-
william antwoordde op het onderwerp "Zure Cider" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Wat geeft zuur bij wilde vergisting. Lacto, maar als je zelf toevoegt geen bactobacilicus (azijnzuur)
-
william antwoordde op het onderwerp "Zure Cider" – 3 jaren, 8 maanden geleden
De keuze van je fruit is natuurlijk ook belangrijk Zoet fruit geeft meestal ook zoete smaak.(wijn) Neem dus een zuurdere appelsmaak. Gewone Gisten gaan meestal te zoet te werk. Géén champagnegist, wordt zoete rommel. Neutrale vergister, en niet te ver… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Omdat ik graag een naslag wil kunnen hebben, en ik andere ook graag laat meedenken. Ik kwam het volgende tegen: Procedure giststarter op magneetroerder met foto’s (hobbybrouwen.nl) Ik zelf heb dit systeem ook in gebruik, maar met alcohol brander etc…. Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Zit te dubben tussen een LeFort Donker bier, of de oude Geuze Boon (tht tot 16-10-2038)
LeFort 10%,33cl, oude Geuze Boon 7%,37.5cl.
Wat heeft een mens toch zware keuzes te maken.
Alle 2 is na een jaar (medicatie)droogstand echt te veel. -
william antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Zit te dubben tussen een LeFort Donker bier, of de oude Geuze Boon (tht tot 16-10-2038)
LeFort 10%,33cl, oude Geuze Boon 7%,37.5cl.
Wat heeft een mens toch zware keuzes te maken.
Alle 2 is na een jaar (medicatie)droogstand echt te veel. -
william antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Wilde Gist en slurry nog zeer traag, dus voor in vriezer.
Heb vandaag een WLP648 Brettanymus Bruxellensis trois aan mijn bier toegevoegd.
De Bavarian lager begint te vertragen. -
william antwoordde op het onderwerp "Jenever / Sake maken" – 3 jaren, 8 maanden geleden
En hier de “beste” gist voor de beginner.
Vloeibare gist WLP705 Sake – White Labs – PurePitch™ (unibrew-nederland.nl)
(Ja ben weer bezig met Gisten zoeken en bestuderen/opslaan.) -
william antwoordde op het onderwerp "0.5 %" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Even nog vloeken in de geloofsruimte, of gewoon voor de liefhebber. Wil je een laag alcohol bier produceren, vond ik het volgende, White Labs Vloeibare gist WLP686 Zygosaccharomyces lentus – The Vault- (seizoensrelease) (unibrew-nederland.nl) Ook voor wie een uitdaging zoekt,… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 jaren, 8 maanden geleden
SG en molasse is al een dubieus gebeuren. Dichtheid van vloeistof, etc geeft afwijkingen. Maar een indicatie kan het geven. Maar neem 1.5 kg molasse vul bij met 22 liter water en SG is X. Vul je bij met 25… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Overigens bij de marine is de (bezwete) paardedeken goed waarneembaar.
https://www.boon.be/nl/content/geuze-mariage-parfait -
william antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Geen borrel, maar een Geuze Mariaverering Parfait 2014.
(houdbaar tot 08-05-2038)
8% drinken rond 12°C
Om 3 tijdens het koken.
Sköll William -
william antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Van de 5 erlenmeyers, hebben er nu 3 een lichtgrijze pel, en 2 “beweging” in waterslot maar geen waarneembare activiteit. De WLP 650 van mijn 2 jarig bier, blijkt ook nu nog levensvatbaar. Rechtstreeks van net boven de slurry afgenomen… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Het is 2 delen water , 1 deel moutextract, voor de duidelijkheid. Warm in de fles en in de buitenlucht, tijdens Gist vangen, koelt het vanzelf af. 12 uur buiten onder de fruitboom, zou genoeg moeten zijn. Stabiel rustig weer,… Read more»
-
william heeft haar/zijn profielfoto gewijzigd 3 jaren, 8 maanden geleden
-
william antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Deze week het wilde Gist vangen weer opgestart. Doordat ik sinds lente 2020 niet de kelder in kon (bedrijfsongevalletje) ,liep alles mis. Heb nu 5 flessen met moutextract en mogelijk wilde Gist staan. Gewoon moutextract maken ,in potten doen en… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Flessen, weckpotten en andere recipiënten (winkels)" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Al dagen op zoek naar Rubber stoppen om te kunnen vergisten. Heb er een aantal nodig maar nergens te krijgen, of te weinig aantal. Vandaag out of de box gedacht en gaan zoeken bij: https://www.rubbermagazijn.be/rubberstop-grijs-d-29-35mm-h-30mm_grijs_21938.html Meteen een 70tal gekocht voor… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "SG en Gist" – 3 jaren, 8 maanden geleden
-
william antwoordde op het onderwerp "SG en Gist" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Kleine aanvulling voor de nerds. Biochemie der Gärungen (degruyter.com) PDF openen en 500+ blz. leesplezier, in het Duits. Even iets omlaag scrollen en je kan per hoofdstuk, een pdf maken. Of uiteraard als het kan ook aankopen. (Heb een jaar… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Welke Blogs volgen jullie." – 3 jaren, 8 maanden geleden
Ik volg bijvoorbeeld: The Mad Fermentationist – Homebrewing Blogg
-
william posted a new topic "Welke Blogs volgen jullie." – 3 jaren, 8 maanden geleden
Welke blogs over Alcohol en bier volg jij.
- Meer laden