-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 2 weken geleden
Dat is ook toevallig heb Vd week ook een inktbird binnen gekregen en een oude koelkast omgebouwd tot klimaat kast. Alleen het instellen van de koelkast koeling moet ik nog ff instuderen zodat deze niet gelijk aanschiet zodra de juiste… Meer lezen»
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 2 weken geleden
@rumo ik vraag me iets anders af, heb net even een tester gepakt op de refractometer, en hij zit rond de 7-8% al na 24 uur. Lijntje is niet helemaal strak, meer een beetje wazig. Op kraanwater 20 graden is… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 maanden, 2 weken geleden
@rumo valt mee. Ik heb voldoende staan om de tijd mee te vullen zodat de rest kan rijpen. En daarbij er staat voldoende voor de rest van mijn leven te drinken in de kelder en wat overblijft is dan voldoende… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Tijd/temperatuur" – 3 maanden, 2 weken geleden
@diederrick waarschijnlijk is er toch een fout in het apparaat waardoor er geen verzadiging kam plaatsvinden. En er zou te weinig alcohol nog aanwezig kunnen zijn . Maar in principe zou tijden het stoken het percentage in de damp lang… Meer lezen»
-
Diederrick antwoordde op het onderwerp "Tijd/temperatuur" – 3 maanden, 2 weken geleden
Mag ik hier nog een vraag over stellen?Als ik een temperatuur van 95 graden van de damp aflees, bovenop de lyne arm: dan zou de damp een alcoholgehalte van zo’n 45% hebben. Hoe kan dan dat het distillaat een alcoholinhoud… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 2 weken geleden
@kayp een leuke aanvulling op je bouwsel is een slangetje in je emmer steken en die naar buiten brengen, dan kan je het waterslot buiten je bouwsel aansluiten. Je ziet dan buiten je bouwsel of de boel nog bubbelt en… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 maanden, 2 weken geleden
@robbert ja, dat rijpen is het moeilijkste van drank maken 😆
-
KayP antwoordde op het onderwerp "HELP BIJ MIJN EERSTE AANSCHAF" – 3 maanden, 2 weken geleden
@willy00 Toevallig ben ik de hele week niet thuis en heb ik geen foto op de telefoon staan. Ik heb een 22mm-1/2inch-22mm t stuk gekocht met thermometer. Hierbij wordt een dompelhuls geleverd zodat de thermometer precies in het t-stuk past…. Meer lezen»
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Picon" – 3 maanden, 2 weken geleden
@bazz Ik heb het exacte recept gevolgd maar moet helaas mededelen dat het totaal onbruikbaar is. Zelfs in minimale hoeveelheid bij de witte wijn, blijft het extreem bitter. Gelukkig heb ik slechts een kleine hoeveelheid gemaakt 😊 Het eerste recept… Meer lezen»
-
Murmillo vind forumbericht "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – leuk 3 maanden, 2 weken geleden
-
Willy00 antwoordde op het onderwerp "HELP BIJ MIJN EERSTE AANSCHAF" – 3 maanden, 2 weken geleden
@kayp heb pas ook een aan gekocht, heb je een foto hoe je de extra thermometer hebt ingebouwd? Grtjs
-
KayP posted a new topic "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 2 weken geleden
Gewoon voor de leuk wil ik even mededelen dat ik wat zaken heb aangepast voor het vergisten. Mijn huis is vrij fris en koelt ’s avonds snel af, dus is het lastig om met koud weer iets te vergisten. De… Meer lezen»
-
KayP antwoordde op het onderwerp "HELP BIJ MIJN EERSTE AANSCHAF" – 3 maanden, 2 weken geleden
Ik heb een vevor moonshineketel gekocht als eerste ketel. Tot nog toe ben ik er tevreden mee, al heb ik wel wat zaken aangepast om mijn leven te vergemakkelijken. Bij eerste run van 10% stookwijn, maak ik zo’n 60% alcohol…. Meer lezen»
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 3 maanden, 2 weken geleden
Hier een echte whisky fan, die regelmatig met de slijterij whiskytastings doet. Zoals de bovenstaande antwoorden al duidelijk uitleggen, er zijn vele zaken die whisky duurder, of minder duur maken. Allereerst het type whisky. Single malts zijn vaak/meestal duurder. Blended… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 3 maanden, 3 weken geleden
@kees22 t is net als met dure Wijnen . Er zijn inderdaad goede en minder goede whiskey’s maar is ook kwestie van smaak. En vergeet niet status . Er zijn nog steeds mensen die willen laten zien dat ze iets… Meer lezen»
-
rinus55 vind forumbericht "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – leuk 3 maanden, 3 weken geleden
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 3 maanden, 3 weken geleden
Ik weet het niet over whisk(e)ys, maar wel over jenevers. Voor een verjaardag kreeg ik ooit eens een jenever van EUR 25 per glas aangeboden. Ik zei toen, dat ik liever 5 keer een glas van EUR 5 had, want… Meer lezen»
-
Harryd1969 vind forumbericht "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – leuk 3 maanden, 3 weken geleden
-
RuMo vind forumbericht "Robbert's Tiny Projects" – leuk 3 maanden, 3 weken geleden
-
RuMo vind forumbericht "Robbert's Tiny Projects" – leuk 3 maanden, 3 weken geleden
- Meer laden