Forum antwoorden aangemaakt

RE: Still Spirits Tonic Water (ongoing) review

Ik kan helaas mijn vorige bericht niet meer bewerken, hierbij nogmaals de video: Klik voor de video

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Still Spirits Tonic Water (ongoing) review

En dan het moment supreme: het tappen! Link naar filmpje! Mijn vrouw, die overigens bovengemiddeld geïnteresseerd was, heeft me geholpen om een filmpje te maken van het tappen. Ik denk dat de beelden ...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
Still Spirits Tonic Water (ongoing) review

Twee maanden geleden heb ik een Still Spirits Tonic Flavouring Kit ontvangen, met als belofte mijn ervaringen te delen. Al mijn fusten waren afgevuld, dus het duurde even voordat ik ruimte had. En bel...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Eerste stookketel besteld!

Vanmiddag is mijn ketel binnen gekomen! Ik ben blij als een kind. Dit weekeinde alles goed schoonmaken, het verwarmingselement en vermogensregelaar even bedraden, en twee washes maken. Ik heb druiven...

In forum Mijn installatie

2 jaar geleden
RE: Eerste stookketel besteld!

In de afgelopen weken druppelen mijn onderbenen rustig binnen. Gisteren een bericht van PostNL om de douane- en inklaringskosten te betalen voor mijn ketel. Die komt dus ergens midden komende week bin...

In forum Mijn installatie

2 jaar geleden
RE: Still Spirits Tonic Water van de tap!

@stookforum Zeker - ik heb net besteld en een notitie bij de bestelling gedaan. Ik dacht ik meld het even dubbel om zeker te zijn dat het door komt 😉

In forum Bier, Wijn en overige dranken

2 jaar geleden
RE: Still Spirits Tonic Water van de tap!

@stookforum Dat zou leuk zijn, ik heb nu mijn kegerator vol met cider/dubbel/dortmunder export. Ik stel voor dat ik zodra een keg leeg is ik tonic ga maken en testen. Ik stel voor dat ik hem ga comb...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

2 jaar geleden
RE: Still Spirits Tonic Water van de tap!

@stookforum Tonic van de tap klinkt heel gevaarlijk haha. Ik ben de gelukkige eigenaar van een 3-tap kegerator en ben geïnteresseerd in dit product. Mochten er veel andere gegadigden zijn zal ik hem ...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

2 jaar geleden
RE: Bordeaux mais poffen

@ndre voor zover ik me kan herinneren heeft deze persoon de mais ongeveer twee dagen laten weken in water. Ik weet dat er bronnen zijn over het zelf mouten van granen - en dat temperatuur een invloed ...

In forum Vraag en aanbod

2 jaar geleden
RE: Bordeaux mais poffen

@ndre ik zie net als Robbert niet zo veel nut in het poffen (als het doel is zetmelen te onttrekken aan mais). Tijdens mijn laatste thuisbrouwmeeting kwam een nieuw lid met mais chicha aangezet. Hij h...

In forum Vraag en aanbod

2 jaar geleden
RE: bierbrouwen, liters wegkoken.

@mick Je hebt gelijk 🙂 Ik lees inderdaad dat DMS vormt tussen de 80 en 85 graden dus een slecht voorbeeld van mijn kant. Mijn andere voorbeeld was een sour mash van een mede thuisbrouwer. Maischen , t...

In forum Grainfather

2 jaar geleden
RE: bierbrouwen, liters wegkoken.

Trouwens nog een praktisch probleem: met een dichte ketel zul je zien dat er veel meer schuim dat vrijkomt bij het afbreken van proteinen zal vormen als de deksel dicht is. De kans op een "boil-over" ...

In forum Grainfather

2 jaar geleden
RE: bierbrouwen, liters wegkoken.

Interessante vraag. De theorie geeft aan dat S-methylmethionine (SMM) wat in mout (en dan vooral lichte mouten) zit moet afkoken, anders vormt het Dimethyl sulfide (DMS). Als je een deksel op je ketel...

In forum Grainfather

2 jaar geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

Ik heb toevallig mijn cider dit weekeinde in mijn kegerator gestopt. Met mijn lokale homebrew vereniging een gezamelijke inkoop gedaan van appels + huur van een pers. Iedereen kreeg een jerry can met ...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

2 jaar geleden
RE: een volle rondborstige

@kingtb Met 7 procent chocolate malt zit je in Porter / Stout gebied qua kleur. Wederom zou ik je brewfather aanraden - hiermee kom je niet voor verrassingen te staan qua kleur of original gravity.

In forum Recepten

2 jaar geleden
Pagina 1 / 3