Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

william

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van william

@wiliam

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van william

    william posted a new topic "Bio producten leveranciers." – 3 jaren, 8 maanden geleden

    Sinds April (2021) kunnen we geen Bio-mouten; Bio-hop etc. bij onze eigen dealer kopen. Waar halen jullie nu de Bio producten, en belangrijke ,niet gangbare, gisten? Buiten de leveringskosten, en verschillende leveringstijden, wil ik graag alles bij één “dealer” bestellen….   Read more»

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "Vergisting van GIN vroegtijdig gestopt" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    Ik verwijder de pitten , indien mogelijk ((cyanide)blauwzuur). Zijn de pitten nog te “vers” dan verwijder ik ze na het vergisten. Gevalletje “voorkomen is beter dan niet meer genezen.’ Maar als je alles in een kookzak gooit en niet aanbrand…   Read more»

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "Pruimen nu drie weken op gist de twijfel slaat toe" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @moonshineaandelek  Heb hem van een van de andere stokers over genomen, 
    maar jan heeft ze ook.
    20 Liter – Bain Marie distilleerketel – complete set • Stookwinkel – Alles voor de hobbystoker

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @alchemist  :Zie het als langzaam opvoeren naar 72°C, voor bier met Brett, 
    werkt dit goed. ipv 30 min 72°C een tussenstap van 65°C.
    Vergisting is met Brettanomyces geen probleem.
    “Wilde” gist vergist suikers veel beter, en langer.

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    Aanvulling, alle granen en hop BIO, geen bio geen drank voor mij. Heb een paar jaar geleden 1 kg hop van elk gekocht. Kan ik jaren mee vooruit. Vriezer in wat je niet nodig hebt, en rest aan de lucht…   Read more»

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "Vergisting van GIN vroegtijdig gestopt" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    Heb er gemaakt met Sleedoorn ipv jeneverbes. Jenever maken van mout, en dan een half jaar op gekneusde sleedoorn zetten.  20 bessen per fles (1 liter) is genoeg. Wel eerst de vorst er overheen laten komen of vriezer in, ontdooien…   Read more»

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "Pruimen nu drie weken op gist de twijfel slaat toe" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    Als je veel “drab” gaat stoken ,kan je beter een Au Bain Marie ketel kopen. Ik zelf doe daar mijn fruit mee, gebruik als vulmiddel in tussenstand, anti vries. Kan goed tegen warmte en wordt niet slecht. En de “drab”…   Read more»

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    Vandaag deel 2 begonnen, 42.5%pale ale mout, 22.5% tarwe mout Ruby, 12.5% roadster barley,12.5 % special B, 10% Melanoide mout, (4.5 KG) Mangrove Jack M76 BAVARIA 50 gr Fluggle, 50 gr Opal (eind 2019) na spoelen in spider 16 L…   Read more»

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    Geplaatst door: @wiliam
    Dan wordt de officiële naam. “Countess Wilhelmine”
    “Marquise Wilhelmine” klinkt beter.
    Naar mijn Betovergrootmoeder, (die geen markiezin was), die ik nooit gekend heb maar een bewogen leven heeft gehad.

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    Gelukkig had ik nog genoeg molasse staan ,anders was het een rampjaar geweest. 😆 😆 

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    Vandaag na 23 maanden mijn Vlaams Rood op fles gezet. Ik zal jullie moeten teleurstellen: Dit valt waarschijnlijk niet te evenaren. Geen rood maar bijna zwart, een heerlijke zoete geur, en een smaak…… Dat van een engeltje, en je tong…   Read more»

  • Profielfoto van william

    william replied to the topic "Gisten en suikers" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    Wist dat hij hier ergens rondzweefde. Iets over welke gisten er zijn . (niet volledig) Basisopzet met de meest gangbare en te verkrijgen gistsoorten. BrewfermBlanche Bovengist 18-24°C 5-8gr /10 liter WitbierLager Ondergist 12-15°C 3-6gr/10 Liter Neutrale vergistingTop Bovengist 18-25°C 6gr/10…   Read more»

  • Profielfoto van william

    william replied to the topic "Gisten en suikers" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    Gewoon je maisch in de buitenlucht laten afkoelen, en je hebt biologisch verantwoorde Gist.  Deze is goed op te kweken, maar je weet niet hoe de eindsmaak is, dus elke keer je nieuwe Gist vangt, kan je een ander resultaat…   Read more»

Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 5 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 5 dagen geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 6 dagen geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 1 week geleden

  • Gevraaagd: het "klassieke" deksel voor T 500

    Door 62vette 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens