Forum antwoorden aangemaakt

RE: Hoe jenever maken

Graanjenever als basis. Lees dat je mout (+ granen) zou moeten verwerken tot een "moutwijn". Heel het proces van mouten, maischen is voor een kleine hobbyist niet te doen. Heb op een bepaalde website ...

In forum Spirits

6 jaar geleden
% alcohol om te macereren

De T500 aangeschaft en gisteren oude alcohol terug gedistilleerd. Ongelooflijk maar waar, resultaat alcohol van 94%! Ik lees verschillende recepten waarbij gemacereerd wordt. De ene keer spreken ze ov...

In forum Likeuren

6 jaar geleden
RE: Hoe jenever maken

Hallo Boomer, bedankt, maar wat is de hoeveelheid vloeistof hiervoor in je ketel?

In forum Spirits

8 jaar geleden
RE: Hoe jenever maken

Boomer, wat zijn ongeveer de verhoudingen voor de jeneverbessen en de koriander. Vb; hoeveel gram van elk heb ik nodig in een keteltje van 3 liter?

In forum Spirits

8 jaar geleden
RE: Appels of ander hard fruit ontsappen met Pectolase Enzymen

Was ik ook zinnens maar moet nog eerst vergisten. Wat met de gist die inderdaad bij het klaren op de appel komt te liggen. Krijg je dan geen slechte smaak na het destilleren???

In forum Stooktips

8 jaar geleden
RE: Reinigen en ontsmetten van brouw- en stookketel en lege flessen

Ik veronderstel dat je moeilijk een zwavelwiek kan gebruiken... Wijsteenzuur wordt ook gebruikt, maar heb gelezen dat dit zou kunnen vervangen worden door citroenzuur. Het zou ongeveer dezelfde werkin...

In forum Mijn installatie

8 jaar geleden
RE: Reinigen en ontsmetten van brouw- en stookketel en lege flessen

Wat met een vaatje van 3 liter?

In forum Mijn installatie

8 jaar geleden
RE: ° Alcohol vs % alcohol

Het recept: 810 gram bessen 710 gram suiker 680 ml alcohol 95° Er is dus geen sprake van aanlenen met water

In forum Stookforum

8 jaar geleden
RE: Meten en weten

Ik hou het ook bij het laatste. Het is inderdaad een Amerikaans boek. Bedankt

In forum Stookforum

8 jaar geleden
RE: ° Alcohol vs % alcohol

Bedankt DoubleBarrel. Ik had al in diezelfde richting gedacht.

In forum Stookforum

8 jaar geleden
RE: Meten en weten

Ik denk het niet. Het recept komt uit een Amerikaans boek en om tot die 95 graden te komen hebben ze alcohol van 190° moeten aanlengen met de helft water! En van 190% alcohol...

In forum Stookforum

8 jaar geleden
° Alcohol vs % alcohol

Heb een recept voor een braambessenlikeur en hiervoor wordt een hoeveelheid alcohol gevraagd van 95 ° (graden) De hoeveelheid is 340 ml. Welke hoeveelheid moet ik gebruiken met een alcohol van 95% (pr...

In forum Stookforum

8 jaar geleden
RE: Meten en weten

Was natuurlijk effe fout, het gaat over 350 ml van 95 graden ipv procent.

In forum Stookforum

8 jaar geleden
RE: Meten en weten

Ik heb een recept gevonden voor braambessenlikeur. De hoeveelheid alcohol die wordt opgegeven is 350 ml van 95° (procent). Welke hoeveelheid moet ik gebruiken voor een alcohol van 95% (procent), of k...

In forum Stookforum

8 jaar geleden
RE: Gisten en smaak

Het is natuurlijk geen ketel van 220 liter maar wel eentje van 22 liter!!!

In forum Gist vragen

8 jaar geleden
Pagina 2 / 3