-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 3 maanden, 2 weken geleden
@mana leuk te horen dat het goed is gelukt.
Ik zal zelf ook weer eens wat er nog van staat proeven Filmpje is bijna 5 j . Dus tijd genoeg gehad om geheel te rijpen. -
Mana antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 3 maanden, 2 weken geleden
Goedenavond, Ik ben benieuwd of er mede forumleden zijn die deze whiskey ook gemaakt hebben, en wat hun ervaring is. Ik kan mij herinneren dat vooral na het overhalen van de gierst rogge een enorme klus was om de ketel… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy het in stellen van de koelkast hoef niet, je zet de koelkast op maximaal koelen want je gebruik de thermostaat van de koelkast niet. Immers de stekker van de koelkast zit in de Inktbird en deze schakelt de koeling… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 maanden, 2 weken geleden
@rumo vroeger had ik die nieuwsgierigheid wel . Maar al jaren doe ik meer op de manier van inschatting wat mijn beslag gaat vormen. Dan een eind van de stook even proeven en zien of ik het nog iets moet… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 maanden, 2 weken geleden
@robbert de hoeveelheid drank is niet het probleem, ik heb ook overal flessen, potten, emmer en vaatjes staan. Als er bij mij brand uitbreek ben ik bang dat de halve straat weg is. Maar het is meer het geduld dat… Meer lezen»
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 2 weken geleden
@kayp bedankt voor de uitleg, ik zie dat je inmiddels ook antwoord hebt op je vraag. 👍
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 2 weken geleden
@robbert Dit was inderdaad ook in de richting van wat ik al wist. Al zag ik in sommige gesprekken langs komen dat er om de dag moest worden geroerd in het begin.Dankjewel!
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy Je krijgt een soort buffer. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je de temperatuur instelt op 22 graden, maar hij dan doorstijgt tot 22,1 en dan weer langzaam terug zakt. Door die instelling op bijvoorbeeld 5 of 10 minuten te… Meer lezen»
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 2 weken geleden
- Precies, maar hoe moet ik dat precies opvatten Kayp zodra de temperatuur 1°c te warm word gaat hij met deze instelling na 5 min. Koelen
Grts, DR
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 2 weken geleden
@kayp roeren tijdens gisting wil zeggen dat je zuurstof inbrengt. Wanneer er zuurstof aanwezig is gaat gist knop vormen en zet weinig suikers om in alcohol maar produceert wel zuren als ook azijnzuur . Dan heeft gist weer tijd nodig… Meer lezen»
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy in mijn situatie heb ik niet zo snel een koelkast nodig, al heb ik er wel alvast een klaar staan als donor. Ik denk dat je vooral moet spelen met de koeltevertraging, en de koelingsverschilwaarde. Het moet nou eenmaal… Meer lezen»
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 2 weken geleden
Dat is ook toevallig heb Vd week ook een inktbird binnen gekregen en een oude koelkast omgebouwd tot klimaat kast. Alleen het instellen van de koelkast koeling moet ik nog ff instuderen zodat deze niet gelijk aanschiet zodra de juiste… Meer lezen»
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 2 weken geleden
@rumo ik vraag me iets anders af, heb net even een tester gepakt op de refractometer, en hij zit rond de 7-8% al na 24 uur. Lijntje is niet helemaal strak, meer een beetje wazig. Op kraanwater 20 graden is… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 maanden, 2 weken geleden
@rumo valt mee. Ik heb voldoende staan om de tijd mee te vullen zodat de rest kan rijpen. En daarbij er staat voldoende voor de rest van mijn leven te drinken in de kelder en wat overblijft is dan voldoende… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Tijd/temperatuur" – 3 maanden, 2 weken geleden
@diederrick waarschijnlijk is er toch een fout in het apparaat waardoor er geen verzadiging kam plaatsvinden. En er zou te weinig alcohol nog aanwezig kunnen zijn . Maar in principe zou tijden het stoken het percentage in de damp lang… Meer lezen»
-
Diederrick antwoordde op het onderwerp "Tijd/temperatuur" – 3 maanden, 2 weken geleden
Mag ik hier nog een vraag over stellen?Als ik een temperatuur van 95 graden van de damp aflees, bovenop de lyne arm: dan zou de damp een alcoholgehalte van zo’n 45% hebben. Hoe kan dan dat het distillaat een alcoholinhoud… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 2 weken geleden
@kayp een leuke aanvulling op je bouwsel is een slangetje in je emmer steken en die naar buiten brengen, dan kan je het waterslot buiten je bouwsel aansluiten. Je ziet dan buiten je bouwsel of de boel nog bubbelt en… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 maanden, 2 weken geleden
@robbert ja, dat rijpen is het moeilijkste van drank maken 😆
-
KayP antwoordde op het onderwerp "HELP BIJ MIJN EERSTE AANSCHAF" – 3 maanden, 2 weken geleden
@willy00 Toevallig ben ik de hele week niet thuis en heb ik geen foto op de telefoon staan. Ik heb een 22mm-1/2inch-22mm t stuk gekocht met thermometer. Hierbij wordt een dompelhuls geleverd zodat de thermometer precies in het t-stuk past…. Meer lezen»
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Picon" – 3 maanden, 2 weken geleden
@bazz Ik heb het exacte recept gevolgd maar moet helaas mededelen dat het totaal onbruikbaar is. Zelfs in minimale hoeveelheid bij de witte wijn, blijft het extreem bitter. Gelukkig heb ik slechts een kleine hoeveelheid gemaakt 😊 Het eerste recept… Meer lezen»
- Meer laden