-
william posted a new topic "Bio producten leveranciers." – 3 jaren, 8 maanden geleden
Sinds April (2021) kunnen we geen Bio-mouten; Bio-hop etc. bij onze eigen dealer kopen. Waar halen jullie nu de Bio producten, en belangrijke ,niet gangbare, gisten? Buiten de leveringskosten, en verschillende leveringstijden, wil ik graag alles bij één “dealer” bestellen…. Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Vergisting van GIN vroegtijdig gestopt" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Ik verwijder de pitten , indien mogelijk ((cyanide)blauwzuur). Zijn de pitten nog te “vers” dan verwijder ik ze na het vergisten. Gevalletje “voorkomen is beter dan niet meer genezen.’ Maar als je alles in een kookzak gooit en niet aanbrand… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Pruimen nu drie weken op gist de twijfel slaat toe" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@moonshineaandelek Heb hem van een van de andere stokers over genomen,
maar jan heeft ze ook.
20 Liter – Bain Marie distilleerketel – complete set • Stookwinkel – Alles voor de hobbystoker -
william antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@alchemist :Zie het als langzaam opvoeren naar 72°C, voor bier met Brett,
werkt dit goed. ipv 30 min 72°C een tussenstap van 65°C.
Vergisting is met Brettanomyces geen probleem.
“Wilde” gist vergist suikers veel beter, en langer. -
william antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Aanvulling, alle granen en hop BIO, geen bio geen drank voor mij. Heb een paar jaar geleden 1 kg hop van elk gekocht. Kan ik jaren mee vooruit. Vriezer in wat je niet nodig hebt, en rest aan de lucht… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Vergisting van GIN vroegtijdig gestopt" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Heb er gemaakt met Sleedoorn ipv jeneverbes. Jenever maken van mout, en dan een half jaar op gekneusde sleedoorn zetten. 20 bessen per fles (1 liter) is genoeg. Wel eerst de vorst er overheen laten komen of vriezer in, ontdooien… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Pruimen nu drie weken op gist de twijfel slaat toe" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Als je veel “drab” gaat stoken ,kan je beter een Au Bain Marie ketel kopen. Ik zelf doe daar mijn fruit mee, gebruik als vulmiddel in tussenstand, anti vries. Kan goed tegen warmte en wordt niet slecht. En de “drab”… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Vandaag deel 2 begonnen, 42.5%pale ale mout, 22.5% tarwe mout Ruby, 12.5% roadster barley,12.5 % special B, 10% Melanoide mout, (4.5 KG) Mangrove Jack M76 BAVARIA 50 gr Fluggle, 50 gr Opal (eind 2019) na spoelen in spider 16 L… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Geplaatst door: @wiliam
Dan wordt de officiële naam. “Countess Wilhelmine”
“Marquise Wilhelmine” klinkt beter.
Naar mijn Betovergrootmoeder, (die geen markiezin was), die ik nooit gekend heb maar een bewogen leven heeft gehad. -
william antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Gelukkig had ik nog genoeg molasse staan ,anders was het een rampjaar geweest. 😆 😆
-
william antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Vandaag na 23 maanden mijn Vlaams Rood op fles gezet. Ik zal jullie moeten teleurstellen: Dit valt waarschijnlijk niet te evenaren. Geen rood maar bijna zwart, een heerlijke zoete geur, en een smaak…… Dat van een engeltje, en je tong… Read more»
-
william replied to the topic "Gisten en suikers" – 4 jaren, 4 maanden geleden
Wist dat hij hier ergens rondzweefde. Iets over welke gisten er zijn . (niet volledig) Basisopzet met de meest gangbare en te verkrijgen gistsoorten. BrewfermBlanche Bovengist 18-24°C 5-8gr /10 liter WitbierLager Ondergist 12-15°C 3-6gr/10 Liter Neutrale vergistingTop Bovengist 18-25°C 6gr/10… Read more»
-
william replied to the topic "Gisten en suikers" – 4 jaren, 4 maanden geleden
Gewoon je maisch in de buitenlucht laten afkoelen, en je hebt biologisch verantwoorde Gist. Deze is goed op te kweken, maar je weet niet hoe de eindsmaak is, dus elke keer je nieuwe Gist vangt, kan je een ander resultaat… Read more»