-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Een volgende stap" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@wervince met herdestilleren na maceren haal je de minder gewenste delen en smaken weg. Neem Bijvoorbeeld de tannines uit de schilletjes van zaden die ook in de alcohol worden opgenomen bij macereren. Lagere foezels die aardse smaken brengen . Eventueel… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Een volgende stap" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@wervince als je een goede graan alcohol stookt en je stookt daarmee een graan brandewijn of een jonge jenever of een gin. Deze stook je zoals het hoort !! Dus alcohol via een kruiden mand . Dan heb je dranken… Read more»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Een volgende stap" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@wervince druivensap is 1 euro per liter in de aanbieding deze week bij de aldi. Kan een prima ‘cognac’ worden.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Een volgende stap" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@wervince een brandende wijn van fruit. Is dan een keus. Maar als je iets “drinkbaars” met toelaatbare smaak wil hebben dat je snel kunt drinken dan kom je in de essances ,alcohol en siroop roeren uit . Een echte likeur … Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Een goedendag" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@wervince tomaten puree is misschien wel een bodem van voeding stoffen maar gelijk ook een vervuiler . Ook een zweem in destilaat kan daaruit afkomstig zijn . Tomaten pureer verhoogt zuurtegraad en hoog zeer in destilaat kan oorzaak zijn voornamelijk… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Een goedendag" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@wervince zuur. , Azijn , acetaat , aards , bitter. ” Muf ” dat hoort er niet in. Het is inderdaad het beginners proefje om met glaasjes te werken. Maar let op Proeven kun je niet met zoveel glaasjes …. Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Een goedendag" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@wervince een silicone slang kun je prima gebruiken op de uitloop van de koeler. Siliconen is bestand tegen alcohol.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Een goedendag" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@wervince, voor een 25 liter ketel maak ik 27 liter stookwijn,
6 kg suiker
theelepel citroenzuur
eetlepel marmite (geen tomatenpuree 😒 )
70 gram bakkersgist
zou de klus moeten klaren. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Een goedendag" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@wervince Waarom tomatenpuree? Ik stel die vraag maar voordat een boze Robbert langskomt. Misschien heb je met wat hard stoken de aanslag van de marmite meegekregen, of de ketel niet gereinigd? Je hebt sowieso stevig voeding toegevoegd, dat kan… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Een goedendag" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@wervince , je moet natuurlijk niet te hard stoken. Als je rustig stook(dus ook niet langzaam) kan je betere cut’s maken. En bij die kleine cut’s zijn meestal de eerst en/of de laatst niet best(door wat voor rede dan ook)…. Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Een goedendag" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@wervince , je moet natuurlijk niet te hard stoken. Als je rustig stook(dus ook niet langzaam) kan je betere cut’s maken. En bij die kleine cut’s zijn meestal de eerst en/of de laatst niet best(door wat voor rede dan ook)…. Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Een goedendag" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@wervince dat moet normaal niet nodig zijn, lichtblauw komt meestal door teveel voeding, bij turbogisten met extra voeding heb ik hier vaker zien langskomen. Zwarte stukjes kan aanslag door de eerdere stoken zijn die mee kwam. Doe de fijnstook… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Een goedendag" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@wervince Bij een suikervergisting heb je geen last van eiwitten zoals bij een granenvergisting, indien je de ketel niet meer dan 2/3e vult, kun je met redelijk groot vuur beginnen totdat je aan een graad of 60 zit op de… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Een goedendag" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@wervince Ik heb eenzelfde ketel en de snelheid is niet iets waar ik op let, het hangt af van hetgeen wat ik aan het destilleren ben. Als het een suikervergisting is kun je met een 2 a 2,5 uur… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Een goedendag" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@wervince Ik heb eenzelfde ketel en de snelheid is niet iets waar ik op let, het hangt af van hetgeen wat ik aan het destilleren ben. Als het een suikervergisting is kun je met een 2 a 2,5 uur… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Een goedendag" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@wervince tijd is moeilijk te zeggen. Het verschild van ketel tot ketel. Van opstelling tot opstelling . Ook hoe is brander verhouding.
Zelf doe ik een eerste overhaal met 50 liter inhoud ook in 3en half uur .
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Een goedendag" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@wervince je kunt opvoerhoogte groter maken, dan pompt het wat minder hard 👍 Zelf gebruik ik de koeler iets anders dan gebruikelijk is vanwege waterdruk. Mijn aquariumpompje heeft te weinig kracht om al dat water dat in koelvat komt terug… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Een goedendag" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@wervince je hebt dit soort kraankoppelingen, dan schroef je kop van de kraan los en bevestig je dit. Zo doe ik het ook.
GARDENA_Prof_System_overgangsstuk_met_waterstop_19_mm__1_2___koppeling@@9wicfu02.webp -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Een goedendag" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@wervince ik knijp de waterkraan bewust, dan heb je dat probleem niet. Ik voel met de vinger bovenin of t maximaal lauw is, wordt t warmer dan gaat de kraan iets verder open.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Een goedendag" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@wervince diameter wat ik toen gepakt heb weet ik even niet, was net iets kleiner dan de grootste aansluiting op t koelvat. Meen dat ik de goedkoopste bij de Praxis mee had genomen als proef, dat werkte dusdanig goed… Read more»
- Meer laden