elders op het forum). Ben ik ook mee begonnen. Ideaal als beginner en gebruik ik nog steeds om jenever e.d. te maken.

In forum Spirits

5 jaar geleden
RE: T500 met grainfather

Klopt kun je perfect zo doen. Robbert bedoelt dat bij vele likeuren, na eventuele maceratie je al dan niet met de kruiden opnieuw stookt. En die nieuwe stook gebeurt in een potstill. Gin, Absint e....

In forum Grainfather

5 jaar geleden
RE: Proper houden van het koelwatervat

Ik laat mijn koelwater door een autoradiator lopen met een gewone huisventilator erop. Een 20 liter koelwater is dus voldoende om uren te koelen.

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Ketel van allegro Polen

Aabratek is zeker de moeite om te bekijken. Ik gebruik die nu al een twee jaar, zowel in kolom als potstill mode. Op Allegro ( een soort Poolse bol.com) vind je o.m. meerdere leveranciers van dit typ...

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Smartstill ervaringen en tips

Hoi JayJay. Ik ben ook begonnen met een smartstill 2. Een goede keuze om de eerste kneepjes van het vak te leren. En je kunt hem later als je overschakelt naar iets groter blijven gebruiken om jenev...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Waar zit iedereen ?????

Morgen het vliegtuig op voor 3 weken Cuba. Rumrumrumderum …..

In forum Het Café (praathuis)

6 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

Volgens kenners zou "banaan" typisch zijn voor voorloop. Misschien heb je wellicht je cuts niet optimaal gemaakt..

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Gin basket voor smartstill

Ik heb dat opgelost door de schillen eerst twee weken te marcereren in de alcohol en dan te werwijderen alvorens te stoken.

In forum Mijn installatie

6 jaar geleden
RE: Gin basket voor smartstill

Waarom heb je een basket nodig? Voor gin, jenever, absint en dergelijke stook je de kruiden gewoon mee in de smartstill. Daar haal je de meeste smaak en geur mee over. Langzaam stoken en je hebt er ...

In forum Mijn installatie

6 jaar geleden
RE: Kweeperen

@Kees22. Is te drinken , maar nu niet om over euforisch te worden. het was ook maar een kleine hoeveelheid, dus ook maar één keer gestookt met mijn smartstill.. Ik ben nu bezig een grotere hoeveelhei...

In forum Recepten

7 jaar geleden
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

Hoi Skoldt. Voorbije WE de absint gemaakt volgens jou recept laten proeven door een gezelschap van 8. Ze vonden het allemaal prachtig geslaagd. Het gebruik van absint lepeltje en het suikerklontje ...

In forum Het Café (praathuis)

7 jaar geleden
RE: Sour mash

Als je geen te warme backset en water bij de rest van uw eerste gisting gebruikt zal de gisting terug op gang komen. 10 liter backset is veel. De kans op te lage PH is dan te groot. Zou het beperke...

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Recept voor de "echte" Limoncello

en volgens de likeurmeester: De Likeurmeester februari 2nd, 2015 Beste Anita, Leuk om te horen dat u zo enthousiast bent! Na het openen van een fles limoncello vervliegen bepaalde smaakcomponenten w...

In forum Likeuren

7 jaar geleden
RE: 200 liter koelvat kan de deur uit

idd, maar we hebben boven nog een tweede badkamer met een douche; dus deze kan af en toe wel even gemist worden en met tweemaal 16 ampère ter beschikking speel ik daar ook op veilig ...

In forum Mijn installatie

7 jaar geleden
200 liter koelvat kan de deur uit

Met een radiator van een auto en een gewone ventilator blijft de temperatuur van het koelwater netjes stabiel. Een kleine bak water is voldoende. Kan na de stook netjes opgeruimd worden en de badka...

In forum Mijn installatie

7 jaar geleden
Pagina 1 / 7