Forum antwoorden aangemaakt
Dunkel Weizen Ben eens gaan zoeken naar recepten die wel leuk leken. Heb dit wat aangepast , en ik ben dus van plan, rond het kerstverlof een Brabant Dunkel Weizen te brouwen. “Brabant Dunkel Weizen” 3 KG Pale Ale ... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
3 jaar geleden |
RE: Vraagje over de diverse gistsoorten en stookwijn Waarom veel geld uitgeven voor een stookwijn (suikervergisting)? Warm water in een ton suiker erbij, roeren en een goedkope vergister en een hand gekookte rijst, als voeding, erbij. Wil je alcohol voo... |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
RE: gistsoorten en toepassingen Wat je jezelf moet afvragen, is een test niet beter dan maar klakkeloos de gist te zoeken die andere gebruiken? Ik weet graan is duur, Gist nog duurder, maar waarom zou een wiskie Gist, beter zijn voo... |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
RE: Gisten en suikers Leuk om zo een lange lijst te maken, maar de White Labs lijst is alweer veel uitgebreider, en blijkt dat je een aantal nergens kan kopen wegens te weinig gebruik. Kent iemand een adres waar je elke wh... |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
RE: Belgisch witbier GEVONDEN: Bio-Brouwmaat TV Christmas ale bio op Youtube Sköll Wiliam |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Belgisch witbier Is het filmpje van Bio-Brouwmaat nog ergens te vinden, dit heeft er voor gezorgd dat het maischen, met een T500 of Grainfather een "appeltje-eitje" werd. Sköll William |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Vlaams Rood Vandaag Deel 3 2kg pale ale mout, 1kg tarwe mout Ruby, 0.5kg roadster barley, 0.5kg special B, 0.5kg Melanoide mout, (4.5 KG) Safale US 05 50 gr Fluggle, 50 gr Opal (eind 2019) na spoelen in spider 16... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
3 jaar geleden |
RE: Wilde Gist , Even een aanvulling, voor een goede vergisting, is het aangeraden eerst een neutrale Gist te gebruiken. Dit kan een safale US-05, Safale S-04, of iets dergelijks. Persoonlijk pak ik een Gist die een b... |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken? La Trappe een trapist van 7%, lekker donker met zuur, en een zoetje op de achtergrond. Aanradertje voor hen die een geuze en lambiek niet zo trekken. overigens de 2017-2018 oude Geuze Boon verdient ... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |
RE: Mijn Gistbank Geplaatst door: @wiliam (Iedere Belg beweerd Roeselaere gedronken te hebben, maar ik heb het nog nergens gezien. Shame on Me?) Het is overigens de Giststam Roeselare, en het bier waarover ik het h... |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
RE: Mijn Gistbank Vandaag wat spullen gaan halen. Beringen was vast gelukkig met me, en vanwege Halloween ook nog 10% korting. (Ook al was dit waarschijnlijk alleen voor online.) Agar Agar Moutextract EBU 8 Glycerine W... |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
RE: Zure Cider Heb Zelf 15 soorten vloeibare Gist meegebracht. Allen voor te verzuren of Abdij bieren te brouwen. 6 Zure en 3 andere hadden ze niet voorradig, dus wordt ergens bestellen. Dit gaat dus ook de Gistbank... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
3 jaar geleden |
RE: Zure Cider Stond deze ochtend om 8.45 in Beverlo, En daar gingen er 2 met flessen lopen. Een groot zwart haar, een met ringbaard. Ik met zwart masker. (Bijna Zorro) |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
3 jaar geleden |
RE: Zure Cider @alchemist Dat worden dan 4 dozen tegelijk meenemen, je kan nooit genoeg flessen hebben. 😉 |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
3 jaar geleden |
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken? Golden Carolus Classic 8.5% bij een goed bord spaghetti. |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |