Forum antwoorden aangemaakt

RE: Gisten en smaak

Ik heb al een paar keteltjes gestookt (suikerwash). Bij de eerste stook (ketel van 220 liter) haal ik ongeveer 72% en doe hiervan de eerste 100 ml weg. Moet ik bij een tweede stook (kleinere ketel 3,5...

In forum Gist vragen

8 jaar geleden
RE: Gisten en smaak

Ik heb al een paar keteltjes gestookt (suikerwash). Bij de eerste stook (ketel van 220 liter) haal ik ongeveer 72% en doe hiervan de eerste 100 ml weg. Moet ik bij een tweede stook (kleinere ketel 3,5...

In forum Gist vragen

8 jaar geleden
RE: Giststarter maken

Wil ook wel eens een kleinere hoeveelheid maken en daar zijn de zakjes gist die te koop worden naageboden inderdaad te groot voor. Zoals ik lees is er geen probleem om een giststarter te maken, alleen...

In forum Gist vragen

8 jaar geleden
RE: Hoeveel voorloop 1,5L

Ben vandaag voor de eerste keer aan het stoken (suikerwash). Ben langzaam aan 't stoken in een "gewone ketel (biervat + kolom). Ik heb momenteel twee liter van ongeveer 73%. Er zal wel meer uit te hal...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

8 jaar geleden
RE: Wanneer is stookwijn uitgegist?

En over hoeveel tijd hebben we het dan?

In forum Stooktips

8 jaar geleden
RE: Wanneer is stookwijn uitgegist?

Eerstee brouwsel is volledig uitgegeist. Wat betreft de klaring. Dient de product zo helder te zijn als water?

In forum Stooktips

8 jaar geleden
RE: Wanneer is stookwijn uitgegist?

John Doe, als het toch niet zakt tot 0,9xx gaat ook dan het klaren "natuurlijk" gebeuren? en Munckerik, als je een klaringsmiddel gebruikt is dan de kans op infectie groter? En algemeen, kan je op één...

In forum Stooktips

8 jaar geleden
RE: Wanneer is stookwijn uitgegist?

Mijn eerste brouwsel verloren??? 25 liter/8 kg suiker/8KG Turbo Alcoholgist Prestige. Gisting geraakt niet op gang en heb toen een warmtetunnel aangelegd, maar toen bleek dat de maximumtemperatuur 's ...

In forum Stooktips

8 jaar geleden
RE: Basis suker mash gaat niet borrelen

Wil net een wash gaan aanmaken van 25 liter met Turbogist 8 en 8 kg suiker. 8 kg lijkt volgens jou veel om de fermentering te starten. Beginnen met 6 kg suiker tot het goed op gang is en dan de overi...

In forum Stookforum

8 jaar geleden
RE: Blauw distillaat

Ik heb geen antwoord gezien op het tweede gedeelte van de vraag. Is het op te lossen met een tweede run. Zit in hetzelfde schuitje... Het is niet erg alleen als ge heel goed kijkt een heeeeeel lichte...

In forum Stookforum

8 jaar geleden
RE: Soorten gist en enzymenen

Het is geen antwoord op de vorige vraag of vragen. Maar ik heb een turbogist en achteraan op de verpakking zie ik dat die "best te gebruiken is tot juni 2016". Is die effectief nog te gebruiken en z...

In forum Stooktips

8 jaar geleden
RE: Stel je even voor

Heb toevallig gisteren op Discovery Channel bij de Moonshiners gezien dat er wel degelijk gekneusde en geroosterde hazelnoten mee worden vergist. Alleen wordt er geen gewag gemaakt van hoeveelheid. He...

In forum Stel je even voor...

8 jaar geleden
RE: Stel je even voor

Gekocht op een marktje bij de Almabtrieb in Wildschönau (Rheid). Stond er eentje te distilleren.

In forum Stel je even voor...

8 jaar geleden
RE: Stel je even voor

Wil mij even voorstellen (na een paar mislukte pogingen lukt het hopelijk nu wel). Mijn naam is Marcel en mijn schuilnaam is Witteke. Ben een novice in het stoken van alcohol met een zelfbouwketel (bi...

In forum Stel je even voor...

8 jaar geleden
Pagina 3 / 3