-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@zoef ben enorm benieuwd zoef.
-
Aardbeving antwoordde op het onderwerp "Vlierbloesem likeur" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@zoef Sorry, ik lees het nu pas. Bij vlier is het belangrijk dat je alleen de blaadjes pakt. Precies zoals Pikketanus zegt. Ik heb het vaker afgestookt. De Vlier wijn van CJJ Berry is lekker maar je kunt het ook… Meer lezen»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Vlierbloesem likeur" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@zoef ik ben niet van de siroop of likeur, maar maak wel jaarlijks een wijn van de bloesem. Ik kan je geruststellen; vlierbloesem heeft sowieso een kattepislucht. Ik scheidt ook de steeltjes van de bloesem, maar dit om bittere (tannine)… Meer lezen»
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 jaren, 10 maanden geleden
Nou, “mijn Turk” heeft idd Pekmez, 4 euro voor een pot van 700 gram. Ik wacht wel even op de uitkomst van het experiment van @zoef en tot ik weer eens in de buurt van Apeldoorn ben😊. Ben wel een… Meer lezen»
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@zoef Ai, beetje ver vanaf de Randstad 😀
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@zoef Oh wow! Waar is deze supermarkt? Ik ben er nog niet aan toegekomen om bij “mijn eigen Turk” te gaan kijken, maar ik kan me niet herinneren iets dergelijks daar te hebben gezien….
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@zoef Van internet geplukt:In het najaar worden de groene peulen van Johannesbroodboom bruin. Deze zijn rauw te eten, als je erin bijt kraakt het als een taai koekje, smaakt wat zoetig en lijkt op cacao. Het grote verschil met cacao… Meer lezen»
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@zoef Aha, dank je. Dat geeft een goede indruk wat de verhoudingen moeten zijn, want dit is volgens mij een heel mooi begin SG….
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@zoef Enig idee wat je begin SG was?
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@zoef leuk project!
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@zoef als het inderdaad vergelijkbaar is met het druivenconcentraat zou ik hem vergisten met een wijngist zoals de CL23. Je zou er inderdaad een Cognac/Brandy mee kunnen maken. De Limousine eikenblokjes zijn daar zeker voor te gebruiken.
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@zoef hoi Zoef, nee dat niet. Maar wel het gehele assortiment wijngisten van Mangrove Jacks. SN9 en CL23 vergisten helemaal droog. Ook wordt er voor druivenconcentraat vaak Champagnegist gebruikt.
-
Lemmy antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@zoef
Na wat klik- en vertaalwerk lijkt het halal te zijn en vrij van toevoegingen. Rijk aan mineralen en sporenelementen. Is er ook in andere varianten zoals moerbei. Zeer interessant. Thnx voor het posten. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@zoef wat ik er over lees zou het prima bruikbaar zijn. Fraag alleen aan iemand die de taal leest of er op staat of er concerverings middel inzit. Zoniet kun je het verdunnen in warm water met wat Citroenzuur om… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat zweeft daar in mijn Absint?" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@zoef . Nylon filter doek 150 of 200 micron . En tegen gelijk dichtslibben kun je Aquarium filter watten erop leggen en je kunt het vaker gebruiken. ( Spoel nieuw filterwatten eerst flink uit )
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat zweeft daar in mijn Absint?" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@zoef als je vislijm gebruikt moet ja altijd een paar dagen wachten met filteren. Filter je te snel zou zeker nog resterende resten na paar dagen kunnen gaan zweven.
Goed na filteren. . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat zweeft daar in mijn Absint?" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@zoef is het een absint of een pastis met alsum. ? Absinth is een destilaat , Pastis is Maceraat . Foto is niet goed zichtbaar. Heb je gefilterd ? Zijn het olien , mineralen en vezeltjes die samen zijn gepakt… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Jeneverbessen: Kneuzel, wellen of heel laten?" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@zoef dan is het inderdaad niet te veel .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Jeneverbessen: Kneuzel, wellen of heel laten?" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@psycat peenzaad is inderdaad wortelzaadjes. Die 10 % in ketel begrijp ik , zo geeft iedereen zijn kleine eigen touch aan een drank . @zoef pas op met hoeveelheid engelwortel 2 tot 8 gram per liter ! Het kan vrij… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Jeneverbessen: Kneuzel, wellen of heel laten?" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@zoef voor een gin ;citroen , koriander , venkelzaad , jeneverbes , vlierbes , anijszaad , kardemom , engelwortel en peenzaad .
- Meer laden