-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Ik stel me even voor." – 2 maanden geleden
@theoh
Aha, ik snap t denk ik. De onderkant met adapterplaat is heel anders dan dat je hier geregeld ziet langskomen. -
TheoH antwoordde op het onderwerp "Ik stel me even voor." – 2 maanden geleden
@kevin Het is een 10ltr boiler. Vullen kan van de bovenkant. Het verloop van 38 naar 22mm zit er los op gedrukt. De onderkant ( rvs adapterplaat) kan ik losschroeven en dan kan ik het vat schoonmaken.
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Ik stel me even voor." – 2 maanden geleden
Goedemiddag Theo,
Welkom op dit leuke forum!
Hoeveel liter boilervat is dit? En hoe krijg je ‘m open voor het legen danwel schoonmaken? Het lijkt alsof alles aan elkaar vast zit? -
TheoH antwoordde op het onderwerp "Ik stel me even voor." – 2 maanden geleden
Hier is de foto van mijn installatie:
Mijn-ketel_1.jpg -
gizmocuz antwoordde op het onderwerp "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 2 maanden geleden
Dit is natuurlijk een ‘stook’ forum, maar mocht je ook een deel willen gebruiken voor een cava/proceco, dan zou je dit als volgt kunnen doen: Tweede vergisting, methode ‘Liqueur de tirage’: Een mengsel van: Suiker (18-24 gram per liter) om… Meer lezen»
-
tom182 antwoordde op het onderwerp "Eerste gebruik allambiek" – 2 maanden geleden
Ik heb inderdaad een stukje teflontape op de schroefdraden gedaan en dat ging prima, was misschien niet eens nodig idd. Keteltje eerst met een sopje schoongemaakt en afgespoeld en gedroogd. Eerste rum die ik ermee gestookt heb, smaakt na een… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Sinaasappelborrel" – 2 maanden geleden
@odevie toevallig heeft de mijne ook een week gestaan en was ook iets meer dan 40% dus dat zal het wel zijn, smaakt trouwens wel goed ondanks de waas
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Sinaasappelborrel" – 2 maanden, 1 week geleden
@rinus55 intussen heb ik door dat een tweede keer overhalen het probleem oplost. Je kan wel wat voorloop moeten weg doen. Dit kan je testen door enkele ml op te vangen in een glaasje, water bijdoen en zodra het helder… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Sinaasappelborrel" – 2 maanden, 1 week geleden
@odevie ik heb het zelfde, ook bio en witte waas, ook na verdunnen
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Ik stel me even voor." – 2 maanden, 1 week geleden
@theoh Welkom, en hou ons op de hoogte.
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Ik stel me even voor." – 2 maanden, 1 week geleden
@theoh welkom op dit leuke en leerzame forum
er staat hier voldoende informatie
Veel plezier met deze hobby.
Groet @ndré🥃😎 -
@ndré vind forumbericht "Ik stel me even voor." – leuk 2 maanden, 1 week geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Amylase in melasse" – 2 maanden, 1 week geleden
@rummy-dummy smaak van mout verschilt naar mate manier van eesten . Het geeft in iedergeval een warmere suggestie aan de drank . De smaak invloed kan variëren van iets zurig , bloemig, kruidig , noot of peper suggesties. Naar gelang… Meer lezen»
-
TheoH posted a new topic "Ik stel me even voor." – 2 maanden, 1 week geleden
Ik ben sinds kort geïnteresseerd geraakt in het stoken. Ik ben begonnen met van alles te lezen (waaronder de beginnersgids). Daarna heb ik spullen verzameld en een eigen ketel gebouwd. (Zie Mijn Bouwproject). Komende week ga ik een test doen…. Meer lezen»
-
TheoH antwoordde op het onderwerp "Lees dit eerst, de Thuis Distilleren Beginnersgids" – 2 maanden, 1 week geleden
@stookforum Een heel goede gids. Staat duidelijk uitgelegd. Inderdaad een must read voor beginners.
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Amylase in melasse" – 2 maanden, 1 week geleden
@rumo bedankt voor de reactie, jouw recept had ik al op de harde schijf staan, maar ik dacht dat je dit toevoegde ook voor de smaak 🤗
-
tom182 antwoordde op het onderwerp "Eikensnippers vs. eikenvat, Hoeveelheden op basis van cijfers" – 2 maanden, 1 week geleden
@robbert als de omgeving niet zo vochtig is, is het dan raadzaam om de katoenen prop wat te bevochtigen of heeft dat geen zin?
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Amylase in melasse" – 2 maanden, 1 week geleden
@rummy-dummy ik gebruik 1 kg mout op een emmer van 27l stookwijn daar zit dan 5l melasse en 2,5kg rietsuiker in. De melasse is dan zo overheersend in smaak dat het knap zou zijn als je de mout zou proeven…. Meer lezen»
-
TheoH antwoordde op het onderwerp "Mijn bouwproject" – 2 maanden, 1 week geleden
Foto komt nog. Kan nog geen foto plaatsen. Ik moet eerst 5 berichten plaatsen.
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Jort" – 2 maanden, 1 week geleden
@jort welkom en veel lees en stook plezier.
- Meer laden