Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

william

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van william

@wiliam

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "Zure Cider" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    Wat geeft zuur bij wilde vergisting. Lacto, maar als je zelf toevoegt geen bactobacilicus (azijnzuur)

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "Zure Cider" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    De keuze van je fruit is natuurlijk ook belangrijk Zoet fruit geeft meestal ook zoete smaak.(wijn) Neem dus een zuurdere appelsmaak. Gewone Gisten gaan meestal te zoet te werk. Géén champagnegist, wordt zoete rommel. Neutrale vergister, en niet te ver…   Read more»

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    Omdat ik graag een naslag wil kunnen hebben, en ik andere ook graag laat meedenken. Ik kwam het volgende tegen: Procedure giststarter op magneetroerder met foto’s (hobbybrouwen.nl) Ik zelf heb dit systeem ook in gebruik, maar met alcohol brander etc….   Read more»

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    Zit te dubben tussen een LeFort Donker bier, of de oude Geuze Boon (tht tot 16-10-2038)
    LeFort 10%,33cl, oude Geuze Boon 7%,37.5cl.
    Wat heeft een mens toch zware keuzes te maken.
    Alle 2 is na een jaar (medicatie)droogstand echt te veel.

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    Zit te dubben tussen een LeFort Donker bier, of de oude Geuze Boon (tht tot 16-10-2038)
    LeFort 10%,33cl, oude Geuze Boon 7%,37.5cl.
    Wat heeft een mens toch zware keuzes te maken.
    Alle 2 is na een jaar (medicatie)droogstand echt te veel.

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    Wilde Gist en slurry nog zeer traag, dus voor in vriezer.
    Heb vandaag een WLP648 Brettanymus Bruxellensis trois aan mijn bier toegevoegd.
    De Bavarian lager begint te vertragen.

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "Jenever / Sake maken" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    En hier de “beste” gist voor de beginner.
    Vloeibare gist WLP705 Sake – White Labs – PurePitch™ (unibrew-nederland.nl)
    (Ja ben weer bezig met Gisten zoeken en bestuderen/opslaan.)

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "0.5 %" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    Even nog vloeken in de geloofsruimte, of gewoon voor de liefhebber. Wil je een laag alcohol bier produceren, vond ik het volgende, White Labs Vloeibare gist WLP686 Zygosaccharomyces lentus – The Vault- (seizoensrelease) (unibrew-nederland.nl) Ook voor wie een uitdaging zoekt,…   Read more»

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    SG en molasse is al een dubieus gebeuren. Dichtheid van vloeistof, etc  geeft afwijkingen. Maar een indicatie kan het geven. Maar neem 1.5 kg molasse vul bij met 22 liter water en SG is X. Vul je bij met 25…   Read more»

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    Overigens bij de marine is de (bezwete) paardedeken goed waarneembaar.
    https://www.boon.be/nl/content/geuze-mariage-parfait

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    Geen borrel, maar een Geuze Mariaverering Parfait 2014.
    (houdbaar tot 08-05-2038)
    8% drinken rond 12°C
    Om 3 tijdens het koken.
    Sköll William

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    Van de 5 erlenmeyers, hebben er nu 3 een lichtgrijze pel, en 2 “beweging” in waterslot maar geen waarneembare activiteit. De WLP 650 van mijn 2 jarig bier, blijkt ook nu nog levensvatbaar. Rechtstreeks van net boven de slurry afgenomen…   Read more»

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    Het is 2 delen water , 1 deel moutextract, voor de duidelijkheid. Warm in de fles en in de buitenlucht, tijdens Gist vangen, koelt het vanzelf af. 12 uur buiten onder de fruitboom, zou genoeg moeten zijn. Stabiel rustig weer,…   Read more»

  • Profielfoto van william

    william heeft haar/zijn profielfoto gewijzigd 3 jaren, 8 maanden geleden

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    Deze week het wilde Gist vangen weer opgestart. Doordat ik sinds lente 2020 niet de kelder in kon (bedrijfsongevalletje) ,liep alles mis. Heb nu 5 flessen met moutextract en mogelijk wilde Gist staan. Gewoon moutextract maken ,in potten doen en…   Read more»

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "Flessen, weckpotten en andere recipiënten (winkels)" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    Al dagen op zoek naar Rubber stoppen om te kunnen vergisten. Heb er een aantal nodig maar nergens te krijgen, of te weinig aantal. Vandaag out of de box gedacht en gaan zoeken bij: https://www.rubbermagazijn.be/rubberstop-grijs-d-29-35mm-h-30mm_grijs_21938.html Meteen een 70tal gekocht voor…   Read more»

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "SG en Gist" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    YEAST AND ITS EFFECT ON THE FLAVOUR OF ALCOHOLIC BEVERAGES* – Suomalainen – 1971 – Journal of the Institute of Brewing – Wiley Online Library
    En dan nog wel een interessante.

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "SG en Gist" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    Kleine aanvulling voor de nerds. Biochemie der Gärungen (degruyter.com) PDF openen en 500+ blz. leesplezier, in het Duits. Even iets omlaag scrollen en je kan per hoofdstuk, een pdf maken. Of uiteraard als het kan ook aankopen. (Heb een jaar…   Read more»

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "Welke Blogs volgen jullie." – 3 jaren, 8 maanden geleden

    Ik volg bijvoorbeeld: The Mad Fermentationist – Homebrewing Blogg 
     

  • Profielfoto van william

    william posted a new topic "Welke Blogs volgen jullie." – 3 jaren, 8 maanden geleden

    Welke blogs over Alcohol en bier volg jij.

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 4 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 5 dagen geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 5 dagen geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 7 dagen geleden

  • Gevraaagd: het "klassieke" deksel voor T 500

    Door 62vette 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens