-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 1 jaar geleden
@zoef ik had jou een p.b. gestuurd.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 1 jaar geleden
@zoef ik zal zien of ik nog wat kan bemachtigen. Anders later dit jaar is er toch weer volop
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 1 jaar geleden
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@zoef inderdaad bizar (of Bazar😂?) groot! Bij onze plaatselijke Turkse supermarkt ben ik ook vaste klant, inmiddels komen alle kruiden voor de ouzo daar vandaan. Plus het mineraalwater dat ik gebruik om de ouzo na de laatste stook naar zo’n… Meer lezen»
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@zoef: Vandaag was ik dan eindelijk voor een andere reden in Apeldoorn, maar heb wel even de tijd genomen om Pekmez te gaan halen bij “jouw” Turkse supermarkt. Ongeveer 10x zo groot dan die van zijn landgenoot hier en wat… Meer lezen»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Melasse afhaalavond bij Stookwinkel. 31 mei" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@zoef
Zeker. Staan voor je appart!
Tot morgen! -
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@robbert thnx. Ik heb Beschikking via een kennis over deze:
https://www.unibrew-nederland.nl/wyeast-5335-lactobacillus.html
Ik zal eerst as maandag eens zoeken naar de pekmez van @zoef.
Dan verdunnen tot een sg 1065 en deze gist enten.
Ben nieuwsgierig, leuk experiment. -
McCorner antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@zoef Omgeving Gouda is best wel een stukje van Apeldoorn vandaan😊. Maar bedankt voor het aanbod! Er zitten hier in de omgeving vast wel wat meer Turkse winkels dus nu het resultaat me lijkt te bevallen loont het de moeite… Meer lezen»
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 5 maanden geleden
-
McCorner posted a new topic "Pekmez experiment" – 2 jaren, 5 maanden geleden
Omdat ik eindelijk weer eens tijd kreeg voor hobbies en de ouzo op was, wilde ik weer eens een mooie bijna neutrale alcohol maken als basis voor de ouzo. Geïnspireerd door de avonturen van @Zoef wilde ik hierbij ook eens… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Verse druiven (nog even) bewaren?" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@zoef ph stuk beter zo . Het zal nog zakken tijden vergisting maar nu zit je ruim aan goede kant . sg onder 1100 geeft beter resultaat in verhisting en ook minder kans op vroegtijdig stoppen/ afsterven van gist … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Verse druiven (nog even) bewaren?" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@zoef druiven bevatten 150 tot 175 gr per kilo suikers . Waarom extra suiker toevoegen ? Je verdunt de drank met scherpe suiker alcohol ! Verdun jou batch met water tot een sg van iets onder de 1100 . Breng… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Verse druiven (nog even) bewaren?" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@zoef ph van 2,2 is te laag . Dit gaat heel snel acetaat geven en smaak bederf .
Sg van 1150 is aan de hoge kant . Grote kans op vervroegd stil vallen. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Verse druiven (nog even) bewaren?" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@zoef ik heb zelf voldoende materiaal maar wegens omstandigheden ook geen tijd om mijn druiven te verwerken. waarschijnlijk voldoende voor 2 liter ” cognac” hing er . Ook zonde om ze weg te gooien maar Ik heb de buurvrouw ze… Meer lezen»
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Verse druiven (nog even) bewaren?" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@zoef
sowiezo in de koeling bewaren anders in een gistvat.
Als je ze pet of met een mixer fijn maakt komen de meeste steeltjes wel los, maar kunnen ze al wel beginnen te vergisten.
Groet, @ndré🥃😎 -
McCorner antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@zoef: ik macereer voor ouzo de kruiden in een alcohol die al twee keer is gestookt. Na het macereren worden de kruiden er uit gezeefd en wordt een derde keer gestookt. Als je zoekt op ouzo op het forum vind… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@zoef alquitara voor die tweede stook is een optie. Voor de kruiden zou ik de derde stook pas toevoegen, en dan sws in de alquitara.
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@zoef Ik zou idd ook voor een tweede stook gaan. En wat daarna is natuurlijk een kwestie van eigen voorkeur. Ik heb één keer de alcohol uit druiven concentraat van stookwinkel gebruikt als basis voor ouzo, was de lekkerste die… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@zoef ik zou met een experiment als dit minimaal 2 keer stoken. Eerst 1/3 ruwstoken en dan een 2de keer stoken en voorloop + naloop verwijderen. Ik zou zeker een deel op eiken zetten zoals limousineiken. (Verkrijgbaar bij stookwinkel) een… Meer lezen»
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@zoef Dan zou je toch op ruim 9,5% alcohol moeten zitten, netjes!
- Meer laden