-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rummy ik hoor het graag als er nog animo is of plannen zijn.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rudyvanr ik heb 2 x workshop whiskey gegeven . Van maïschen tot destilleren. Ondanks dat het vrij simpel is of je nu met mout , granen van gerts tot mais werkt schijnen mensen nog steeds moeite hiermee te hebben. Misschien… Meer lezen»
-
Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Dit jaar heb ik geleerd dat als je wijn kan maken. De stap naar destilleren niet zo groot hoeft te zijn! En dus eindelijk de stap na 3 jaar (en langer) heb gezet om toch echt een ketel te kopen…. Meer lezen»
-
Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@robbert wat voor workshop wil je geven. Dan komen we graag in de leer bij jou! 👍🏻
-
rinus55 vind forumbericht "Rum, mijn traject van begin tot einde" – leuk 1 jaar, 5 maanden geleden
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "spontaan vergisten vraag" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rumo 2 vraagjes, kan je meten hoeveel gist er in zit dan? en voor hoeveel liter ga je dit gebruiken?
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "spontaan vergisten vraag" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rinus55 ik heb de gist zoals hier voor beschreven opgekweekt in een glazen potje met wat huishoudfolie erover. Het potje stond op de aanrecht in het zonlicht en de eerst week heb ik een paar keer per dag geschud/geroerd. Daarna… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Zojuist even de zipzak bekeken. Er zijn al behoorlijk wat belletjes te zien. Dit is het moment om deze aanwezige activiteit te vergroten. Celdeling gebeurt onder aerobe condities (zuurstofrijke condities). Het is in deze fase dan ook belangrijk dat het… Meer lezen»
-
Louis56 antwoordde op het onderwerp "Bananenlikeur 2" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@robbert ok, dank je!
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "spontaan vergisten vraag" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@robbert als iets zelf doen lukt ben ik helemaal tevreden, 12 of 10 % maakt mij niks uit, liever een halve liter lekkers dan 5 liter waar je niet blij van word
-
Louis56 vind forumbericht "Bananenlikeur 2" – leuk 1 jaar, 5 maanden geleden
-
Louis56 vind forumbericht "Bananenlikeur 2" – leuk 1 jaar, 5 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rummy rendement bij een normale vergisting van melasse hangt ook af van kwaliteit van melasse. Dat zou gemiddelde 750 gram suiker per kilo melasse zijn . 1 kilo suiker is te vergisten met een opbrengst van na destilleren naar beneden… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bananenlikeur 2" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@louis56 er zijn wel 6 manieren om van bananen drank te maken . Wanneer je niet vergisting/ destilaat of een Maceraat/ destilaat maakt . Maar een enkel Maceraat kan je een banaan creme drank maken. Maar wil je een heldere… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "spontaan vergisten vraag" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rinus55 als je goed tijd neemt en voed dan kun je met gist uit eigen keuken tot 12 % met gemak halen .
-
rinus55 vind forumbericht "2023 Wat heb je geleerd ?" – leuk 1 jaar, 5 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@psycat vorig jaar heb ik topic mispels gestart hier ik had weer paar kisten vol gekregen . Ik heb paar liter mispel likeur en mispel brandewijn gemaakt. Is ook nu bijna op . Mensen met mispel bomen vinden de likeur… Meer lezen»
-
Louis56 antwoordde op het onderwerp "Bananenlikeur 2" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Dat hard worden herken ik van citroenschillen bij het maken van limoncello, maar valt de zachtere banaan niet uit elkaar bij het dagelijkse schudden? Wordt het dan wel hard, zodat de helderheid toch wordt bereikt?
-
Psycat posted a new topic "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Et voila ! Het jaar is nagenoeg achter de rug. Zeker omdat de recente storm een massa mispels heeft afgerukt en dat we dus beginnen aan de laatste vruchtvergisting van het jaar. Dus even tijd voor een terugblik met wat… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "spontaan vergisten vraag" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@robbert ik snap je helemaal, ga vanmiddag opnieuw beginnen buiten de kast, gewoon binnen.
- Meer laden