-
Diederrick antwoordde op het onderwerp "Honing toevoegen aan drank" – 3 maanden geleden
@robbert Super, dank!
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing toevoegen aan drank" – 3 maanden geleden
@diederrick bentoniet kan juist bij honing of likeur met hoog suikergehalte langer bij zweven waardoor het nog meer troebel wordt wat erg lang duurt voor het zal bezinken.
Daarom zou ik een ander klarings middel adviseren. -
Diederrick antwoordde op het onderwerp "Honing toevoegen aan drank" – 3 maanden geleden
ha @robbert, dank wederom voor je antwoord.Nu is het zo dat ik de honing op zo’n 2-5% bijmeng bij een 42% vol.alc. honing-eau-de-vie, dus het eindresultaat blijft erg dun (ik heb het niet gemeten, maar ik denk rond of zelfs… Meer lezen»
-
Skoelie vind forumbericht "Aankoop mais" – leuk 3 maanden geleden
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 3 maanden geleden
@harryd1969 haha een verstopt bodemfilter is geen pretje. Met de bierketel gaat dat gelukkig nog altijd goed. In de pan heb ik geen filter maar gebruik ik een keukenzeef of horrengaas van rvs. Maisvlokken krijg ik niet zo vaak, mais… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden geleden
@rummy-dummy mineralen voor de enzymen en vitaminen voor de gistcellen.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden geleden
@kayp en waarom kan jij je dit voorstellen? want appelstroop is van appelsuiker gemaakt en marmite is hoofdzakelijk dode gistcellen uit een rest product van de bier industrie. Suiker is geen gistvoeding maar een klus die de gistcellen moeten klaren.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing toevoegen aan drank" – 3 maanden geleden
@diederrick bentoniet is met honing niet zo geschikt. Vislijm , caseïne , eiwit,,gelatine ,kiezelguhr en gebrand magnesium zijn bruikbare klarings middelen. ( Gebrand magnesium niet gebruiken in wijn ! Dat geeft met zuren een ongezonde verbinding. Kam wel ik likeuren… Meer lezen»
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden geleden
@rummy-dummy Ik heb inderdaad het idee dat het op deze stabielere hoge temperatuur sneller vergist. Zelfs ondanks dat ik gewoon bakkersgist gebruik, vind ik 2 weken een zeer snelle vergisting van ~1072 naar ~990. Voor de voeding heb ik gewoon… Meer lezen»
-
Diederrick posted a new topic "Honing toevoegen aan drank" – 3 maanden geleden
Goedemiddag,Ik heb al even zitten kijken en zoeken, maar heb toch geen klip-en-klaar antwoord gevonden, en daar houd ik altijd zo van :)Voor mijn honing eau-de-vie vind ik het leuk om een gezoete variant te maken. En waarmee zoet je… Meer lezen»
-
KayP vind forumbericht "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – leuk 3 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 3 maanden geleden
@rumo beetje mout in begin erbjj of mais zelf laten kiemen en ook dat verstijfselen heb je geen last van .
-
Bartholomeo vind forumbericht "Honing Bourbon." – leuk 3 maanden geleden
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 3 maanden geleden
@murmillo heee goedemorgen ! Ja ik wil ook voorkomen dat mijn hele bodemfilter vol komt te zitten, ik denk dat ik het een keer ga proberen door alle water in de ketel te doen, dan de grof gemalen mais erin… Meer lezen»
-
Harryd1969 vind forumbericht "Aankoop mais" – leuk 3 maanden geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 3 maanden geleden
@robbert ik weet dat de zakjes enzymen niet het beste product is maar het begint al bij 30 graden te werken en dat is een stuk makkelijker roeren. Voor de rest maak ik er aangebrande pannen mee schoon en ontstop… Meer lezen»
-
RuMo vind forumbericht "Aankoop mais" – leuk 3 maanden geleden
-
RuMo vind forumbericht "Aankoop mais" – leuk 3 maanden geleden
-
Robbert vind forumbericht "Aankoop mais" – leuk 3 maanden geleden
-
Robbert vind forumbericht "Aankoop mais" – leuk 3 maanden geleden
- Meer laden