-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 3 weken geleden
@bcnx71 de laatste keer dat ik fermentis had was door kennis meegenomen. Ik weet niet waar zij dit haalde. Redstar verkrijg ik via destilleerderij waar wat freelance. Ik maak 90% van de gisten die ik gebruik zelf . Kijk even… Meer lezen»
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 3 weken geleden
@robbert mijn Vevor destiller is maar een 6.5 liter, kan ik dat dan terugrekenen naar ongeveer 1 gram? Waar koop jij die C-70 of Redstar? De C-7- bij Brouwland is schijnbaar 500 gram en die gaat na opening niet meer… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 3 weken geleden
@bcnx71 voor 25 liter gebruik je 3 -4 gr per liter voor 100 liter 3 gr per liter
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 3 weken geleden
@robbert hey Robbert. Ik kocht de C-70 gist (helaas hebben ze me een oude batch gestuurd die nog maar 10 maanden meegaat) en er staat een rare aanduiding voor hoeveelheid op: 30-50g/hl. “hl” zou hectoliter moeten zijn, maar gezien dat… Meer lezen»
-
rinus55 vind forumbericht "Robbert's Tiny Projects" – leuk 3 maanden, 3 weken geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – leuk 3 maanden, 3 weken geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – leuk 3 maanden, 3 weken geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – leuk 3 maanden, 3 weken geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Robbert's Tiny Projects" – leuk 3 maanden, 3 weken geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – leuk 3 maanden, 3 weken geleden
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 3 weken geleden
@rummy-dummy ik ben zelf niet zo’n knutselaar , daarom ben ik voor deze setup gegaan. Ook in de garage waar het nu een graad of 5 is, is de temperatuur goed regelbaar en houd hij hem keurig op temperatuur.
-
Harryd1969 vind forumbericht "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – leuk 3 maanden, 3 weken geleden
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 3 weken geleden
@harryd1969 ziet er gelikt uit zeg. De bovengetoonde foto heb ik van een topic uit dit forum nagebouwd, zonder Ventilator maar net genoeg tussen ruimtes voor de warmte verspreiding…en werkte perfect met droog proefdraaien
-
rinus55 vind forumbericht "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – leuk 3 maanden, 3 weken geleden
-
Mana antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 3 maanden, 3 weken geleden
@robbert
Ik ben benieuwd hoe de whiskey bij jou is ontwikkeld na 5 jaar. Ik vind het erg leuk om te zien hoe met zulke oude recepten en technieken er gewoon goede drank gemaakt kan worden. -
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 3 weken geleden
De controller
7e2baa9e-d02f-4578-8dac-417aa934f6c4.jpeg -
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 3 weken geleden
Ik heb alles in de garage staan, daar is het ook niet echt warm. Ik heb een 100liter fermenter met daarin een low-power verwarmings element met een temperatuur controller en dat werkt ook erg goed 4f2d0af3-7252-4399-9d68-ecd473486c48.jpeg
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 3 maanden, 3 weken geleden
@mana leuk te horen dat het goed is gelukt.
Ik zal zelf ook weer eens wat er nog van staat proeven Filmpje is bijna 5 j . Dus tijd genoeg gehad om geheel te rijpen. -
Mana antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 3 maanden, 3 weken geleden
Goedenavond, Ik ben benieuwd of er mede forumleden zijn die deze whiskey ook gemaakt hebben, en wat hun ervaring is. Ik kan mij herinneren dat vooral na het overhalen van de gierst rogge een enorme klus was om de ketel… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 3 weken geleden
@rummy-dummy het in stellen van de koelkast hoef niet, je zet de koelkast op maximaal koelen want je gebruik de thermostaat van de koelkast niet. Immers de stekker van de koelkast zit in de Inktbird en deze schakelt de koeling… Meer lezen»
- Meer laden